Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in Westerpark

Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen in Westerpark
Foto: Pixaby

Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in Westerpark

“Op 5 mei vieren we de vrijheid. Ook in 2019 zullen we in Amsterdam stilstaan bij onze vrijheid, maar ook de onvrijheid in de rest van de wereld. Om te vieren dat wij vrij zijn, vieren we elk jaar Bevrijdingsdag! En is er geen betere plek om dat te vieren dan bij het Bevrijdingsfestival?! We hopen dat je erbij bent”, aldus de organisatie van Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen 2019.

Vreugde-evenement in het Westerpark

Het vreugde-evenement vindt plaats in het Westerpark en vanaf 11:00 uur ’s ochtends tot en met 23:00 uur ’s avonds kan het belangrijke ofwel het belangrijkste ‘goed’ genaamd VRIJHEID dat wij in Amsterdam hebben in gezellige sferen gevierd worden.

Stilstaan bij de oorlogsslachtoffers

In de stad staan op 4 en 5 mei logischerwijs een hoop evenementen op het programma rond dodenherdenking en bevrijdingsdag. Op 4 mei is de sfeer in ons land anders want dan wordt er stilgestaan bij oorlogsslachtoffers die er zijn gevallen.

Femke Halsema spreekt o.a. tijdens dodenherdenking op de Dam

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei in Amsterdam maakte recentelijk bekend wie de sprekers zijn tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei en de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei. Diederik van Vleuten houdt op 4 mei de voordracht in De Nieuwe Kerk. Femke Halsema, oftewel de burgemeester van onze stad, spreekt tijdens de herdenking op de Dam.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Wat is er te doen tijdens 4 en 5 mei in Amsterdam?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here