Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zaterdag 13 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zaterdag 13 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zaterdag 13 januari

Kunst

Amsterdam light festival

Amsterdam light festival, tot en met 21 januari 2018 verlichten de kunstwerken 53 dagen lang de binnenstad van Amsterdam. Bezoek de water expositie en beleef de prachtige werken op en langs de Amsterdamse grachten. Het is echt schitterend geworden!

Musea

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam tentoonstelling JUMP INTO THE, The Borgmann Donation toont een omvangrijk aantal kunstwerken uit de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw.

Tropenmuseum

Tropen museum – Fashion Cities Africa t/m januari 2018. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee.

Beurs van Berlage

Beurs van Berlage, Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt.

Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum, tenstoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974). Just heeft internationaal furore gemaakt met cinematografische werken waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt in een geraffineerde beeldtaal.

Huis van Marseille

Huis Marseille, Pyongyang, North Korea, Part 2, Eddo Hartmann ‘Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.’ – Eddo Hartmann.

Fashion

Hello Beautiful

Trouwbelevingsevent, Hello Beautiful Hello Beautiful, Bridal Event is pure trouwbeleving! Kom en geniet van een verrassend dagprogramma. Wees op tijd om niets te missen!

Dansen

Dansmakers

Dansmakers, Vlieger zonder koord, In Vlieger zonder koord laten de dansers Rohiet, Zahira en Maxime zien dat een vlieger altijd blijft vliegen, zelfs bij harde wind tegen.

CREA

Lindyhop Dance Event bij CREA, altijd benieuwd naar lindyhoppen of wil je gewoon lekker dansen in het algemeen maar ga je steeds die ene drempel niet over? Je kunt op zaterdag 13 januari gaan lindyhoppen bij CREA. Lindyhop is een partnerdans die is ontstaan in de jaren ‘20 en ’30.

Sport

Handbalvereniging Aristos Amsterdam

Handbal eredivisie. Aristos speelt thuis tegen Oosting M & R E&O op zaterdag 13 januari om 20:45 uur. Aan de kant van Aristos kiest coach Roestenburg voor het verrassingseffect. De 39 jarige Kensen is opgenomen in de selectie van de Amsterdammers. Er zijn nog enkele kaarten voor het duel beschikbaar.

Leuk om te doen in Amsterdam op donderdag 11 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op woensdag 10 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op dinsdag 9 januari 2018
Alle ogen zijn zaterdag op Kensen gericht. Foto: Luc van Leeuwen

Handbalvereniging VOC Amsterdam

Handbal eredivisie dames, VOC DS1 tegen Foreholte DS1. Op zaterdag 13 januari speelt VOC dames 1 om 19:30 uur de thuiswedstrijd tegen Foreholte. Bij VOC was het vorig weekend een speciaal duel. Beau de Boer en Cajune Calmez maakte hun debuut tijdens de wedstrijd tegen E & O die werd gewonnen met 19-42.

Leuk om te doen in Amsterdam op donderdag 11 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op woensdag 10 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op dinsdag 9 januari 2018

BC Apollo

Apollo Amsterdam speelt zaterdag 13 januari om 16:00 uur thuis in de Apollohal tegen Zwolle. Maar liefst 9 (!) wedstrijden werden er op rij verloren. Tijd voor de ommekeer. Naar verluidt is er een nieuwe speler aangetrokken bij de Amsterdammers.

Leuk om te doen in Amsterdam op donderdag 11 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op woensdag 10 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op dinsdag 9 januari 2018

US Volleybal

Volleybal topdivisie vrouwen: Alterno – US. US dames 1 speelt uit tegen VV Alterno uit Apeldoorn. Zaterdag 13 januari om 20:00 uur welteverstaan.

Leuk om te doen in Amsterdam op donderdag 11 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op woensdag 10 januari 2018 Leuk om te doen in Amsterdam op dinsdag 9 januari 2018

Film

EYE Filmmuseum

EYE Filmmuseum, The Killing of a Sacred Deer. Verpletterende wraakthriller met Colin Farrell als charismatische chirurg die wordt gedwongen om een ongelooflijk offer te brengen nadat een tiener die hij onder zijn hoede heeft genomen, wel erg sinister gedrag gaat vertonen.

De Balie

De Balie, documentaire, Visages Villages. Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo.

Kriterion

Kriterion, Film, The Square. In een vermaard museum houdt een kunstenaar een tentoonstelling met als doel het altruïsme te promoten. Hij doet dit door middel van een symbolische ruimte te scheppen waar alleen maar goede dingen gebeuren, The Square genaamd.

