Amsterdamse heldenexpositie Transgenders en Drag Queens maand verlengd

Amsterdamse heldenexpositie Transgenders en Drag Queens maand verlengd
Merel achter de bar van zijn geliefde Lellebel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdamse heldenexpositie Transgenders en Drag Queens maand verlengd

De expositie ‘Heroes Of Our Transgender (& Drag Queen) Community’, die in eerste instantie bedoeld was om te bezichtigen tijdens (Trans) Pride Amsterdam is wegens succes en enthousiasme met een maand verlengd.

In de befaamde Amsterdamse kroeg, gelegen aan de Utrechtsestraat, op enkele meters afstand van het Rembrandtplein hangt aan de muur een bijzondere expositie met portretten die bewerkt zijn door Michael van Lier. Bij de portretten horen bijbehorende korte biografieën.

Amsterdamse heldenexpositie Transgenders en Drag Queens maand verlengd De expositie 'Heroes Of Our Transgender (& Drag Queen) Community', die in eerste instantie bedoeld was om te bezichtigen tijdens (Trans) Pride Amsterdam is wegens succes en enthousiasme met een maand verlengd.
Deel van de expositie. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Merel die drie dagen per week vrolijk werkzaam is achter de bar van het café over de tentoonstelling: “Er hangen portretten aan de muur van personen die iets betekend hebben voor de LGBTQ + community, personen van nu maar ook van vroeger en zelfs mensen die zijn overleden. We vinden het belangrijk dat de mensen zien wie de helden van toen waren. Zij die gestreden hebben voor het feit dat wij in vrijheid kunnen leven. Daarnaast hangen er portretten van de hoofdrolspelers uit de musical die werd opgevoerd toen de Lellebel haar 20-jarige jubileum vierde.”

Bij een blik op de muren zien we enkele bekende gezichten zoals Merel zelf en voorbeelden zoals Miss Thandi, Diva Mayday, Lady Galore, Dolly Bellefleur, Daisy Dynamite en de Amsterdamse barman Sjoerd Knops uit Queers Café. Knops hangt tijdens de expositie als Claire aan de muur. Daarmee speelde hij de hoofdrol in de musical ter ere van het 20-jarige feest van de Lellebel.

Het café is geopend van maandag tot en met zondag. Voor de exacte openingstijden kunt u het beste een kijkje nemen op de website van het café.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here