Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 24 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 24 november
Zo kan je ook een fiets parkeren.

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 24 november

Hallo Amsterdam, wij hebben voor u speciaal voor deze zaterdag weer een mooi lijstje gemaakt met activiteiten die super leuk zijn om te bezoeken. Maak er een mooi weekend van.

Amsterdam Art Weekend 22 t/m 25 november 2018 Art Weekend Amsterdam 2018.
Amsterdam staat tijdens dit weekend vier dagen in het teken van hedendaagse, beeldende kunst, waarbij de focus ligt op het signaleren van jong talent.

Meer informatie zie de website van Amsterdam Art Weekend.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

Schaatsen op Rembrandtplein.  Heeft u al een paar rondjes geschaatst op het Rembrandtplein? Het is de moeite waard hoor. Vergeet na afloop geen lekker gluhwijntje, bolletje of één van de andere lekkernijen te proeven.

Meer weten >>

10:00 uur. Loods 6 – Young Sprouts 2018 opening. Van 15-25 november vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents, met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2018.

Meer weten >>

12:00 uur. RAI Amsterdam – PAN 2018. 18 tot en met 25 november. Beurs voor kunst, antioek en design. De PAN is voor zowel kunstliefhebbers als verzamelaars van kunst, antiek en design interessant.

Meer weten >>

12:00 uur. Oosterkerk – Expositie Meer-Kunst – ‘Dierkens’. ‘Dierkens’ verwijst naar de befaamde uitroep van Antoni van Leeuwenhoek toen hij een proef bekeek onder zijn zelfgemaakte microscoop. Veertien kunstenaars van de Amsterdamse kunstgroep MEER-KUNST hebben zich door de uitroep van deze beroemde zeventiende-eeuwse pionier in de microbiologie laten inspireren tot werk over de kleinste levensvormen.

Meer weten >>

12:00 uur. Grande finale 50 jaar Bijlmer, een heel weekend feest! Het laatste weekend van 50 jaar Bijlmer trakteren we iedereen op een feest. In een grote festivaltent (Anton de Komplein) kun je genieten van Hans Dulfer, Mai Tai, Kenny B en veel meer.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie – Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

13:30 uur. Droog Design – Lezingen ‘Rembrandt in Parijs’. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Rembrandt in Parijs zijn er drie lezingen in samenwerking met Droog Design in de Staalstraat. Ontmoet daar drie bijzondere sprekers die allen een unieke blik werpen op het thema van de tentoonstelling: Franse negentiende-eeuwse etsen naar Rembrandts voorbeeld.

Meer weten >>

15:00 uur. Bernard Hering – Live in Concerto Recordstore. Op 23 november verscheen het debuutalbum ‘Pioneer Avenue’ van singer-songwriter Bernard Hering onder het label Concerto Records. Bernard groeide op in het kleine dorpje Aardenburg (Zeeland) en woont nu in Haarlem.

Meer weten >>

18:30 uur. De Nieuwe Liefde – Nacht van de Arabische Literatuur. Dompel je een avond lang onder in dit Arabische cultuurfestival vol beats, bites, debat, film, jonge schrijvers, columnisten en denkers.

Meer weten >>

20:00 uur. Broedplaats LELY – The Tragedy of Slaughtervaart | Dood Paard. Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf. 
Op locatie in Nieuw-West bij Broedplaats Lely.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Het jaar van de kreeft. Luk Perceval bewerkte een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus er in om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmerpark Theater – Afrodance showcase. Untold organiseert op 24 november 2018 het African Diaspora Performing Arts festival in het Bijlmer Parktheater. Het interdisciplinaire festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan.

Meer weten >>

20:15 uur. Waalse Kerk – Rossini.nu | Quatre Bouches & Zangstudio Haarlem. Rossini.nu – muziektheatervoorstelling over het bijzondere leven van operacomponist Gioacchino Rossini, met muziek uit de Petite Messe Solennelle.

Meer weten >>

20:15 uur. Comedy Café – Stand-up Comedy Show 24 november (NL) Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Meer weten >>

20:30 uur. Dansmakers – Hotel Rock Bottom try-out. MAN || CO lanceert nieuwe voorstelling: Hotel Rock Bottom. Hotel Rock Bottom is een absurde dansvoorstelling over de dwingende druk van de maatschappij waarin falen geen optie is.

Meer weten >>

20:30 uur. CC Amstel – Niet meer zonder jou. Adelheid&Zina. Een indrukwekkende voorstelling over de schurende, soms angstaanjagende, maar ook zo ontroerende ontmoetingen tussen een lid van de traditionele moslimgemeenschap en een vrijgevochten familielid.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop – SANNE SANNE & WOOLF | DUBBELCONCERT. Sanne Sanne is het nieuwe project van zangeres en vibrafoniste Sanne Huijbregts. Met Julia Werner en Vita Pagie – zang & percussie.

Meer weten >>

20:30 uur. Cinetol – King Champion Sounds. Met King Champion Sounds haalt Paradiso een mix van fuzz, psychedelische krautrock, post-punk, dub, free jazz, spoken word en akoestische jams in huis.

Meer weten >>

20:30 uur. Betty Asfalt – Rauwe Vitrage speelt Rauwe Ouders. Muzikaal Improvisatietheater op topniveau. Een van de beste improviastie groepen in Amsterdam. En omstreken. Maar oordeelt u vooral zelf. In vogelvlucht onze vier succesnummers van het afgelopen seizoen op één avond.

Meer weten >>

20:45 uur. Handbal eredivisie heren: Aristos – Aalsmeer 2. Def-Fire Aristos speelt op zaterdag 24 november 2018 thuis om 20:45 uur

Meer weten >>

20:45 uur. Handbal eredivisie dames: JuRo Unirek/VZV – OTTO Work Force/VOC . VOC speelt uit tegen VZV uit het Noord-Hollandse ‘t Veld.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje t/m 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie t/m 25 november

Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Zuid-Oost maakt zich op voor Grande Finale 50 jaar Bijlmer