Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 30 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 30 juni
Fietsenstalling achter het Centraal Station. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 30 juni

Jawel, beste Amsterdammers of mensen die van buiten Amsterdam een dagje Amsterdam komen doen. Momenteel is het Holland Festival gaande in de stad. Onlangs publiceerde we het programma van de laatste dagen. Maar, natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen die je kunt doen in Amsterdam. Hieronder treft u een overzichtje met activiteiten die de moeite waard zijn om te bezoeken.

08:00 uur. Bosbaan Amsterdamse Bos 

Roeien op het hoogste niveau! Tijdens de ‘Aegon Koninklijke – Holland Beker’ die dit weekend plaatsvindt op de Bosbaan. Kom kijken naar deze sportieve toppers!

Meer weten >>

09:00 uur. De Mirandabad

Wow, morgen is het bijna dertig graden. Lekker baantjes trekken in het buitenbad is natuurlijk een mooie vrijetijdsbesteding. Of blijf lekker een dagje relaxen in het grasveld naast het bad en neem af en toe een duikje.

Meer weten >>

09:00 uur. Sloterplas

Een heerlijk dagje aan de Sloterplas in Amsterdam. Er is van alles te beleven maar je kunt natuurlijk ook gewoon neerploffen op je handdoekje op het stadsstrand of in het gras.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien. Een MUST SEE voor iedere Amsterdammer.

Meer weten >>

12:00 uur. De Hallen Amsterdam 

Kunstuitleen, galerie Beeldend Gesproken, de expositie THE WOMAN IN ME. Deze expositie is samengesteld ter ere van het 25-jarig bestaan van kunstuitleen en galerie Beeldend Gesproken. En er zijn nog meer leuke dingen te beleven bij de Hallen.

Meer weten >>

12:00 uur. Westergasfabriek

AMCAT is het eerste festival in Amsterdam voor fashion, music en lifestyle. Bezoekers worden bijgepraat over ontwikkelingen op het gebied van streetwear, straatcultuur, kunst, muziek en sport.

Meer weten >>

12:00 uur. Oh My Music Festival 

Op het Arenapark is het zondag tijd voor het Oh My Music Festival. Rapper Boef en andere toppers maken hun opwachting. We schreven er een artikel over. Klik op meer weten.

Meer weten >>

12:00 uur. Nomads Festival 

Het Nomads Festival keert in juni 2018 voor de zesde keer terug in Amsterdam, opnieuw op Sportpark Riekerhaven.

Meer weten >>

13:00 uur. NyX op Donderdag Festival

We schreven een artikel over dit kleurrijke festival op het terrein van Thuishaven. Klik op meer weten om dit artikel te lezen.

Meer weten >> 

13:00 uur. Westergasfabriek

De finale van Kunstbende: dé wedstrijd voor jong en creatief talent (van 13 t/m 18 jaar). Na een jaar vol workshops, coaching, masterclasses, repetities, selectierondes en voorrondes zijn de finalisten er helemaal klaar voor! Ook voor publiek is er een hoop te beleven.

Meer weten >>

15:00 uur. OBA

Modemuze@OBA – Meet Up: Made to Measure. Ambachtelijk kleermaken kost veel tijd en aandacht. Hoe maak je een kledingstuk zo goed mogelijk op maat? Super leuk voor modeliefhebbers.

Meer weten >>

15:00 uur. De Balie

Een hele hoop activiteiten bij De Balie die bezocht kunnen worden. Van boeiende films tot scherpe debatten.

Meer weten >>

15:30 uur. Vondelpark 

Club Vondel. Club Vondel is een groovy en laid back muziekmiddag met bands, DJ’s en lekker eten & drinken. Elke zaterdagmiddag ontdek je nieuwe bands tijdens Club Vondel in het Vondelpark Openluchttheater. Echt weer dat lekkere zomerse gevoel in het Amsterdamse Vondelpark.

Meer weten >> 

16:00 uur. WK Frankrijk – Argentinië

Zaterdag 30 juni vanaf 16:00 uur zenden ze in het Argentijnse restaurant Luna de achtste finalewedstrijd tussen Frankrijk en Argentinië uit. Heerlijk in combinatie met een heerlijk stuk Argentijns vlees en een goed glas rode wijn.

