Blog: leuk om te doen in Amsterdam op maandag 8 januari
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Blog: leuk om te doen in Amsterdam op maandag 8 januari

Jawel, fijne stadgenoten hieronder weer een aantal leuke dingen om te bezoeken in Amsterdam op maandag 8 januari 2018.

Film

EYE

Eye Filmmuseum, Film: The Long Season 8,9 januari. In een virtuoze filmstijl maakt The Long Season je deelgenoot van het leven in een vluchtelingenkamp in Libanon.

De Balie

De Balie, romantische film: Jane. Een ongelofelijk mooie en diep romantische film over de jonge jaren van Jane Goodall.

EYE

Eye Filmmuseum Amsterdam, A Ciambra, Jonas Carpignano. Energiek en overweldigend drama, geproduceerd door Martin Scorsese, speelt zich af in een krottenwijk in Calabrië, waar de 14-jarige Pio de zorg op zich moet nemen van zijn familie.

Foto tentoonstelling 

Pakhuis de Zwijger

Pakhuis de Zwijger, Annegien van Doorn, Fotokroniek 49 Beeldmaker Annegien van Doorn stapte aan boord van cruiseschip Costa Mediterranea en neemt ons mee in de (sur)realiteit van het leven aan boord. Annegien van Doorn combineert fotografie met video- en installatiekunst.

Uitgaan

Disco Dolly

Disco Dolly iedere maandag jawel. Sommige mensen vinden maandag de lekkerste uitgaansdag van de week? Echt? Ja echt! Studenten bijvoorbeeld die in Amsterdam wonen. Die zijn blij als het weer wat rustiger in de stad is en nu lekker kunnen gaan feesten.

Musea

Museum Van Loon

Tentoonstelling collectie Ferdinand Bol in Museum van Loon tot 8 januari 2018. De schilderijencollectie van Ferdinand Bol wordt getoond in het koetshuis van Museum Van Loon. De zeventiende-eeuwse schilder was de eerste bewoner van het grachtenpand aan Keizersgracht 672, het huidige Museum Van Loon.

Stedelijk Museum Amsterdam

Tentoonstelling JUMP INTO THE FUTURE, een omvangrijk aantal kunstwerken uit de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw.

Tropenmuseum

Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee.

Beurs van Berlage

Beurs van Berlage – Legendary Trunks the Exhibition is een interactieve, meeslepende ervaring die de bagage van de iconische ontwerper Louis Vuitton en de gouden eeuw van reizen die zij symboliseren, onderzoekt.

Huis Marseille

Huis Marseille, Pyongyang, North Korea, Part 2 van fotograaf Eddo Hartmann. Prachtige exclusieve fototentoonstelling over Noord Korea.

Gedetailleerde informatie

Voor gedetailleerdere informatie neem je zoals gebruikelijk weer een kijkje in onze agenda.

YouTube

Tegenwoordig geven we via YouTube alleen nog maar tips over Amsterdam in het Engels. Voor onze vriendjes en vriendinnetjes vanuit de hele wereld. Je mag natuurlijk altijd komen kijken.

vrijetijdamsterdam.nl