Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 20 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 20 januari
EYE. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 20 januari

Sport in Amsterdam

Voetbal: Ajax – Feyenoord

De klassieker. Na een prachtige tifo actie van de supporters speelt Ajax zondag thuis in de Johan Cruijff Arena tegen aartsrivaal Feyenoord.

Handbal Lions – Aristos Amsterdam

De voetballiefhebbers bij Aristos zullen niet blij zijn.. De Eredivisionist speelt om half drie de uitwedstrijd tegen de Lions. Volgens coach Roestenburg heeft Aristos geen schijn van kans…. En dan spelen ze ook nog eens op dezelfde tijd als Ajax tegen Feyenoord.

Vondelparkloop – zondag editie

Na een leuke zaterdageditie, staat zondag deel twee van het sportieve evenement op het programma. En ja, u raadt het al…. In het Vondelpark!

Fashion in Amsterdam

Rai Amsterdam, Modefabriek

Modefabriek is een toonaangevend en inspirerend modevakevenement. Modefabriek creëert een relaxed en vriendelijk festival, waar alle modeprofessionals samenkomen met het streven om elkaar te ontmoeten. Zijn we een paar keer geweest met VTA super leuk fashion event.

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 20 januari
Modefabriek. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Debat in Amsterdam

De Balie, de 1 op 1 debatten

Debat in Amsterdam: Leve Amsterdam: de 1-op-1 debatten deel 2 ‘De gemeenteraadsverkiezingen’. Amsterdam groeit en verandert in een razend tempo en het stadsbestuur moet keuzes maken over de toekomst van de stad. Op 15 januari en 21 januari presenteren, vanaf 20:30 uur in De Balie, lijsttrekkers van de Amsterdamse partijen in 1 op 1 debatten hun visie op de stad. Gevoelige dossiers, waar willen zij op inzetten de…

Documentaire in Amsterdam

DeBalie Amsterdam, Visages Villages

DeBalie Amsterdam, Visages Villages. Regisseur: Agnès Varda & JR Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages. Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie. In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten.…

Uitgaan in Amsterdam

Disco Dolly, Sloppy Sundaes

Uitgaan in Amsterdam, Disco Dolly iedere zondag. Zondag is de nieuwe zaterdag hoor je veel mensen tegenwoordig zeggen! Behalve op maandagochtend trouwens. Dan zijn ze muisstil omdat ze een beetje moe zijn. But who cares, je leeft maar één keer. Dus ja als je op zondag uitgaat is het alleen maar lachen en Disco Dolly is daar een ideale gelegenheid voor. Sloppy Sundaes noemen ze het trouwens. Dus doe je uitgaansoutfitje maar aan, trek je dansschoentjes aan en gaan met…

Sugarfactory, Wicked Jazz

Sugarfactory, Wicked Jazz Sounds. Kremlin Disko, Phil Horneman De Wicked Jazz Sounds Club Night is een wekelijkse dansnacht op zondag ‘where jazz meets dance’. DJ’s en muzikanten spelen samen op een mix van jazz, hip hop, soul, funk, house, disco, latin, electronica en meer. Allemaal om je te laten dansen met een lach! Sinds 2002 is Wicked Jazz Sounds stap voor stap uitgegroeid van een feestjes organisatie tot een muzikaal platform.

Musea in Amsterdam

Van Gogh Museum, Zeng Fanzhi

Chinese kunst in het Van Gogh museum. Jawel, niemand minder dan Zeng Fanzhi. De Chinese artiest maakte speciaal voor het Van Gogh museum nieuwe schilderijen. Hij bekeek Van Gogh’s schilderen met Chinese ogen en heeft daar zijn eigen interpretatie aangegeven.

Stedelijk Museum, Jump into the future

Kunst uit de jaren ’90 en ‘2000, in het vernieuwde Stedelijk Museum. Het Stedelijk Museum ziet er aantrekkelijk uit na de vernieuwingen die er hebben plaats gevonden.

Beurs van Berlage, Legendary Trunks

Beurs van Berlage, Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw.

EYE Filmmuseum, tentoonstelling Jesper Just

EYE Filmmuseum, tenstoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just. In de tentoonstelling in EYE staan Justs grote ruimtelijke filminstallaties centraal. EYE blijft toch een van de mooiste gebouwen in de stad, in onze ogen tenminste.

Outsider Art Museum (Hermitage), Nieuwe Meesters

Outsider Art Museum (Hermitage), Nieuwe Meesters. In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. Zorg maar dat je er bent geweest. Aanradertje.

Huis Marseille

Huis Marseille, Pyongyang, North Korea, Part 2, De mooie kanten van Noord-Korea. Wie aan Korea denkt, denkt tegenwoordig vaak aan Kim Jong-un Nou, Eddo Hartmann niet hoor. Hij fotografeerde prachtige delen van het noordelijke Korea.

Huis Marseille (2)

Ad van Denderen, met de tentoonstelling Jerusalem Stone. Kleur en zwart wit foto’s in de tentoonstelling Jerusalem Stone waarbij beide visies samen komen om een genuanceerd beeld te kunnen geven van de complexe en precaire situatie in het gebied (Israël en Palestina).

Theater in Amsterdam

Theater Bellevue

Theater Bellevue, Lunchtheater: KAAP FURIE. Twee zussen kapen een trein op internationale vrouwendag. Midden in de polder van Bovenkarspel trekt Gaia aan de noodrem en bindt Judith een welwillende conducteur vast in een tweedeklascoupé. Jonge, jonge, wat een hoop gekkigheid en grappige dingen zeg tijdens deze voorstelling.

Theater Bellevue

Bellevue Backstage: Voor altijd duurt een jaar. Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet hij op een nacht het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze een jaar bij elkaar. Enorm leuk stuk in de Theater Bellevue nabij het Leidse.

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 20 januari
Theater Bellevue. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Uitgaan LGBTQ in Amsterdam

YOLO Amsterdam

Wekelijkse clubnacht in Amsterdam bij Club YOLO.

Exit Bar

Altijd gezellig natuurlijk op zondagavond! Chicks die een chick aan de haak slaan en gasten een gast. Beetje top 40 erbij en hupakee, leuk avondje.

Voor meer gedetailleerde informatie over de activiteiten van vandaag, maar ook van die van in de toekomst, neem je een kijkje in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam.

Met de functie ‘+ Exporteer Evenementen’ kun je in 1 keer al onze (toekomstige) evenementen exporteren naar je eigen Google Calendar, Apple iCal en andere compatibele apps. Super handig!

Fijne zondag allemaal!

vrijetijdamsterdam.nl