Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam woensdag 31 januari
Kriterion. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam woensdag 30 januari

Musea in Amsterdam

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis heeft in het jaar 2017 enorm veel bezoekers verwelkomd. Zeker gelet op de vernieuwingswerkzaamheden die in het museum van start gingen. Het Anne Frank Huis bleef (en blijft) tijdens de werkzaamheden geopend. We kunnen een bezoekje aanraden maar klik wel even op deze link voor meer informatie over de speciale kaartverkoop / toegangsregels. Echt, doen, hoor.

Van Gogh museum, Zeng Fanzhi

De hedendaagse Chinese kunstenaar Zeng Fanzhi is net zoals velen een groot bewonderaar van Vincent van Gogh. Speciaal voor het Van Gogh Museum maakte hij nieuwe schilderijen. Zeng Fanzhi (1964) bekijkt Van Goghs iconische schilderijen met Chinese ogen en geeft er zijn eigen interpretatie aan.

Schaatspret in het Rijksmuseum

Prentenkabinet 17de eeuw Winterse taferelen van 17de-eeuwse meesters als Avercamp, Ter Borch en Van de Velde. De kleine presentatie met prenten en tekeningen geeft een levendig beeld van de tijd dat er nog veel bedrijvigheid was op het ijs en waar jong en oud en rijk en arm zich het liefst op de schaats, in een slee of te voet op de dichtgevroren grachten, rivieren en meren voortbewoog.

Beurs van Berlage, Legendary trunks

Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw, toen baanbrekende innovaties in het transport nieuwe grenzen openden voor verkenning.

Eye Filmuseum, Jesper Just

EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974). Just heeft internationaal furore gemaakt met cinematografische werken waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt in een geraffineerde beeldtaal. In de tentoonstelling in EYE staan Justs grote ruimtelijke filminstallaties centraal.

Outsider Art Museum (Hermitage), Nieuwe Meesters

In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende portretten geeft fotograaf Sander Troelstra deze fascinerende wereld een gezicht.

Amsterdam Museum en Rembrandthuis, Ferdinand Bol en Govert Flinck

Het Amsterdam Museum en het Rembrandthuis tonen samen de eerste omvangrijke overzichtstentoonstelling ooit over de schilders Ferdinand Bol (1616-1680) en Govert Flinck (1615-1660). In het Rembrandthuis ligt de nadruk op hun leertijd bij Rembrandt.

Stedelijk Museum, Stefan Tcherepnin

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert met genoegen Stefan Tcherepnin: The Mad Masters, de eerste solotentoonstelling in een museum van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin. In de tentoonstelling zijn meeslepende verhalende momenten vastgelegd, beleefd door vier grote monsters.

Huis Marseille, Pyongyang

Pyongyang, North Korea, Part 2, Eddo Hartmann: “Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.”

Kunst in Amsterdam 

Arti et Amicitiae, 4 Artists revisited

Wat is een kunstwerk vandaag de dag? Op instigatie van Alexander Schabracq toont Arti et Amicitiae werk van de ‘midcarreer’ kunstenaars Joseph Sassoon Semah, Roland Berning, Manèl Esparbé i Gasca en Alexander Schabracq.

Spui25

Vincent van Gogh in Japan. Horizonlezing door Louis van Tilborgh. Tijdens deze Horizonlezing in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest spreekt Louis van Tilborgh over de invloeden van Japan en Japanse kunst op Van Gogh’s schilderkunst.

Theater in Amsterdam 

Theater Bellevue, KAAP FURIE

Twee zussen kapen een trein op internationale vrouwendag. Midden in de polder van Bovenkarspel trekt Gaia aan de noodrem en bindt Judith een welwillende conducteur vast in een tweedeklascoupé. Ze maken grappen, ze maken foto’s, ze maken kennis en ondertussen gaat #treintjekapenkusjesvragen viraal.

Film in Amsterdam

Kriterion, Days of Heaven (1978)

Days of Heaven (1978) werd door The Guardian in 2011 “de mooiste film ooit gemaakt” genoemd. Deze film, over het leven twee geliefden op een boerderij in Texas aan het begin van de 20e eeuw is een visueel gedicht geïnspireerd op de kunststromingen Frans en Amerikaans realisme.

De Balie, The Square

De Balie cinema, The Square is een satirische film die de pretentieuze kunstwereld van het grote geld op de hak neemt. Regisseur Ruben Östlund mocht voor The Square de Gouden Palm voor beste film op het filmfestival in Cannes in ontvangst nemen.

Komedie in Amsterdam

Carré, De Verleiders

DE VERLEIDERS zijn terug met een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie. De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs, de volgende financiële crisis, de dreigende oorlog en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers.

Theater in Amsterdam 

Frascati Theater, Regina Rex

Regina Rex. Frascati Producties / De Warme Winkel / Florian Myjer & Yela de Koning Uiteindelijk verlangen we allemaal naar beschaving, geborgenheid en figuratieve kunst. Regina Rex is een persoonlijk monument van twee royaltywatchers die hun liefde voor koningshuizen volledig uitleven.

De Balie, Stadsleven: Echte liefde

Stadsleven waagt zich aan de vraag: wat is echte liefde?

DeLaMar, Jan Terlouw

Theatercollege door schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw. Terlouw werkte jaren als natuurkundige, voordat hij in 1971 besloot de politiek in te gaan, waar hij onder meer fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer was. Daarnaast schreef hij onder andere de klassiekers Oorlogswinter en Koning van Katoren.

Uitgaan in Amsterdam

Sugarfactory

House, HipHop, Soul & Disco, kortom voor (bijna) iedereen wat wils.

Paradiso

Luca D’Alberto is een klassieke componist, arrangeur en multi-instrumentalist uit het hart van Italië. Zijn muziek is instinctief en filmisch, maar ook persoonlijk. Check nog wel even op de site van Paradiso of er nog kaarten zijn…

LGBTQ Uitgaan in Amsterdam

Queenshead op de Zeedijk

Gay bar op de Zeedijk. Super relaxte sfeer altijd. Echt te moeite waard om eens gezellig een drankje te drinken.

Exit Bar, Vodka woensdag

Meer informatie over activiteiten en evenementen vind je in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl