Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 17 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 17 juni
Lama in het Amstelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 17 juni

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Open Tuinen Dagen Amsterdam 2018

Meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen openen hun deuren weer voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘tuinontwerpen’.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

13:00 uur. NDSM

Veggie Festival Amsterdam. Op 15,16 en 17 juni vindt het allereerste Veggie Festival Amsterdam plaats in de Scheepsbouwloods en een deel van het NDSM-werf.

Meer weten >>

14:00 uur. CREA

CREA theaterproductie: moeder – hoer – kwezel. Drie oer-Hollandse stukken op één avond (Op Hoop Van Zegen, Rooie Sien en Verlos Ons Van Den Boze).

Meer weten >>

14:00 uur. Amsterdamse Bostheater

Het Grote Vaderdagconcert. Muziekschool Amsterdam. 120 kinderen van het Amsterdams
Junioren Symfonie Orkest, Jeugdorkest
 Fortissimo van Texel en het Amsterdam
 Youth Symphony Orchestra spelen speciaal
voor alle papa’s een bijzonder concert.

Meer weten >>

14:00 uur. Flevopark

Cannabis Bevrijdingsdag 2018 (10de editie). Op zondag 17 juni 2018 vindt de tiende editie van Cannabis Bevrijdingsdag plaats in het Flevopark Amsterdam.

Meer weten >>

16:45 uur. Vondelpark Openluchttheater

Birgit Schuurman. A fool for love. Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films, series, (muzikale) theaterstukken en stond ze in het theater met haar eigen liedjesprogramma Het Grote Verlangen.

Meer weten >>

17:00 uur. Blijburg

Afrogrooves. Afrobeat jamsessie, elke derde zondag van de maand. Onder leiding van de getalenteerde Mark Oomen (Zitakula) hebben wij maandelijks een dikke vette, groovende, funky jamsessie voor je om je vingers bij af te likken.

Meer weten >>

17:30 uur. NDSM

SEX MUSIC FOR BUILDINGS BY OSCAR JAN HOOGLAND. Componist Oscar Jan Hoogland ontwikkelde speciaal voor Ferrotopia het muziekstuk Sex Music for Fucking Building.

Meer weten >>

20:15 uur. Meervaart

SuriToppers. Powl Ameerali, Nisha Mandaran e.a. In 2011 begon SuriToppers als eerbetoon aan het Surinam Populair Songfestival, maar het groeide al snel uit tot een groot muziekspektakel.

Meer weten >>

20:15 uur. Nationale Opera & Ballet

Tijdloze tragische liefde. De legende van ‘Tristan en Isolde’ is een van de meest invloedrijke middeleeuwse romances die het verhaal van de liefdesdriehoek tussen koning Markus, Isolde en Tristan vertelt.

Meer weten >>

20:15 uur. Badhuis Theater

JOHN & MARCO ZIJN TERUG! Na meerdere succesvolle theatershows, zijn John en Marco terug met hun derde programma: Dichterbij Carré.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

Leuke dingen doen in Amsterdam zaterdag 16 juni.