Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 19 augustus

Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 19 augustus
Oude PTT telefooncel in de tuin van het Rijksmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 19 augustus

Hieronder weer een mooi lijstje met activiteiten in de stad!

11:00 uur. De Hallen

DESIGN, ART EN BROCANTE MARKT: VERBORGEN SCHATTEN. De Passage Stapt in de Wereld van Stijl en Schoonheid.

Meer weten >>

11:00 uur. Grachten 

Grachtenfestival in Amsterdam. Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.

Meer weten >>

12:00 uur. Dam

125 jaar poppenkast op de Dam!. De Poppenkast bestaat 125 jaar! Vandaag is het feest: een internationaal poppenkastfestival op de Dam van 12.00 tot 17.00 uur. En om 20:00 uur een avondprogramma voor volwassenen in Torpedo Theater

Meer weten >>

12:00 uur. Stadsarchief

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld.

Meer weten >>

12:00 uur. Oosterkerk

Koffieconcert – ‘Bridges’ – Wasim Arslan, Pierre Balda & Stefan Bos. Een Syrische zanger, een Zwitserse bassist en een Nederlandse pianist bouwen bruggen tussen oude traditionele Syrische muziek en westerse muziek.

Meer weten >>

14:00 uur. Martin Luther Kingpark

De Parade 17 augustus t/m 2 september. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.

Meer weten >>

15:00 uur. Paradiso Noord (Tolhuistuin)

Sunday Sounds: Buck Meek & Ricciotti Ensemble. De jonge jaren van Buck Meek bestonden uit het spelen van gut-bucket blues, manouche jazz en western swing in bars en danszalen door heel Texas.

Meer weten >>

16:00 uur. Concerto

Mankes – Live in Concerto Recordstore. In november 2013 besluiten singer-songwriters Selma Peelen en The Weak And The Strong hun krachten te bundelen in MANKES. Aanvankelijk bedoeld als project, maar inmiddels vormt de band de hoofdmoot van hun muzikale leven.

Meer weten >>

16:00 uur. Blijburg

Frédérique Spigt. De laatste zondagen vullen we in met artiesten die onze harten zo blij maken. En dat doet deze vrouw. Koningin van de polderblues. Theatermaker, presentatrice, ras-muzikante. Rauw van buiten, fluweel van binnen.

Meer weten >>

18:00 uur. Paradiso

Hiphop Forever Battle – The Warrior Edition Summer Dance Forever. Hiphop dansers nemen het tegen elkaar op voor een driekoppige internationale jury bestaande uit de crème de la crème. Daar waar tijdens andere evenementen de jury comfortabel achter een tafel haar oordeel velt, bestaat die scheidslijn tijdens Forever niet.

Meer weten >>

20:00 uur. Torpedo Theater

Internationaal Poppenkastfestival. Avondprogramma voor volwassenen. Met o.a. Egon ADEL en Wim KERHOVE, respectievelijk de huidige en de vroegere poppenspeler van de Dam.

Meer weten >>

21:00 uur. Het Stenen hoofd

PLUK de NACHT – Elke zomer presenteert het Open Air Film Festival Amsterdam een unieke selectie van onuitgegeven onafhankelijke arthouse-cinema, documentaire, animatie en korte films, waarbij zowel filmliefhebbers als professionals worden aangetrokken.

Meer weten >>

23:55 uur. Paradiso

Amsterdam Soul Weekender. Van donderdag 16 t/m zondag 19 augustus presenteren urban dansfestival Summer Dance Forever en Paradiso de eerste editie van Amsterdam Soul Weekender, vier clubnachten gefocust op soulvolle, elektronische dansmuziek.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Rijksmuseum t/m 16 september

KWAB. Fantasievolle zeewezens, griezelige monstertjes, grillige lichaamsvormen en vloeiende contouren die doen denken aan stroop die traag van een lepel druipt. Dat is kwab: een decoratieve stijl die zijn naam dankt aan de organische, lobbige vormen.

Meer weten >>

09:30 uur. VondelCS t/m 29 augustus

Fotografie expositie Chloé Leenheer ‘Scènes van Chloé in het MediaCafé. De fotoserie is een reeks verstilde scènes, die rechtstreeks uit een film lijken te komen en die de kijker ook even ‘stil’ laten staan.

Meer weten >>

10:00 uur. Het Stedelijk t/m 26 augustus

De tentoonstelling achter de 300 vliegende drones! Het Stedelijk presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe en nog nooit vertoonde werken te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief t/m 2 september 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996 Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
  • Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

10:00 uur. Centrale OBA t/m 16 september

IHLIA-expositie Melange. Een unieke expositie met honderden films, foto’s en verhalen van mensen die leven met hiv en aids. Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). Het is onderdeel van hun doorlopende onderlinge fotografische, archivistische en esthetische dialoog.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal.

Meer weten >>

12:00 uur. De Melkweg t/m 26 augustus

Photography Graduates Exhibition – ARTY PARTY. Voor Melkweg Expo is fotografie de drijvende kracht in de kunsten. Daarom zal de fotografie selectie van ARTY PARTY deze keer niet slechts één avond, maar tot 26 augustus in Melkweg Expo te zien zijn. (wo – zo  12:00 – 21:00)

Meer weten >>

12:00 uur. Arti&Amicitiae t/m 26 augustus

Goud onder het ijs. 13 kunstenaars verbeelden reiservaringen en fascinaties voor geologische fenomenen en vraagstukken en hoe de mens verbonden is met het binnenste van de aarde en het steeds veranderende landschap.

Meer weten >>

15:00 uur. Martin Luther Kingpark t/m 2 september

De Parade. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré t/m 2 september

Hans Klok’s House of Horror. Met zijn meest succesvolle, beste en meest bejubelde illusieshow ooit House of Horror, geeft Hans Klok vanaf 15 augustus t/m 2 september zijn laatste voorstellingen ooit in Carré.

Meer weten >>

21:00 uur. Amsterdamse Bostheater t/m 8 september

Het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel brengen op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here