Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zaterdag 27 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zaterdag 27 januari Lezen in Amsterdam: OBA / Nationale Voorleesdagen 2018 Lezen in Amsterdam OBA Nationale Voorleesdagen 2018 Van 24 januari tot en met 3 februari worden in januari de voorleesdagen georganiseerd. Tijdens deze wordt er in de OBA extra veel voorgelezen. Sst! De tijger slaapt sst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018.

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zaterdag 27 januari

Lezen in Amsterdam

OBA / Nationale Voorleesdagen 2018

Van 24 januari tot en met 3 februari worden in januari de voorleesdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen wordt er in de OBA extra veel voorgelezen. Sst! De tijger slaapt sst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018.

Theater in Amsterdam

Ostade theater

Muziektheaterdagen in Amsterdam: Ostade theater Stadse geluiden, poëtische rariteitenkabinetten en vurige vrijheidsstrijders. Tijdens Muziektheaterdagen A’dam 2018 tonen ze bij Ostade in Amsterdam de versmelting van diverse stijlen van muziektheater met beeldende kunst, techniek, literatuur en maatschappelijke vraagstukken.

Sport in Amsterdam

Olympisch Stadion

De Coolste Baan van Nederland. Een schaatsbaan voor iedereen. Een 400 meter schaatsbaan met talloze mogelijkheden voor o.a. recreatieschaatsen, schoolschaatsen, schaats- en curlingclinics, topsport en entertainment. De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround van 9 t/m 11 maart 2018 als spectaculair slotstuk.

Volleybal dames topdivisie

Donitas DS 1 – US DS 1. US Amsterdam dames 1 speelt uit tegen Donitas in Groningen.

Handbal eredivisie heren

Aristos Amsterdam – Bevo. Def-Fire Aristos speelt thuis tegen Herpertz Bevo HC 2 uit Panningen op zaterdag 27 januari om 20:45 uur.

Handbal eredivisie dames

Quintus DS1 – VOC Amsterdam. Op zaterdag 27 januari speelt VOC DS1 uit tegen Quintus DS1 in Kwintsheul.

Musea in Amsterdam

Van Gogh museum

Zeng Fanzhi. De hedendaagse Chinese kunstenaar Zeng Fanzhi is een groot bewonderaar van Vincent van Gogh. Speciaal voor het Van Gogh Museum maakte hij nieuwe schilderijen. Zeng Fanzhi (1964) bekijkt Van Goghs iconische schilderijen met Chinese ogen en geeft er zijn eigen interpretatie aan.

Rijksmuseum

Schaatspret in het Rijksmuseum. Prentenkabinet 17de eeuw Winterse taferelen van 17de-eeuwse meesters als Avercamp, Ter Borch en Van de Velde.

Tropen museum

Fashion Cities Africa t/m januari 2018. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee.

Beurs van Berlage

Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw…

Eye Filmuseum

Tenstoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974). Just heeft internationaal furore gemaakt met cinematografische werken waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt in een geraffineerde beeldtaal. In de tentoonstelling in EYE staan Justs grote ruimtelijke filminstallaties centraal.

Outsider Art Museum (Hermitage)

Nieuwe Meesters. In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende portretten geeft fotograaf Sander Troelstra deze fascinerende wereld een gezicht.

Stedelijk Museum

Stefan Tcherepnin The Mad Masters Eerste solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin. Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert met genoegen Stefan Tcherepnin: The Mad Masters, de eerste solotentoonstelling in een museum van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin.

Huis Marseille

Pyongyang, North Korea, Part 2, Eddo Hartmann ‘Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.’

Uitgaan in Amsterdam

Paradiso

Paradiso, Johnny Dowd + Melle de Boer. Going Down the Road Feeling Bad Tour. Als twee mensen lang genoeg graven komen ze elkaar uiteindelijk tegen. Johnny Dowd en Melle de Boer graven al jaren tunnels in de menselijke ziel.

Disco Dolly

Uitgaan in Amsterdam, Disco Dolly iedere zaterdag Jawel, iedere zaterdag, beste mensen. En weet je wat, het is heerlijk om hier je weekend te vieren! Uitgaansoutfitje aan, dansschoentjes aan, en gaan met die banaan. Lekker flirten, dansen en sjansen, je kent het vast wel.

De School

De School Amsterdam. Met de volgende line-Up: Joy Orbison (Hinge Finger) Cõvco (NTS).

Marktkantine

LA RÊVE – A LIVE EXPERIENCE. Wederom een heerlijke line-up met een aantal bijzondere live-acts uit het buitenland samen met Nederlandse top talenten.

Panama

De Amsterdamse editie van WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s vindt iedere laatste zaterdag van de maand plaats in Panama. Geniet van de geweldige sfeer en dans met je vriendinnen en vrienden op de grootste hits uit de charts van de 80’s, 90’s en 00’s!

Bitterzoet

Jiggy. Feel Good Hip_Hop en R&B. In 2018 vieren we alweer ons vierjarig bestaan, time flies once you’re having fun!

LGBTQ Uitgaan in Amsterdam

Club NYX

Bij Club NYX is het Saturgay en staat het feestje bitch fight op het programma.

Exit Bar

Gezellig bakkie doen in de Exit Bar in de reguliers!

Gedetailleerde informatie

Neem voor meer gedetailleerde informatie of voor evenementen in de toekomst een kijkje in onze agenda.

vrijetijdamsterdam.nl