Theater

Polanentheater

Polanentheater, Lellebel, Musical van Hans Wijtenburg. “Lellebel de Musical” is een initiatief van Hans Wijtenburg, en wordt opgevoerd in het kader van het 20 jarig bestaan van Café Lellebel.

DeLaMar

DeLaMar theater, The Play That Goes Wrong. Dé hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie! West End hit The play that goes wrong nu ook te zien in Nederland.

Theater Bellevue

Theater Bellevue, Shop till you drop, Golden Palace. Zit je niet lekker in je vel? Een glanzend paar nieuwe schoenen doet wonderen. Ben je de zin van het bestaan een beetje kwijt? Het salesteam van Shop till you drop helpt je door de moeilijke momenten in het leven heen.

Ostade Theater

Theater in Amsterdam, Ostade Theater Amsterdam, in HUIS wordt een oud huis bedreigd met sloop. Moet het huis toegeven aan die dreigende ondergang of verzet bieden? De stemmen van voormalige bewoners laten zich horen. Als een Griekse koorzang geven ze commentaar. Gaandeweg bemoeit het koor zich met het innerlijk conflict van het huis.

Cabaret

De Kleine Komedie

De Kleine Komedie, Om Alles!, Richard Groenendijk. Om alles! is de nieuwe voorstelling van veelkunner Richard Groenendijk. De Rotterdammer heeft de laatste jaren uitstapjes gemaakt met een orkest, trad op in verschillende tv-shows en had een eigen zaterdagavondshow bij RTL4. Maarrrrrrrrrr………. nu komt hij terug bij zijn oude liefde: het theater.

Uitgaan

Disco Dolly

Disco Dolly iedere zaterdag jawel, iedere zaterdag, beste mensen. En weet je wat, het is heerlijk om hier je weekend te vieren! Uitgaansoutfitje aan, dansschoentjes aan, en gaan met die banaan. Lekker flirten, dansen en sjansen, je kent het vast wel.

Club NYX

Club NYX, zaterdag 13 januari 2017, 3x NYXties is back! This time with the 80s edition! It will take you back to relive all your childhood memories! Be prepared to hear all your guilty pleasures from the 80s! Nou, dat moet weer een feessie worden hoor bij de NYX! Zorg maar dat je er bij bent, ja!

RADION

Radion / Smallpeople & Moody Mehran, BOVENKAMER TAKE OVER, op zaterdag 13 januari vanaf 23:00 uur in de vette undergroundclub in Amsterdam: RADION! Smallpeople Smallpeople (Smallville Records, Hamburg) en Moody Mehran (RADION) komen deze zaterdagavond keiharde platen draaien bij de RADION.

De School

De School / Het Muzieklokaal Yes! Zaterdagavond bij De School in Mokum! Altijd een vet feest! Lekker knallen! Zaterdag 13 januari 2018 komen de volgende DJ’s het publiek op sleeptouw nemen: Josey Rebelle (Rinse FM), Mumdance (Rinse FM) en Tammo Hesselink (Nous’klaer). De deurtjes gaan om elf uur ’s avonds open.

Sugarfactory

Sugarfactory, Motion Part, Ryan Elliott & Daan Donk. Motion, stands for music and vibe above anything else – a new night where we go deep into the bowels of house and techno. “Most of all, what comes from the speakers.

Club Claire

Gewoon vet feesten midden in de stad aan het Rembrandtplein tot zeven uur in de ochtend, hoe vet is dat zeg. De volgende mensen komen de avond en nacht kleur geven: Solar, Kasra V b2b Woody, Oceanic, David, Cornelissen, Festimi en Soundsystem

Shelter Amsterdam

Het wordt rammen in de Shelter! DJ’s Baikal, Tsepo en Leif Müller maken zaterdagavond en nacht hun opwachting.

Paradiso

Paradiso, Van God Los, zondige geluiden uit de underground in Paradiso. Tijdens Van God Los! ontsnap je voor één nacht aan alle regels, aan vertrutting en veryupping! VJs Glitterende Eenhoorn & Prins La, DJ’s Dauphin Åka, Lupe en Jayzo. Jawel beste mensen avondje VAN GOD LOS in de Paradiso.

Voor alle details neem je een kijkje in onze agenda. Je kunt ook reageren onder dit bericht.

Fijne zaterdag allemaal!

vrijetijdamsterdam.nl

Leuke dingen om te doen 12 januari 2018

Leuk om te doen in Amsterdam op donderdag 11 januari 2018

Leuk om te doen in Amsterdam op woensdag 10 januari 2018

Leuk om te doen in Amsterdam op dinsdag 9 januari 2018

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here