Blog: Leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 28 januari

Blog: Leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 28 januari
Ostade. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: Leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 28 januari

Uitgaan in Amsterdam

Disco Dolly

Disco Dolly iedere zondag. Zondag is de nieuwe zaterdag hoor je veel mensen tegenwoordig zeggen! Behalve op maandagochtend trouwens. Dan zijn ze muisstil omdat ze een beetje moe zijn. But who cares, je leeft maar één keer. Dus ja als je op zondag uitgaat is het alleen maar lachen en Disco Dolly is daar een ideale gelegenheid voor. Sloppy Sundaes noemen ze het trouwens. Dus doe je uitgaansoutfitje maar aan, trek je dansschoentjes aan en gaan met die banaan.

Café Tante Roosje

Pre en After Party van Tino Martin in Carré! En tussendoor of na afloop pak je nog ff een broodje warm vlees mee in het steeggie verderop!

Café Ruk & Pluk

Een paar echte bartijgers achter de tap! Café Ruk & Pluk in Amsterdam-Oost is altijd gezellig!

Brouwerij ’t IJ

Brouwerij ’t IJ is gelegen in een oude molen en beschikt over een proeflokaal waar bezoekers tientallen eigen gebrouwde bieren kunnen proeven en kopen. Super gezellig om eens te bezoeken! Voor de bierliefhebbers. Lekker op zondag afpilsen.

Lezen in Amsterdam

OBA

Van 24 januari tot en met 3 februari worden in januari de nationale voorleesdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen wordt er in de OBA extra veel voorgelezen. Sst! De tijger slaapt sst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018.

Film in Amsterdam 

Bij Kriterion zijn zondag de volgende films te zien: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Kauwboy, You Were Never Really Here, Coco (NL), The Disaster Artist, Downsizing, Las Hijas de Abril, Mesteren, The Square en Downsizing. Voor info over de tijden en inhoudelijk over de films neem je een kijkje op de site van Kriterion.

Theater in Amsterdam

Ostade theater

Muziektheaterdagen in Amsterdam: Ostade theater Stadse geluiden, poëtische rariteitenkabinetten en vurige vrijheidsstrijders. Tijdens Muziektheaterdagen A’dam 2018 tonen ze bij Ostade in Amsterdam de versmelting van diverse stijlen van muziektheater met beeldende kunst, techniek, literatuur en maatschappelijke vraagstukken.

Sport in Amsterdam

Olympisch Stadion

De Coolste Baan van Nederland. Een schaatsbaan voor iedereen. Een 400 meter schaatsbaan met talloze mogelijkheden voor o.a. recreatieschaatsen, schoolschaatsen, schaats- en curlingclinics, topsport en entertainment. De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround van 9 t/m 11 maart 2018 als spectaculair slotstuk.

Voetbal eredivisie heren: Utrecht – AFC Ajax

Ajax speelt uit tegen FC Utrecht vandaag om 12:30 uur. Gaat Ten Hag er na de wedstrijd tegen zijn oude club met de punten vandoor of blijven ze in Galgenwaard. We gaan er natuurlijk vanuit dat Ajax de eerste zege boekt.

Jumping Amsterdam

Alweer de laatste dag van een tot nu toe geweldig verlopen Jumping Amsterdam 2018.

Musea in Amsterdam

Van Gogh museum

De hedendaagse Chinese kunstenaar Zeng Fanzhi is een groot bewonderaar van Vincent van Gogh. Speciaal voor het Van Gogh Museum maakte hij nieuwe schilderijen.

Rijksmuseum

Schaatspret in het Rijksmuseum. Prentenkabinet 17de eeuw Winterse taferelen van 17de-eeuwse meesters als Avercamp, Ter Borch en Van de Velde.

Tropen museum

Fashion Cities Africa t/m eind januari 2018. Tentoonstelling met als onderwerp mode in Afrika.

Beurs van Berlage

Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoeken. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw…

Eye Filmuseum

Tenstoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974). Just heeft internationaal furore gemaakt met cinematografische werken waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt in een geraffineerde beeldtaal. In de tentoonstelling in EYE staan Justs grote ruimtelijke filminstallaties centraal.

Outsider Art Museum (Hermitage)

Nieuwe Meesters. In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende portretten geeft fotograaf Sander Troelstra deze fascinerende wereld een gezicht.

Stedelijk Museum

De eerste solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin. Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert met genoegen Stefan Tcherepnin: The Mad Masters, de eerste solotentoonstelling in een museum van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin.

Huis Marseille

Pyongyang, North Korea, Part 2. Eddo Hartmann: “Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.”

Lifestyle in Amsterdam

Club Lite

Ecstatic Sunday Ecstatic Dance Sunday bij Club Lite! Het is een meditatie van dans, licht en gemeenschap. Ze beginnen ‘s morgens, zodat iedereen lekker kan dansen gedurende de dag en die heerlijke vibes mee gebracht kunnen worden naar de rest van de week. Maak dansen onderdeel van je dagelijkse lifestyle.

De Balie

Operatie Interview: Lodewijk Asscher. Hij leed een historisch verlies van 29 zetels tijdens de landelijke verkiezingen in 2017: Lodewijk Asscher. En veranderde in korte tijd van de “gedroomde PvdA-leider” in de grote verliezer die de moeilijke taak heeft om het geloof in de sociaaldemocratie te doen herleven.

Ostade A’dam

Mike Boddé speelt piano tijdens de muziektheaterdagen in Amsterdam. Een eigenzinnige kijk op improvisatie. Voor Mike Boddé is improvisatie niets anders dan ‘componeren zonder je fouten te verbeteren’. Dit brengt hij in de praktijk met een speciaal voor de Muziektheaterdagen ontwikkeld concept: hij componeert waar het publiek bij zit. Een vertelconcert waarbij Boddé uitlegt wat er door zijn hoofd gaat tijdens het spelen……

Kriterion

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar-winnaar Martin McDonagh (In Bruges). De film won de prijs in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.

LGBTQ Uitgaan in Amsterdam

Exit Bar

Bakkie doen in de gaystraat van Amsterdam. Lekker gezellig in de Exit Bar de week afsluiten!

Gay Club YOLO

Latin Urban night in Gay Club YOLO! Dat moet een temperamentvol avondje worden!

Gedetailleerde informatie

Neem voor meer gedetailleerde informatie of voor evenementen in de toekomst een kijkje in onze agenda.

vrijetijdamsterdam.nl