Meer weten >>

16:45 uur. Vondelpark openluchttheater

Yuri Honing Acoustic Quartet. Met zijn akoestische kwartet, heeft tweevoudig Edison winnaar componist en saxofonist Yuri Honing zijn tweeëntwintigste album opgenomen.

Meer weten >>

17:00 uur. WOW Amsterdam

Diverse mooie tentoonstellingen om te bezoeken.

Meer weten >> 

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost.

Meer weten >>

18:30 uur. Bostheater

Boslab Theaterfestival. Bostheater & Jonge Makers. Boslab Theaterfestival presenteert deze zomer elf, energieke, dwarse en poëtische voorstellingen en installaties van de theatermakers van morgen.

Meer weten >>

19:30 uur. Paradiso Noord (Tolhuistuin)

CRX. CRX is de band rondom The Strokes-gitarist Nick Valensi, opgericht in 2013 in Los Angeles. In 2016 verscheen het debuutalbum ‘New Skin’ met daarop de single ‘Ways to Fake It’.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmer Parktheater

LOUD. LOUD: Met zachtheid komen we er niet… “Wij vertellen een verhaal, luid en duidelijk. Het verhaal over de nieuwe generatie. Een generatie die leert van zijn voorgangers.

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati

The Well. Regisseur Alexandra Broeder is dit seizoen een verbintenis aangegaan met De Bascule, een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Het resultaat presenteerde zij als onderzoeksvoorstelling tijdens de vorige editie van Frascati Issues.

Meer weten >>

20:00 uur. Badhuis theater

Alive and Kicking dansavond. Kom feest vieren met Howitiz en DJ Mikulas. Vanaf 20:00 uur kun je met de voetjes van de vloer en dansen tot je erbij neer valt.

Meer weten >>

20:00 uur. Pllek 

Feest bij Pllek in Amsterdam-Noord met DJ Graham B. Graham B staat bekend als een allround club dj, producer en feestorganisator en wordt gezien als een van de pioniers van de vroege house scene en introduceert later Jazz Dance of Acid Jazz in Nederland. Wordt een gezellige bedoening bij Pllek.

Meer weten >> 

20:00 uur. WK Uruguay – Portugal

“Na het halen van de achtste finale hebben wij als Portugees restaurant natuurlijk de verplichting en eer om de aankomende wedstrijden van Portugal uit te zenden. Dit maal doen wij dit met 2 grote schermen op het terras aan de amstel. Juich jij met ons Portugal de kwartfinale in”, aldus het heerlijke Portugese restaurant Girassol op de Weesperzijde.

Meer weten >>

21:30 uur. Chin Chin Club

Zaterdag luiden ze de hittegolf in met Konnichiwa 嗨在日本, in de Chin Chin Club. Dansen op de meest sexy Hiphop, RnB & Classics! Waar is dat feestje, hier is dat feestje!

Meer weten >>  

23:00 uur. 3xNYX in Club NYX

LGBTQ uitgaan / nighlife Amsterdam – 3xNYX in Club NYX ELKE ZATERDAG Iedere zaterdag is het in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat in het centrum van de stad tijd voor een nieuwe versie van Saturgay van 3xNYX in Club NYX. Zaterdag TraffaMaffia.

Meer weten >>

23:00 uur. Paradiso Amsterdam 

After party in de Paradiso Amsterdam van het populaire evenement Awakenings. Dat wordt knallen in de Paradiso!

23.00 uur. Marktkantine 

Benny Rodriguez & Michel de Hey tijdens de editie Zomerkantine in de heerlijke marktkantine! Dat moet een topfeest gaan worden.

Meer weten >>

00:00 uur. Melkweg

ENCORE PARTY!!!

Meer weten >> 

Een lekker terras in de stad bezoeken 

Maar met dit lekkere weer kunt u natuurlijk ook met een koud drankje op een heerlijk Amsterdams terras zitten. Onlangs stelden we een mooi lijstje samen met beauty’s van terrassen in onze mooie hoofdstad. Klik maar op meer weten als u benieuwd bent.

Meer weten >> 

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

PS Tips voor leuke activiteiten in de stad? We horen het heel graag. Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl