Benoeming Aalbersberg tot Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

Benoeming Aalbersberg tot Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid
Aalbersberg. Photocredits: RD.nl
Benoeming Aalbersberg tot Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

P.J. (Pieter-Jaap) Aalbersberg EMPM wordt Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 februari 2019. Dat heeft de NCTV vandaag bekend gemaakt.

Op dit moment is Aalbersberg politiechef regionale eenheid Amsterdam

‘Pieter-Jaap Aalbersberg is op dit moment politiechef van de regionale eenheid Amsterdam. Daarvoor was hij achtereenvolgens korpschef Politie Amsterdam-Amstelland en korpschef Politie IJsselland. Eerder vervulde hij onder andere de functie van plaatsvervangend korpschef IJsselland.

Benoeming tot stand gekomen na procedure topmanagementgroep

Pieter-Jaap Aalbersberg volgde de Politieacademie en hij behaalde een Executive Master of Police Management aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. De benoeming van de heer Aalbersberg is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst’, schrijft de NCTV.

Voorzitter COC uitte onlangs zijn ongenoegen aan Aalbersberg

Peter de Ruijter, Voorzitter van COC Amsterdam en omstreken uitte onlangs in een open brief aan hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg van de Politie Amsterdam – Amstelland zijn ongenoegen n.a.v. het opstappen van het bestuur Roze in Blauw Amsterdam. Wat er met zijn rollen binnen de politie Amsterdam gaat gebeuren is tot op heden nog niet bekend gemaakt.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: aanpak drugscriminaliteit Schiphol aangepakt