Amsterdam Light Parade 16 december in het Westerpark

Amsterdam Light Parade 16 december in het Westerpark
Photocredits: Cycle Fun Productions

Amsterdam Light Parade 16 december in het Westerpark

Veel verlichte fietsers, jong en oud, cruisen op 16 december 2018 door het Westerpark door de Sunday Market. De deelnemers toveren hun eigen voertuig om tot pronkstuk, voorzien van allerlei soorten verlichting, om samen één groot rollend lichtkunstwerk te vormen.

De fietsers gaan rondjes fietsen in het Westerpark en blijven alleen in het autoluwe gedeelte. Een soort Ronde van het Westerpark, maar niet op snelheid. “Dan kan hopelijk iedereen, jong & oud, meefietsen op eigen tempo en zoveel rondjes als hij/zij kan. De Amsterdam Light Parade draagt graag bij aan een socialer en duurzamer Amsterdam (West). De promotie van de fiets als duurzaam, gezond en fun vervoersmiddel. Ook in het donker en als het kouder wordt kan je goed en veilig de fiets nemen”, aldus een woordvoerder van de Amsterdam Light Parade.

PROGRAMMA IN HET KORT

15:30 MixVoorKids activiteit: fiets versieren voor de ALP ( Stadspas gratis anders eigen bijdrage)

Verzamelen voor Circustent Circus Zanzara in Westerpark

De laatste lichtjes worden bevestigd aan de voertuigen.

16:30 Opening door de ALP host Isabelle Dencher en een welkom en officieel startschot wordt gegeven door fietsburgemeester Katelijne Boerma

16:40 Vertrek allen

Iedereen fietst op eigen tempo zo veel mogelijk rondjes door het Westerpark en door de Sunday Market Amsterdam (Funky Xmas edition).

17:45 Aankomst bij Circustent Zanzara.

18:15 Prijsuitreiking, in de piste van Circus Zanzara, van de mooiste verlichte en versierde fietsen per categorie: kids en volwassenen

In de jury: Flowerbikemen, the Fairbikes en fietsburgemeester katelijne Boerma.

Après fiets feestje

20:00 Einde

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam Light Parade door Amsterdam-West