Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 29 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 29 januari
Ostade. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 29 januari

Lezen in Amsterdam

OBA

Kom even heerlijk tot rust in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Van 24 januari tot en met 3 februari worden de nationale voorleesdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen wordt er in de OBA, u raadt het al, extra veel voorgelezen.

Theater in Amsterdam

Ostade theater

Muziektheaterdagen in Amsterdam: Ostade theater Stadse geluiden, poëtische rariteitenkabinetten en vurige vrijheidsstrijders. Tijdens Muziektheaterdagen A’dam 2018 tonen ze bij de Ostade in Amsterdam de versmelting van diverse stijlen van muziektheater met beeldende kunst, techniek, literatuur en maatschappelijke vraagstukken.

Sport in Amsterdam

Olympisch Stadion

De Coolste Baan van Nederland. Een schaatsbaan voor iedereen. Een 400 meter schaatsbaan met talloze mogelijkheden voor o.a. recreatieschaatsen, schoolschaatsen, schaats- en curlingclinics, topsport en entertainment. De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround van 9 t/m 11 maart 2018 als spectaculair slotstuk.

Museum in Amsterdam

Van Gogh museum

De hedendaagse Chinese kunstenaar Zeng Fanzhi is een groot bewonderaar van Vincent van Gogh. Speciaal voor het Van Gogh Museum maakte hij nieuwe schilderijen. Zeng Fanzhi (1964) bekijkt Van Goghs iconische schilderijen met Chinese ogen en geeft er zijn eigen interpretatie aan.

Rijksmuseum

Schaatspret in het Rijksmuseum. Prentenkabinet 17de eeuw Winterse taferelen van 17de-eeuwse meesters als Avercamp, Ter Borch en Van de Velde. Presentatie met prenten en tekeningen.

Beurs van Berlage

Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt.

Eye Filmmuseum

EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974). Just heeft internationaal furore gemaakt met cinematografische werken waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt in een geraffineerde beeldtaal.

Outsider Art Museum

In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende portretten geeft fotograaf Sander Troelstra deze fascinerende wereld een gezicht.

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert met genoegen Stefan Tcherepnin: The Mad Masters, de eerste solotentoonstelling in een museum van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin. In de tentoonstelling zijn meeslepende verhalende momenten vastgelegd.

Fotografie in Amsterdam

Foam

The Following is a True Story, een tentoonstelling van Romain Mader (1988, Zwitserland). Mader is door een internationale jury gekozen als de winnaar van de Foam Paul Huf Award 2017. Mader won de Foam Paul Huf Award voor zijn serie Ekaterina, een zoektocht naar een bruid in een denkbeeldige stad in Oekraïne.

Kunst in Amsterdam

Spui 25

Oudheid en Innovatie: Techniek is een zaak van alle tijden. Van de vuistbijl tot de paperclip werden voorheen ondenkbare zaken mogelijk gemaakt, wat tot verrassende sprongen in de voortgang van de geschiedenis leidde. In dit programma buigen we ons over de vraag hoe nieuwe technieken verankerd werden en worden in het bestaande.

Gedichten in Amsterdam

De Kleine Komedie

LichteGedichtenDag. Een avond vol cabareteske verzen en schuddebuikpoëzie. Dertien virtuoze taaltovenaars met gevoel voor humor. Gedichten en gelach. Gaat dat samen? En of dat samengaat! Zeker op LichteGedichtenDag. Een avond vol cabareteske verzen en schuddebuikpoëzie.

Uitgaan in Amsterdam

Disco Dolly

Disco Dolly iedere maandag Jawel. Sommige mensen vinden maandag de lekkerste uitgaansdag van de week? Echt? Ja echt! Studenten bijvoorbeeld die in Amsterdam wonen. Die zijn blij als het weer wat rustiger in de stad is en nu lekker kunnen gaan feesten. Is die import weer terug naar waar ze vandaan komen.

LGBTQ uitgaan in Amsterdam

Exit Bar

Jawel ook de week beginnen ze bij de Exit in de reguliers gewoon lekker met een borreltje. En tja, waarom ook niet…. Iedereen is welkom!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam 28 januari 2018