Best kept hidden secrets in Amsterdam

Best kept hidden secrets in Amsterdam
Credits: Pixaby

Best kept hidden secrets in Amsterdam

Ga jij binnenkort een dagje naar Amsterdam, maar vermijd je liever de grote hoofdstraat inclusief de drukte op de Dam? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij hebben speciaal voor jou de ‘best kept secrets’ van Amsterdam op een rijtje gezet én hoe je er het beste komt.

9 Straatjes

Hoewel er heel wat bekende plekken en bezienswaardigheden te vinden zijn in onze hoofdstad, zoals het Anne Frank museum, het overdekte winkelcentrum Magna Plaza, de Wallen en het bekende ‘Rijksmuseum’, heeft Amsterdam ook heel wat pareltjes waar menig mens nog niet eerder van heeft gehoord. Neem bijvoorbeeld de Amsterdamse 9 Straatjes. Dé plek om naartoe te gaan voor kleine, exclusieve winkeltjes. De 9 Straatjes zijn midden in het centrum te vinden, in de grachtengondel, tussen de Rozengracht, Leidsestraat, Prinsengracht en de Singel. Benieuwd naar de hidden galeries, winkeltjes en terrasjes? Neem dan de tram vanaf station Amsterdam Centraal naar de Dam of de Rozengracht en je bent er zo.

Strandhangen in Amsterdam

Met het betere weer om de hoek, kijken we allemaal al uit naar de warme zomerdagen. Wie viert die nou niet het liefste aan het strand? Dat kan. Ook in Amsterdam! Zo vind je tussen de Amsterdam RAI en het Beatrixpark; Strandzuid. Het stadsstrand geeft het ultieme zomergevoel mede dankzij de strandbedjes, loungeruimtes en de speciaalbiertjes. Hoewel het stadsstrand niet op loopafstand van het centrum ligt, hoef je voor dit vakantiegevoel niet in de file te staan wanneer je naar het echte strand gaat. Ook heb je dus geen goedkope autoverzekering nodig. Je kunt gewoon met de fiets.

Even uitrusten

Toe aan wat rust in de – oh zo – drukke hoofdstad? Ook dat kan in Amsterdam. Zo loop je vanaf de drukke winkelstraten het Begijnhof binnen, waar je meteen tot rust komt. Het hof is een van de meest bijzondere plekjes van Amsterdam. Zeker omdat het midden in het centrum gelegen is. In het middeleeuwse hofje woonden vroeger vrouwen van het katholieke zusterschap. Hier woonden de Begijnen in de veertiende eeuw. Via het Spuiplein kom je in het hofje. In het rijtje met witte huizen, zie je een bruin huis. Dit huis heeft een poort die naar het Begijnhof leidt. Je kunt het prachtige, groene plekje dagelijks van 09:00 – 17:00 uur bezoeken.

Kerk op zolder

Hoewel er heel wat musea te vinden zijn in Amsterdam, mag deze zeker niet ontbreken: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Ook dit museum ligt in het hart van het centrum van Amsterdam. Het is een van de oudste musea van de stad. Waar een museum zich veelal op de begane grond bevindt, ervaar je de Hollandse Gouden Eeuw hier in een zeventiende eeuws woonhuis met een kerk op zolder. 350 jaar geleden kocht Jan Hartman het pand, samen met de twee naastgelegen panden. Dit verbouwde hij toentertijd tot een katholieke huiskerk. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen!

vrijetijdamsterdam.nl