AT5: Politie Amsterdam extra alert na schietpartij Utrecht

AT5: Politie Amsterdam extra alert na schietpartij Utrecht
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

AT5: Politie Amsterdam extra alert na schietpartij Utrecht

De politie in Amsterdam is extra alert na een schietpartij in een tram in Utrecht. Dat zegt de Amsterdamse politie na vragen van AT5. ‘We staan in nauw contact met onze collega’s in Utrecht’, aldus een politiewoordvoerder. Ook op luchthaven Schiphol is verhoogde waakzaamheid. Op het Stationsplein voor het Centraal Station staan twee politievoertuigen. De geplande FNV-staking op Schiphol is in overleg met de marechaussee afgelast. De Blauwe Moskee in Nieuw-West zal de deuren tijdens de gebeden sluiten. Voor de deur staan politieauto’s. Er worden extra beveiligingsmaatregelen getroffen, meldt hoofdimam Yassin ElForkani. In Utrecht moeten alle moskeeën preventief dicht. Dat schrijft AT5.

AT5 meldt verder dat volgens ElForkani er vanuit Moskee Alert, een samenwerkingsverband is tussen verschillende Amsterdamse moskeeën, een crisisteam is gevormd. ‘MoskeeAlert is stevig in contact met de autoriteiten. Wij roepen de Amsterdamse moskeeën en alle andere in het land op om alert te blijven.’

‘Op het Utrechtse 24 Oktoberplein is rond 10.45 uur geschoten in een tram. Er zijn meerdere gewonden gemeld. Het verkeersplein is daar ruim afgezet. Er wordt rekening gehouden met een terroristisch motief. Het dreigingsniveau in de provincie Utrecht is verhoogd naar het hoogste niveau. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft bekendgemaakt dat er crisisoverleg is. Ook op andere plekken in het land worden maatregelen getroffen. Het pensioenprotest op het Malieveld in Den Haag is vanwege de schietpartij afgebroken en op het Haagse Binnenhof staat veel meer marechaussee en politie. De dader is volgens de politie in Utrecht nog voortvluchtig’, aldus AT5.

vrijetijdamsterdam.nl