Amsterdam ook in 2018 weer volop actief tijdens Internationale Vrouwendag

Amsterdam doet ook in 2018 weer volop mee aan de Internationale Vrouwendag. Het doel van deze speciale dag is aandacht geven aan vrouwenthema’s zoals economische zelfstandigheid, huiselijk geweld en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie. Met verschillende activiteiten kaarten vrouwengroepen, antidiscriminatie organisaties, politieke partijen en andere organisaties deze onderwerpen aan op of rond 8 maart. Het thema in 2018 luidt: VROUWEN EN MANNEN ZIJN OVERAL GELIJKWAARDIG.

Demonstratieve fakkeloptocht

Op 8 maart wordt er om 17:30 uur verzameld op de Dam, waar het programma begint met muziek en een toespraak. Vanaf 18:30 uur is het tijd voor een demonstratieve fakkeloptocht. Met spandoeken en leuzen wordt er gelopen van de Dam richting de Kinkerstraat.

Er wordt gezamenlijk gedemonstreerd tegen de extreem reactionaire regeringen met hun seksisme en racisme, tegen oorlog, tegen onderdrukking van vrouwen, vrouwenhandel en geweld. Vanaf 19:30 uur tot 21:00 uur staat de manifestatie in Café Belcampo op het programma.

Het werk van vrouwen en jongeren wordt onderbetaald

“Gelijke rechten hebben wij alleen op papier! Sluit je aan om de wederzijdse ondersteuning en solidariteit in de strijd van alle vrouwen vooruit te brengen! Vrouwen, jong en oud, ondervinden de gevolgen van de crisispolitiek, privatisering en liberalisering in hun werk, in de zorg, in het onderwijs en in hun gezin. De dubbele belasting van vrouwen neemt alleen maar toe met allerlei vormen van onbetaald werk. Het werk van vrouwen en jongeren wordt onderbetaald”, laat een woordvoerder van de Internationale Vrouwendag weten als enkele redenen voor het protest.

In Amsterdam worden er onder andere activiteiten georganiseerd in de Paradiso, Tobacco Theater, Stedelijk Museum, Stadsdeelkantoor Amsterdam Oosten Grand café Soof. In de rest van Nederland maar ook in de wereld zijn ook volop activiteiten.

vrijetijdamsterdam.nl

Artikel: Internationale Vrouwendag in 2017

Artikel: Internationale Vrouwendag in Amsterdam 2019 

Artikel: Internationale Vrouwendag nog steeds hard nodig