Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 13 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen – zondag 13 januari
Tulpen in Amsterdam bij het EYE-Filmmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 13 januari

10:00 uur. Museum van Loon – Dineren aan de Gracht. Nog tot en met maandag 14 januari is het tafelzilver van Bennewitz in volle glorie te zien in onze eetkamer.

Voor meer details zie evenement Museum van Loon – Dineren aan de Gracht.

11:00 uur. Huis De Pinto – Koffieconcert. Huis de Pinto organiseert i.s.m. het Conservatorium van Amsterdam een laagdrempelig, informeel podium voor talentvolle musici die ook eens zonder stress iets willen uitproberen; nieuw repertoire, een try-out, improvisatie: Wat zíj willen!

Voor meer details zie evenement Huis De Pinto – Koffieconcert.

12:00 uur. Nationaal Holocaust Museum vertelt: Jaap Wertheim, als pakketje achter op de fiets naar de onderduik. Jaap Wertheim (1939) zijn persoonlijke ervaringen en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in het Nationaal Holocaust Museum i.o.

Voor meer details zie evenement Nationaal Holocaust Museum vertelt: Jaap Wertheim.

14:00 en 17:00 uur. CC Amstel – Aan Tafel! Een theatrale belevenis. Een theatrale belevenis waar eten en herinneringen centraal staan. Schuif je ook aan? Aan Tafel! gaat op tournee! ‘Hoe smaakt jouw thuis?’ Theatermaker Annemarie de Bruijn trok met die vraag Amsterdam in en trof een rijke keuken.

Voor meer details zie evenement CC Amstel – Aan Tafel!

14:00 uur. Podium Mozaïek – Ayse en de Verliefde Wolk (Première). Een muziektheatersprookje voor iedereen vanaf 6 jaar. Het meisje Ayse is trots op haar prachtige tuin. Ze houdt van de geur van bloemen. Ze heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeert.

Voor meer details zie evenement Podium Mozaïek – Ayse en de Verliefde Wolk.

15:00 & 17:00 & 19:00 & 21:00 uur. Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted. ‘Eerder theater dan film’, noemt Tsai Ming-liang zijn allereerste VR-productie, een elliptische vertelling over een man die herstelt van een ziekte in een vervallen appartement in de bergen.

Voor meer details zie evenement  Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted.

15:30 uur. Internationaal Theater Amsterdam – ZID Theater speelt Here We Are – Vrijheid in ITA-toneelbeeld. “Is vrijheid voor mij anders dan vrijheid voor ons?” In een dynamisch programma vol theater, dans, muziek en gesprekken zoekt ZID Theater naar de verschillende lagen van vrijheid in een sterk veranderde maatschappij.

Voor meer details zie evenement Internationaal Theater Amsterdam – ZID Theater speelt Here We Are.

16:00 uur. Norman Vladimir – Live in Concerto Recordstore. Norman Vladimir is a pop/soul musician living in New York City.

Voor meer details zie evenement Norman Vladimir – Live in Concerto Recordstore.

16:00 uur. Jungle Amsterdam – Singing Sunday zangsessie. In de gezellige ambiance van Jungle Amsterdam is er elke tweede zondag van de maand een open zangpodium voor iedereen.

Voor meer details zie evenement Jungle Amsterdam – Singing Sunday zangsessie. 

20:30 uur. Paradiso Noord – Handsome Poets & Orange Skyline. Van een handrem heeft Handsome Poets nooit gehoord. De band is altijd in beweging. Niet alleen vanwege de uiterst dansbare indiepop en de energieke live-shows, maar ook omdat de groep sinds haar oprichting in 2008 geen seconde heeft stilgezeten.

Voor meer details zie evenement Paradiso Noord – Handsome Poets & Orange Skyline.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 12 januari.