Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 22 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 22 januari
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam maandag 22 januari

Debat in Amsterdam

De Balie, Bibeb

De Balie, Bibeb: koningin van het persoonlijk interview. Ze keek dwars door je heen, zag je écht en geen geheim was veilig voor haar. Acht jaar geleden overleed de grondlegger van het persoonlijke interview: Bibeb, ook wel Elizabeth Maria Soutberg-Lampe. Voor Vrij Nederland interviewde zij jarenlang heel bekend Nederland.

Fashion in Amsterdam

Rai Amsterdam, Modefabriek

Modefabriek is een toonaangevend en inspirerend modevakevenement. Modefabriek creëert een relaxed en vriendelijk festival, waar alle modeprofessionals samenkomen met het streven om elkaar te ontmoeten. Zijn we een paar keer geweest met VTA super leuk fashion event.

Film in Amsterdam

Kriterion, Ivan’s Childhood

Kriterion, Ivan’s Childhood (1962). Andrej Tarkovski’s debuutfilm vertelt het verhaal van het twaalfjarige weesjongetje Ivan en zijn belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film speelt zich af op het oostfront van de oorlog, waar een hevige strijd woedt tussen het ‘Rode leger’ en de Duitse Wehrmacht.

Musea in Amsterdam

Beurs van Berlage, Legendary Trunks

Beurs van Berlage, Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw.

EYE Filmmuseum, tentoonstelling Jesper Just

EYE Filmmuseum, tenstoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just. In de tentoonstelling in EYE staan Justs grote ruimtelijke filminstallaties centraal. EYE blijft toch een van de mooiste gebouwen in de stad, in onze ogen tenminste.

Van Gogh Museum, Zeng Fanzhi

Chinese kunst in het Van Gogh museum. Jawel, niemand minder dan Zeng Fanzhi. De Chinese artiest maakte speciaal voor het Van Gogh museum nieuwe schilderijen. Hij bekeek Van Gogh’s schilderen met Chinese ogen en heeft daar zijn eigen interpretatie aangegeven.

Schaatspret in het Rijksmuseum

Schaatspret in het Rijksmuseum. Prentenkabinet 17de eeuw Winterse taferelen van 17de-eeuwse meesters als Avercamp, Ter Borch en Van de Velde. De kleine presentatie met prenten en tekeningen geeft een levendig beeld van de tijd dat er nog veel bedrijvigheid was op het ijs en waar jong en oud en rijk en arm zich het liefst op de schaats, in een slee of te voet op de dichtgevroren grachten, rivieren en meren voortbewoog. Zeventien prenten en tekeningen zijn te zien in…

Outsider Art Museum (Hermitage), Nieuwe Meesters

Outsider Art Museum (Hermitage), Nieuwe Meesters. In de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. Zorg maar dat je er bent geweest. Aanradertje.

Uitgaan in Amsterdam

Disco Dolly

Disco Dolly, iedere maandag Jawel. Sommige mensen vinden maandag de lekkerste uitgaansdag van de week? Echt? Ja echt! Studenten bijvoorbeeld die in Amsterdam wonen. Die zijn blij als het weer wat rustiger in de stad is en nu lekker kunnen gaan feesten. Is die import weer terug naar waar ze vandaan komen.

Uitgaan LGBTQ in Amsterdam 

Exit BAR

Zeven dagen in de week geopend! Whihoe! Zelfs op maandag ja. Het kan er dan zelfs verrassend leuk zijn!

Voor meer gedetailleerde informatie over de activiteiten van vandaag, maar ook die van in de toekomst, neem je een kijkje in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam.

Met de functie ‘+ Exporteer Evenementen’ kun je in 1 keer al onze (toekomstige) evenementen exporteren naar je eigen Google Calendar, Apple iCal en andere compatibele apps. Super handig!

Fijne maandag allemaal!

vrijetijdamsterdam.nl

Leuke dingen te doen in Amsterdam op 20 januari 2018

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here