Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam vrijdag 12 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam vrijdag 12 januari
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam vrijdag 12 januari

Kunst

Amsterdam Light Festival

Amsterdam light festival, t/m 21 januari 2018 verlichten de kunstwerken 53 dagen lang de binnenstad van Amsterdam. Bezoek de water expositie en beleef de prachtige werken op en langs de Amsterdamse grachten.

EYE Filmmuseum

Eye Filmmuseum, tentoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974). Just heeft internationaal furore gemaakt met cinematografische werken waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt in een geraffineerde beeldtaal.

Film

Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum, The Killing of a Sacred Deer. Verpletterende wraakthriller met Colin Farrell als charismatische chirurg die wordt gedwongen om een ongelooflijk offer te brengen nadat een tiener die hij onder zijn hoede heeft genomen, wel erg sinister gedrag begint te vertonen.

Eye Filmmuseum, Film Beyond Words. Een advocaat uit Berlijn kan zijn Poolse wortels niet langer ontlopen in Urszula Antoniaks stijlvolle nieuwe film, geschoten in beeldschoon zwart-wit.

Kriterion

Kriterion, Film, The Square. In een vermaard museum houdt een kunstenaar een tentoonstelling met als doel het altruïsme te promoten. Hij doet dit door middel van een symbolische ruimte te scheppen waar alleen maar goede dingen gebeuren, The Square genaamd.

Musea

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam, tentoonstelling, JUMP INTO THE FUTURE Stedelijk Museum Amsterdam tentoonstelling JUMP INTO THE FUTURE – ART FROM THE 90’s AND 2000’s. The Borgmann Donation toont een omvangrijk aantal kunstwerken uit de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw.

Tropenmuseum

Tropen museum, Fashion Cities Africa t/m januari 2018. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee.

Beurs van Berlage

Beurs van Berlage, Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw.

Huis Marseille

Huis Marseille, Pyongyang, North Korea, Part 2, Eddo Hartmann ‘Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.’ – Eddo Hartmann Het dagelijks leven in een gesloten land Tussen 2014 en 2017 reisde de Nederlandse fotograaf naar Noord Korea voor een speciale reportage.

Theater

DeLaMar

DeLaMar theater, The Play That Goes Wrong. Dé hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie! West End hit The play that goes wrong nu ook te zien in Nederland. In een frisse bewerking van Owen Schumacher (Koefnoen) staan o.a. Tina de Bruin, Rop Verheijen en Anne-Marie Jung garant voor een razendsnelle slapstick.

Theater Bellevue

Theater Bellevue, Shop till you drop, Golden Palace. Zit je niet lekker in je vel? Een glanzend paar nieuwe schoenen doet wonderen. Ben je de zin van het bestaan een beetje kwijt? Het salesteam van Shop till you drop helpt je door de moeilijke momenten in het leven heen.

Cabaret

De Kleine Komedie

De Kleine Komedie, om Alles!, Richard Groenendijk. Om alles! is de nieuwe voorstelling van veelkunner Richard Groenendijk. De Rotterdammer heeft de laatste jaren uitstapjes gemaakt met een orkest, trad op in verschillende tv-shows en had een eigen zaterdagavondshow bij RTL4. Maarrrrrrrrrr………. nu komt hij terug bij zijn oude liefde: het theater.

Betty Asfalt

Betty Asfalt, 20 jaar Mannenhumor in een vrouwenlichaam, Twintig jaar Vrouw Holland: twintig jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches. Ongegeneerd fysiek met ongeremde humor, ironisch koketterend met pijn, verlangens en onzekerheid.

Klein Bellevue

Kleinkunst Amsterdam, derde ronde AKF Sonneveldprijs 2018 Amsterdams Kleinkunst Festival Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue.

De Balie

DeBalie, Documentaire, Visages Villages. Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages.

Uitgaan

Disco Dolly

Disco Dolly, iedere vrijdag… Nou, kijk eens wie daar voor de deur staat……. Het weekend! Whihoe! En dan is het natuurlijk heerlijk om die bij Disco Dolly te beginnen! Elke vrijdag hebben ze bij di da Dolly wel een leuk fuifje op het programma staan! Biertjes, bacootjes, shotjes, muziek en verschillende DJ’s! En een hoop diverse en gezellige mensen natuurlijk zodat je iemand hebt om mee te dansen en lekker kunt flirten met de mensen om je…

Club NYX

Club NYX, Vrijdag 12 januari zijn we terug in Club NYX! Dé meest lekkere vieze discoteca van ons hoofdstadje.. Aldus de organisatie van dit feestje in de NYX.

RADION

RADION, Anansi B2B Perdu & Bas Dobbelaer B2B Florinsz Janvier House evenement Jawel, jawel, techno, house, dance, vriendjes en vriendinnetjes! Het wordt weer een avondje lekker knallen in de RADION! Dat kun je die underground club wel toevertrouwen hoor!

De School

De School, das bisschen Totschlag, het nieuwe jaar wordt geleverd met nieuwe resoluties, projecten en natuurlijk nieuwe EP’s. Om de vieringen bij te houden en 2018 te betreden met de juiste goede vibes, nodigde Subbacultcha twee locals uit om met hen te feesten en hun nieuwste werken te onthullen.

Gay Bar Prik

Gay Bar Prik DJ RAF spins sparkling electro, obscure French tunes & the hottest pop! Jawel, fijne snuiters! Het wordt weer een prachtig avondje in Bar Prik aan de spuistraat. Lekkere muziek een hoop mooie mannen en ja het is vrijdagavond, de eerste avond van het weekend!

Dansmakers Amsterdam, Gedempt Hamerkanaal 203Dansmakers Amsterdam, Lust for Life, AYA Danstheater Lust for Life is een ode aan de 55+ vrouw, vol passie, toewijding, tederheid, onzekerheid en humor.

Gedetailleerde informatie

Neem voor gedetailleerde informatie een kijkje in de agenda van VTA.

YouTube

Ook iedere avond enkele tips in het Engels. Iedereen is altijd welkom om een kijkje te komen nemen.

vrijetijdamsterdam.nl

Leuk om te doen in Amsterdam op donderdag 11 januari 2018

Leuk om te doen in Amsterdam op woensdag 10 januari 2018

Leuk om te doen in Amsterdam op dinsdag 9 januari 2018

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here