Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 8 juli
Lichtbakenschip in Amsterdam-Noord. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 8 juli

Als we de weerspecialisten mogen geloven dan wordt het zo rond de 24 graden in Amsterdam vandaag. Kijk, dus als u er voor kiest om lekker te gaan varen of te chillen in het park dan begrijpen wij dat natuurlijk ook.

Heeft u even genoeg van de zon? Niet getreurd. Wij hebben weer een hoop leuke activiteiten om te doen in Amsterdam voor u op een rijtje gezet.

Fijne zondag allemaal!

09:00 uur. OLYMPISCH STADION 

Er vindt bij het Olympisch stadion een enorme Vlooienmarkt en Kofferbak verkoop plaats.

Voor meer info, check: http://www.donevents.nl/event/538/26/gigantische-openlucht-vlooienmarkt

09:00 uur. BODY WORLDS

Anatomisch museum BODY WORLDS is gelegen aan het Damrak 66 en neemt haar bezoekers mee op een wonderbaarlijke reis door het menselijk lichaam, op zoek naar wat ons gelukkig maakt en wat het effect hiervan is op onze gezondheid.Bij BODY WORLDS maak je een fascinerende reis door het menselijk lichaam.

10:00 uur. RAI Amsterdam

Modefabriek juli 2018. Modefabriek is een procreatief en inspirerend halfjaarlijks modevakevent. Een mash-up van modeshows, expo’s, presentaties, lezingen, workshops … en meer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

12:00 uur. Vondelpark Openluchttheater

Mariana Preda, een Roemeens multitalent – muzikant, actrice en filmregisseur, bracht het album Sunrise uit en toert nu, op haar 24e, de hele wereld over met haar panfluit. Ze is zondagmiddag te bewonderen in het Amsterdamse Vondelpark. En er zijn nog een hoop leuke activiteiten in dit stadse Park te beleven.

Meer weten, check: http://www.openluchttheater.nl/optreden/mariana-preda/

13:00 uur. Thuishaven 

Jawel, een nieuwe zonnige editie bij Thuishaven. We schreven er een artikel over.

13:00 uur. Stadsschouwburg

Titanic  & Sweet Demon. Julidans. Liat Waysbort heeft een eigenzinnige danstaal ontwikkeld die krachtig en explosief is, en tegelijk breekbaar en bedachtzaam.

Meer weten >>

16:00 uur. De Roode Bioscoop

New Flint Poetry Orchestra. Een theatrale en muzikale reis door een wonderschoon poëzielandschap. De Poëzie-Express dendert voorbij in een fonkelnieuwe jas.

Meer weten >>

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater.

Meer weten >>

17:00 uur. Stadsschouwburg

Dark Field Analysis. Julidans. Dark Field Analysis laat ons zien wat het betekent te leven door de mens in relatie tot alle andere levensvormen te plaatsen.

Meer weten >>

18:00 uur. VondelCS

TorenkamerEXPO 2018. Vijftig jonge kunstenaars zijn het afgelopen jaar, op initiatief van het AVROTROS-radioprogramma Opium, te gast geweest in de Torenkamer van VondelCS.

Meer weten >>

19:00 uur. Melkweg

The Jewish Connection Project Julidans NEXT. Lisi Estaràs (AR/IL) & Ido Batash (IL). Twee talentvolle choreografen op zoek naar de wortels en de lichaamstaal van hun (Joodse) identiteit.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.