Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam donderdag 11 januari

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam donderdag 11 januari
Blog: Betty Asfalt

Blog: leuke dingen te doen in Amsterdam donderdag 11 januari

Kunst

Amsterdam Light Festival

Amsterdam light festival, t/m 21 januari 2018 verlichten de kunstwerken 53 dagen lang de binnenstad van Amsterdam. Bezoek de water expositie en beleef de prachtige werken op en langs de Amsterdamse grachten.

EYE Filmmuseum

Eye Filmmuseum, tentoonstelling Jesper Just. EYE presenteert een tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974). Just heeft internationaal furore gemaakt met cinematografische werken waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt in een geraffineerde beeldtaal. In de tentoonstelling in EYE staan Justs grote ruimtelijke filminstallaties centraal.

Musea

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam, tentoonstelling, JUMP INTO THE FUTURE Stedelijk Museum Amsterdam tentoonstelling JUMP INTO THE FUTURE – ART FROM THE 90’s AND 2000’s. The Borgmann Donation toont een omvangrijk aantal kunstwerken uit de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw.

Tropenmuseum

Tropen museum, Fashion Cities Africa t/m januari 2018. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee.

Beurs van Berlage

Beurs van Berlage, Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt. Deze unieke tentoonstelling vervoert U naar de Gouden Eeuw van reizen, beginnend van meer dan 150 jaar geleden tot in de 20e eeuw.

Huis Marseille

Huis Marseille, Pyongyang, North Korea, Part 2, Eddo Hartmann ‘Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.’ – Eddo Hartmann Het dagelijks leven in een gesloten land Tussen 2014 en 2017 reisde de Nederlandse fotograaf naar Noord Korea voor een speciale reportage.

Theater

DeLaMar

DeLaMar theater, The Play That Goes Wrong. Dé hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie! West End hit The play that goes wrong nu ook te zien in Nederland. In een frisse bewerking van Owen Schumacher (Koefnoen) staan o.a. Tina de Bruin, Rop Verheijen en Anne-Marie Jung garant voor een razendsnelle slapstick.

Theater Bellevue

Theater Bellevue, Shop till you drop, Golden Palace. Zit je niet lekker in je vel? Een glanzend paar nieuwe schoenen doet wonderen. Ben je de zin van het bestaan een beetje kwijt? Het salesteam van Shop till you drop helpt je door de moeilijke momenten in het leven heen.

Debat

De Balie

DeBalie, Democracy in Europe: Turkije. De mensenrechten staan in Turkije al lange tijd onder druk. Sinds de couppoging van 15 juli 2016 en de noodtoestand die kort daarna werd uitgeroepen, is de mensenrechtensituatie alleen maar verslechterd. Met tal van wetten legt president Erdoğan de vrije meningsuiting steeds meer aan banden. Daar gaan ze over debatteren in De Balie.

Cabaret

De Kleine Komedie

De Kleine Komedie, om Alles!, Richard Groenendijk. Om alles! is de nieuwe voorstelling van veelkunner Richard Groenendijk. De Rotterdammer heeft de laatste jaren uitstapjes gemaakt met een orkest, trad op in verschillende tv-shows en had een eigen zaterdagavondshow bij RTL4. Maarrrrrrrrrr………. nu komt hij terug bij zijn oude liefde: het theater.

Betty Asfalt

Betty Asfalt, 20 jaar Mannenhumor in een vrouwenlichaam, Twintig jaar Vrouw Holland: twintig jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches. Ongegeneerd fysiek met ongeremde humor, ironisch koketterend met pijn, verlangens en onzekerheid.

Klein Bellevue

Kleinkunst Amsterdam, derde ronde AKF Sonneveldprijs 2018 Amsterdams Kleinkunst Festival Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue.

De Balie

DeBalie, Documentaire, Visages Villages. Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages.

Uitgaan

Disco Dolly

Disco Dolly iedere donderdag Jawel, iedere donderdag. En weet je wat, voor veel mensen begint het weekend dan al. Die hebben het slim bekeken hoor. En wat doe je dan? Beginnen met een lekker avondje stappen natuurlijk. Uitgaansoutfitje aan, dansschoentjes aan, en gaan met die banaan.

Paradiso

NOODLANDING in de Paradiso! Wie is er niet groot mee geworden?! Bijna iedereen wel eigenlijk en ze blijven maar doorgaan. Tja, waarom niet, als het gewoon een leuk feest is natuurlijk! Lekker dansen, sjansen, flirten, drankje erbij. Sla die chick of gast maar aan de haak hoor!

Gedetailleerde informatie

Neem voor gedetaileeerde informatie een kijkje in de agenda van VTA.

YouTube

Ook iedere avond enkele tips in het Engels. Iedereen is altijd welkom om een kijkje te komen nemen.

vrijetijdamsterdam.nl

Leuk om te doen in Amsterdam op woensdag 10 januari 2018

Leuk om te doen in Amsterdam op dinsdag 9 januari 2018