Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 5 februari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 5 februari
Arti. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 5 februari

Sport in Amsterdam

Olympisch Stadion, Coolste Baan van Nederland

De Coolste Baan van Nederland. Een schaatsbaan voor iedereen. Een 400 meter schaatsbaan met talloze mogelijkheden voor o.a. recreatieschaatsen, schoolschaatsen, schaats- en curlingclinics, topsport en entertainment. De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround van 9 t/m 11 maart 2018 als spectaculair slotstuk.

Jupiler League, Jong Ajax – Helmond Sport

Om 20:00 uur trapt jong Ajax af tegen Helmond Sport. Steun de aanstormende Ajax 1 spelers in de Jupiler League!

Musea in Amsterdam

Van Gogh Museum, Zeng Fanzhi

De hedendaagse Chinese kunstenaar Zeng Fanzhi is een groot bewonderaar van Vincent van Gogh. Speciaal voor het Van Gogh Museum maakte hij nieuwe schilderijen. Zeng Fanzhi (1964) bekijkt Van Goghs iconische schilderijen met Chinese ogen en geeft er zijn eigen interpretatie aan.

Schaatspret in het Rijksmuseum

Prentenkabinet 17de eeuw Winterse taferelen van 17de-eeuwse meesters als Avercamp, Ter Borch en Van de Velde.

Beurs van Berlage – Legendary Trunks the Exhibition

Een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt.

Eye Filmuseum, tenstoonstelling Jesper Just.

EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974).

Outsider Art Museum (Hermitage), Nieuwe Meesters.

In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende portretten geeft fotograaf Sander Troelstra deze fascinerende wereld een gezicht.

Stedelijk Museum, Stefan Tcherepnin The Mad Masters

Eerste solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin. Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert met genoegen Stefan Tcherepnin: The Mad Masters, de eerste solotentoonstelling in een museum van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin.

KUNST IN AMSTERDAM

Arti et Amicitiae, 4 Artists revisited

Wat is een kunstwerk vandaag de dag? Op instigatie van Alexander Schabracq toont Arti et Amicitiae werk van de ‘midcarreer’ kunstenaars Joseph Sassoon Semah, Roland Berning, Manèl Esparbé i Gasca en Alexander Schabracq!

Amsterdam Museum en Rembrandthuis, Ferdinand Bol en Govert Flinck

Het Amsterdam Museum toont samen met en Museum Het Rembrandthuis tonen samen de eerste omvangrijke overzichtstentoonstelling ooit over de schilders Ferdinand Bol (1616-1680) en Govert Flinck (1615-1660).

Theater in Amsterdam

Carré, De Verleiders – Stem Kwijt

DE VERLEIDERS zijn terug met een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie. De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt.

DeLaMar, The Full Monty – Met de billen bloot!

Met de billen bloot! Een schaamteloos grappige en niets verhullende musical. Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt?

Stadsschouwburg Amsterdam, King Lear.

Met liefde voor Shakespeare, tien acteurs op het toneel en een krachtige beeldtaal haalt Het Zuidelijk toneel King Lear naar nu, met de huidige politieke situatie in de Europese Unie als achtergrond.

Kijk voor meer details over deze activiteiten of voor activiteiten in de toekomst in onze agenda.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zondag 4 februari 

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam zaterdag 3 februari 

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam vrijdag 2 februari