Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 26 augustus
Marineterrein op de achtergrond. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 26 augustus

We hebben weer een leuk lijstje voor u gemaakt voor als u het even niet meer weet. Doe er u voordeel mee en nog een fijne dag!

10:00 uur. Tropenmuseum

Things That Matter . Een tentoonstelling die ertoe doet. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels?

Meer weten >>

12:00 uur. De Hallen

The Maker Market. De Passage. Hier vind je de mooiste merken en tofste makers uit Amsterdam en omstreken in de passage van De Hallen Amsterdam tijdens The Maker Market. Zaterdag van 11 uur tot 17 uur en zondag van 12 uur tot 18 uur.

Meer weten >>

12:00 uur. Floriadeterrein 

Mysteryland natuurlijk. We waren zaterdag van de partij en kunnen dit van harte aanbevelen.

Meer weten >>

13:00 uur OOG Amsterdam 

Bent u al bij het ‘cadeau van de stad’ geweest? Onlangs brachten wij een bezoekje en deden verslag. Check maar bij ‘meer weten’ hieronder.

Meer weten >>

14:00 uur. Tolhuistuin

Sunday Sounds: Onafhankelijke Label Markt. Sunday Sounds: iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Meer weten >>

14:00 uur. Martin Luther Kingpark

De Parade 17 augustus t/m 2 september. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.

Meer weten >>

14:30 en 19:00 uur. De Balie

Documentaire Whitney Houston. Een documentaire over een van de grootste iconen in de popgeschiedenis. Een vocaal power house. Een zwarte superster die de wereld wist en weet te ontroeren: Whitney Houston.

Meer weten >>

15:00 uur. Ruigoord

Gigstarter. Festivals, hittegolven en veel onvergetelijke dagen: wat een zomer was het! De zomerervaring is compleet met een Funkmis-editie in het culturele dorp Ruigoord. Een zondagnamiddag met live muziek, mensen, eten en drinken.

Meer weten >>

15:00 uur. Appeltjesmarkt

Elk jaar vindt in augustus het Jordaan Festival plaats op de Appeltjesmarkt in Amsterdam, op de kruising de Marnixstraat / Elandsgracht. Hier vieren ze de aloude geschiedenis van de Jordaan met natuurlijk de mooiste levensliederen.

Meer weten >>

16:00 uur. Concerto

Zorita – Live in Concerto Recordstore. Zorita’s nieuwe album Aphrodite was al op cd verkrijgbaar, maar na een succesvolle crowdfunding is er nu ook prachtig vinyl! Met deze eigenzinnige, derde plaat slaat de achtkoppige band een nieuwe weg in.

Meer weten >>

16:00 uur. Stadsschouwburg Amsterdam

KLEINE ZIELEN. Internationaal Theater Amsterdam / Ivo van Hove. In deze vergaande bewerking van De boeken der kleine zielen (1901-1903) wordt ingezoomd op een familie die betere tijden heeft gekend. Verschillende generaties leven moeizaam samen onder een dak.

Meer weten >>

18:00 uur. Oosterdok en Marineterrein

De Uitmarkt in Amsterdam kan je gratis kijken naar de hoogtepunten van het aankomende seizoen. En voor dit jaar zijn er al heel veel namen en voorstellingen bekend die te zien zullen zijn.

Meer weten >>

20:15 uur. Meervaart

Arjen Lubach | try-out. Meer dan tien jaar speelde Arjen Lubach in wisselende formaties in kleine theaterzalen voor een nog kleiner publiek. Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan en er ook grappen te vertellen zijn die de televisiekijkers nooit zullen horen, is Arjen terug in het theater.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

24/7 Tolhuistuin t/m 30 september

MONUMENTS TO THE UNSUNG expositie – Public Art Amsterdam. Amsterdamse kunstinstellingen tonen deze zomer de rijkdom van de publieke ruimte met de eerste editie van de kunstmanifestatie Public Art Amsterdam: Pay Attention Please

Meer weten >>

10:00 uur. Tropenmuseum doorlopende tentoonstelling

Things That Matter. Een tentoonstelling die ertoe doet. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels?

Meer weten >>

09:00 uur. Rijksmuseum t/m 16 september

KWAB. Fantasievolle zeewezens, griezelige monstertjes, grillige lichaamsvormen en vloeiende contouren die doen denken aan stroop die traag van een lepel druipt. Dat is kwab: een decoratieve stijl die zijn naam dankt aan de organische, lobbige vormen.

Meer weten >>

09:30 uur. VondelCS t/m 29 augustus

Fotografie expositie Chloé Leenheer ‘Scènes van Chloé in het MediaCafé. De fotoserie is een reeks verstilde scènes, die rechtstreeks uit een film lijken te komen en die de kijker ook even ‘stil’ laten staan.

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief t/m 2 september 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996. Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
  • Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

10:00 uur. Centrale OBA t/m 16 september

IHLIA-expositie Melange. Een unieke expositie met honderden films, foto’s en verhalen van mensen die leven met hiv en aids. Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). Het is onderdeel van hun doorlopende onderlinge fotografische, archivistische en esthetische dialoog.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal.

Meer weten >>

12:00 uur. Tolhuistuin t/m 23 september

Expositie Wasteland – Kadir van Lohuizen. In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in een stad. Al die mensen produceren een immense hoeveelheid afval, die in veel wereldsteden nu al nauwelijks meer te verwerken is.

Meer weten >>

12:00 uur. De Melkweg t/m 26 augustus

Photography Graduates Exhibition – ARTY PARTY. Voor Melkweg Expo is fotografie de drijvende kracht in de kunsten. Daarom zal de fotografie selectie van ARTY PARTY deze keer niet slechts één avond, maar tot 26 augustus in Melkweg Expo te zien zijn. (wo – zo  12:00 – 21:00)

Meer weten >>

12:00 uur. Arti&Amicitiae t/m 26 augustus

Goud onder het ijs. 13 kunstenaars verbeelden reiservaringen en fascinaties voor geologische fenomenen en vraagstukken en hoe de mens verbonden is met het binnenste van de aarde en het steeds veranderende landschap.

Meer weten >>

15:00 uur. Martin Luther Kingpark t/m 2 september

De Parade. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré t/m 2 september

Hans Klok’s House of Horror. Met zijn meest succesvolle, beste en meest bejubelde illusieshow ooit House of Horror, geeft Hans Klok vanaf 15 augustus t/m 2 september zijn laatste voorstellingen ooit in Carré.

Meer weten >>

21:00 uur. Amsterdamse Bostheater t/m 8 september

Het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel brengen op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.