Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 8 december

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 8 december
Foto: Beeld hondje door Marjolijn Mandersloot, 2002. Op viaduct Rembrandtpark

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 8 december

Beste lezers,

Het is zaterdag. Toch een van de betere dagen in de week. Tenminste, als je het aan ons vraagt. Op deze dag hebben wij weer een aantal tips voor u met leuke dingen die u kunt bezoeken. Hopelijk kunt u er inspiratie uithalen!

12:00 uur. Rai Amsterdam – Masters of LXRY 2018. Masters of LXRY is the most prestigious premium lifestyle event in Europe. Masters of LXRY brengt dit jaar de Genius Edition naar de Amsterdamse RAI. Het is de grootste editie ooit en vindt plaats op meer dan 42.500 vierkante meter. Trouwens, voor de mensen die het nog niet weten, dit was voorheen de Miljonair Fair!

Meer weten –>

12:00 uur. De Hallen – Rembrandt Art Market in de Hallen Amsterdam! De Kunstenaars van de Rembrandt Art Market zijn er weer! Mooie kunstmarkt met hoogwaardige artistieke werken, voor een in onze ogen betaalbare prijs.

Meer weten –>

15:00 uur. Rugby Mannen – RC ‘t Gooi 1 – A.S.R.V. Ascrum 1. Zaterdag 8 december 2018 komt Amsterdams hoogst spelende rugbyteam A.S.R.V. Ascrum 1 uit tegen RC ’t Gooi 1 om 15:00 uur op sportpark Naarden aan de Amersfoortsestraatweg 14 in Naarden. De mannen kunnen alle support gebruiken!

Meer weten –>

17:30 uur. Theater Bellevue – De Joodse Raad. Mugmetdegoudentand. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op initiatief van de Duitsers een raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moest besturen en een doorgeefluik werd voor instructies van de Duitse bezetter. David Cohen, al zeer actief binnen de vooroorlogse Joodse gemeenschap, nam (samen met Abraham Asscher) die taak op zich en plaatste zichzelf daarmee voor een duivels dilemma.

Meer weten –>

19:30 uur. Cinetol – Town of Saints. De Nederlands/Finse indiefolk band Town Of Saints komt uit Groningen, maar de band is eigenlijk amper thuis. Sinds hun eerste ontmoeting in 2013 touren straatmuzikanten Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) namelijk non-stop door Europa.

Meer weten –>

20:00 uur. Internationaal Theater Amsterdam – De stille kracht. De stille kracht (1900) is een visionaire roman die zich afspeelt in Nederlands-Indië en de westerse kolonisator tegenover de ‘stille kracht’ van de Indische cultuur plaatst.

Meer weten –>

20:00 uur. Zonnehuis – Scotch & Soda. Het Australische Scotch & Soda is een show met de ‘vibe’ van een ruige whiskybar in de setting en sfeer van reizende circussen, welke ‘straight up’ wordt geserveerd.

Meer weten –>

20:00 uur. Bijlmerpark Theater – Swazoom Live. Swazoom Live is het talentontwikkelingstraject van het Swazoom jongerenwerk.

Meer weten –>

20:15 uur. Badhuis Theater – Allo Allo. Synopsis. 
Het is 1942 ,In het op een bestaand Frans dorp gebaseerde plaatsje Nouvion woont René Artois . Hij is de eigenaar van het plaatselijke café samen met zijn vrouw Edith.

Meer weten –>

20:15 uur. Het Amsterdams Theaterhuis – Troost speelt ‘Vals verlangen’. ‘Vals Verlangen’ is een zeer moderne bewerking van Les Liaisons Dangereuses (oorspronkelijk een Franse briefroman uit de 18e eeuw).

Meer weten –>

20:15 uur. Comedy Café – Stand-up Comedy Show (NL) Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Meer weten –>

20:30 uur. Handbal eredivisie heren: Tachos – Aristos . Def-Fire Aristos speelt op zaterdag 8 december 2018 uit in Waalwijk provincie Noord-Brabant om 20:30 uur.

Meer weten –>

20:30 uur. De Waalse Kerk – De Langste Nacht. De Langste Nacht is een theatraal concert dat speelt in leegstaande kerken door heel Nederland.

Meer weten –>

20:30 uur. Polanentheater – Het Jaar van de Kreeft. Tokodrama speelde Het Jaar van de Kreeft (naar de roman van Hugo Claus) in de Stadsschouwburg Amsterdam. Met 19 amateurspelers. Deze voorstelling is nu omgebouwd naar een voorstelling voor de kleine zaal. Nog steeds met 19 acteurs.

Meer weten –>

Uitgaan in Amsterdam. We schreven een speciaal blog met tips op het gebied van uitgaan in Amsterdam. Natuurlijk leuk als er voor u een leuk feestje uit kunt kiezen.

20:30 uur. CC Amstel – Vive Piaf. Nadja Filtzer. In deze muziektheatervoorstelling nemen Nadja Filtzer en musici je mee in de achtbaan van Piaf’s leven en chansons. Vive Piaf vertelt het levensverhaal van Edith Piaf in muziek en theatertekst, van Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen.

Meer weten –>

20:30 uur. Compagnie Theater – In Touch. Het enige doofblindentheater ter wereld. Hoe leef jij in stilte en duisternis? Hoe ziet je leven er uit … als je DOOFBLIND bent? Spraak, geluid, gebarentaal en beweging komen samen in deze eclectische theaterervaring voor en door mensen die niet vanzelfsprekend kunnen horen en zien.

Meer weten –>

20:30 uur. Dansmakers – NEW ADVENTURES DOUBLE BILL. New Adventures presents Moreno Perna – Tomasi & Holgerson. Verse ideeën en nieuwe avonturen tijdens een double bill van aanstormende performance kunstenaars en choreografen in residentie bij Dansmakers Amsterdam en ICK Amsterdam.

Meer weten –>

23:59 uur. Toomler – Late Night Comedytrain. Iedere zaterdag, om middernacht, is de Late Night Show van Comedytrain de afsluiter van de week. Bijzonder en berucht omdat de comedians in deze nacht de laatste mogelijkheid voor een optreden meepakken.

Meer weten –>

vrijetijdamsterdam.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here