Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam op vrijdag 19 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam op vrijdag 19 januari
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam op vrijdag 19 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam vrijdag 19 januari

Kunst

Amsterdam Light Festival

Nog maar drie daagjes te bezoeken beste mensen. Dan zit het er alweer op. Het is echt de moeite waard om een rondje te doen. Vergeet u alstublieft niet uw sjaal om te doen.

Sport 

Olympisch Stadion

Olympisch Stadion, De Coolste Baan van Nederland. Een schaatsbaan voor iedereen. Een 400 meter schaatsbaan met talloze mogelijkheden voor o.a. recreatieschaatsen, schoolschaatsen, schaats- en curlingclinics, topsport en entertainment. De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround van 9 t/m 11 maart 2018 als spectaculair slotstuk. Nou wij weten niet wat jullie doen, maar wij gaan er een kijkje nemen. Helemaal tijdens de ISU WK Allround… Gewoon in onze eigen stad.

Musea 

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam, tentoonstelling JUMP INTO THE FUTURE, The Borgmann Donation toont een omvangrijk aantal kunstwerken uit de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw. Recentelijk is het stedelijk verbouwd en het is prachtig geworden. Zeker leuk om een kijkje te nemen.

Beurs van Berlage

Legendary Trunks, the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw. Jawel, Amsterdam, de enige echte Louis Vuitton in onze stad.

EYE Filmmuseum

EYE Filmuseum, tenstoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just. In de tentoonstelling in EYE staan Justs grote ruimtelijke filminstallaties centraal. EYE blijft toch een van de mooiste gebouwen in de stad, in mijn ogen tenminste.

Outsider Art Museum (Hermitage)

Outsider Art Museum (Hermitage), Nieuwe Meesters. In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. Zorg maar dat je er bent geweest. Aanradertje.

Huis van Marseille

Huis Marseille, Pyongyang, North Korea, Part 2, De mooie kanten van Noord-Korea. Wie aan Korea denkt, denkt tegenwoordig vaak aan Kim Jong-un Nou, Eddo Hartmann niet hoor. Hij fotografeerde prachtige delen van het noordelijke Korea.

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam op vrijdag 19 januari

Theater 

Theater Bellevue

Theater Bellevue, Lunchtheater: KAAP FURIE. Twee zussen kapen een trein op internationale vrouwendag. Midden in de polder van Bovenkarspel trekt Gaia aan de noodrem en bindt Judith een welwillende conducteur vast in een tweedeklascoupé. Jonge, jonge, wat een hoop gekkigheid en grappige dingen zeg tijdens deze voorstelling.

Theater Bellevue

Bellevue Backstage: Voor altijd duurt een jaar. Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet hij op een nacht het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze een jaar bij elkaar. Enorm leuk stuk in de Theater Bellevue nabij het Leidse.

Betty Asfalt

Betty Asfalt, Wie is van Rommelen? speelt ‘1984’. Gebaseerd op de gelijknamige iconische roman van George Orwell in een bewerking van Michael Gene Sullivan. Je hebt een gedachte, je schrijft een dagboek, je wordt verliefd…. De rest mag u zelf invullen als u een kijkje gaat nemen….

Film 

De Balie

De Balie, My Name is Nobody, Van regisseur: Denise Janzée. In 1937 werd er in de Romeinse wijk Trastevere een klassenfoto gemaakt. Niemand kon weten dat twee jongetjes op die foto later filmgeschiedenis zouden schrijven: regisseur Sergio Leone en componist Ennio Morricone. De Balie weet ze toch altijd weer te verzinnen zeg die onderwerpen van de activiteiten die ze organiseren zeg maar. Ook vrijdagavond weer!

Uitgaan 

Disco Dolly

Disco Dolly, iedere vrijdag. Nou, kijk eens wie daar voor de deur staat……. Het weekend! Whihoe! En dan is het natuurlijk heerlijk om die bij Disco Dolly te beginnen! Elke vrijdag hebben ze bij di da Dolly wel een leuk fuifje op het programma staan! Biertjes, bacootjes, shotjes, muziek en verschillende DJ’s.

Sugarfactory

Sugarfactory, Spencer Parker, DJ Fett Burger, KUMA. Vette namen vrijdag. Spencer Parker draait vaak in de Berghain of Panorama bar in Duitsland. En nu dus in Mokum. Kicken hoor.

Club NYX

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Fluff disco bij de NYX in de reguliers! Ok, nou dat wordt dus een vet avondje met lekkere muziek en een hoop gekkigheid.

RADION Amsterdam

Feestje Silent bij RADION Amsterdam, dat wordt weer lekker knallen met onder andere dj’s Ayarcana, Gaja, Ossian en RINGO LIVE.

De School Amsterdam

Tijd voor het Muzieklokaal bij de School. Met Byron the Aquarius (Eglo) en Vic Crezée (White Boy Wasted)

Club Claire Amsterdam

Knallen vanaf 23:00 uur ‘s avonds tot 07:00 uur ‘s ochtends. Dat gaat een vet feessie worden kan niet anders. Met Skatebård, Elias Mazian, Beesmunt Soundsystem, Mary Lake en Jungle By Night Soundsystem.

Shelter Amsterdam

Lekkere techno knaller bij Shelter Amsterdam! Met Juan Sanchez, Spectral Sound & Dekmantel.

Uitgaan LGBTQ

Club Church

Jawel, aan de Kerkstraat 52 in Amsterdam hebben ze er weer zin. Ze geven vrijdag weer een feestje in de homoclub nabij het Leidseplein.

Exit Apres Ski

Jaja, de Exit Apres Ski bar. Lekker als vrouw zijn achter de chicks aan en als man achter de gasten aan. Laatst waren we er weer met VTA. Blijft een lekker gezellig tentje hoor!

Montmartre

Elke vrijdagavond wel feest! Whihoe! Behoort al geruime tijd onder de klassieke GAY uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Lekker meezing muziek, top 40 eigenlijk van alles en nog wat. Je komt er hoe dan ook weer lachend uit aan het einde van de avond.

Gedetailleerde informatie

Voor gedetailleerdere informatie over deze activiteiten of voor deze activiteiten in de toekomst neem je een kijkje in de agenda van VTA.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Leuke dingen te doen in Amsterdam 18 januari 2018 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here