Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 22 september

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 22 september
De Hortus. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 22 september

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam heeft weer een lijstje voor u gemaakt met leuke activiteiten om te bezoeken in onze mooie hoofdstad. Maar u hoeft natuurlijk niet per se naar een activiteit om het leuk te hebben er zijn diverse leuke dingen te beleven in Amsterdam.

Een mooie tip voor de bootliefhebbers onder ons

Zaterdag kunnen bootliefhebbers van tien uur ‘s ochtends tot twaalf uur ’s ochtends een kijkje nemen naar diverse leuke bootjes die je kunt kopen via de veiling. De bootjes komen uit de Amsterdamse grachten! Het kijken is aan de bewaarhaven Amsterdam t/o Danzigerkade 9 (steiger 18) 1013 AP Amsterdam. De veiling wordt georganiseerd door bootveiling.com in opdracht van Waternet. We schreven er een leuk artikel over dat u kunt lezen.

Zaterdag gaan we geregeld het zonnetje zien

Als we de weergoden mogen geloven gaan we zaterdag geregeld het zonnetje zien. Dus wat dacht u van een heerlijke wandeling door de 9straatjes in Amsterdam? Dan ziet u Amsterdam op haar best, kunt u nog heerlijk shoppen en tussendoor naar de mode bewuste Amsterdammer kijken vanaf een heerlijk terras.

Vondelpark is ook uitstekend vertoeven

Het Vondelpark is op zo’n nazomers herfstdag ook heerlijk om te bezoeken. Geniet van de rust van het park te midden van een hectische hoofdstad. Bij Vondel CS kunt u bijvoorbeeld na een lekkere wandeling neerploffen voor een lekker bakje koffie of een heerlijke lunch.

Lekkere terrasjes in Amsterdam

Jawel, het is weer herfst dus de momenten dat u op een terras kunt zitten zijn extra lekker om te benutten. Onlangs schreven we een artikel over lekkere terrassen in de stad waar u rustig kunt gaan zitten. De moeite waard om dit te lezen.

De winkeltjes rondom de Albert Cuyp

De Albert Cuyp vinden de meeste altijd wel gezellig maar bent u ook weleens in de buurt rondom de Cuyp geweest? Daar zitten namelijk hele knusse winkeltjes om te bezoeken en lekkere restaurantjes om te lunchen, te ontbijten of gewoon lekker koffie te drinken.

08:00 uur. RAI Amsterdam

Platen en cd beurs in de RAI Amsterdam. “Het evenement voor muziekliefhebbers. 120 stands met vinyl platen, cd’s en pop memorabilia voor liefhebbers, deejays, muziekliefhebbers en verzamelaars”, aldus de organisatie van dit muzikale event.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus

Najaarsmarkt 22 en 23 september
. De Hortus Amsterdam organiseert traditiegetrouw de Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam. Neemt u gerust een kijkje. Het is leuk maar ook lekker rustgevend.

Meer weten >>

11:00 uur. De hallen

Wist u dat RTL late night tegenwoordig bij De Hallen wordt opgenomen? Anyway wij attenderen u dit keer op The Maker Market die zaterdag en zondag in De Hallen plaatsvindt. Hier vind je de mooiste merken en tofste makers uit Amsterdam en omstreken in de passage van De Hallen Amsterdam tijdens The Maker Market.

Meer weten >>

14:00 uur. Roode Bioscoop

Open Dag. “Iedereen is van harte welkom bij onze eigen jaarlijkse Open Dag. Tussen 14.00 en 18.00 uur biedt de Roode Bioscoop een doorlopend programma waarin verschillende artiesten een voorproefje geven van wat u het komend najaar allemaal te wachten staat”, aldus de organisatie van de Roode Bioscoop.

Meer weten >>

14:00 uur. Noorderkerk

Animato Kwartet. Misschien is het Animato Kwartet wel Nederlands meest veelbelovende jonge strijkkwartet. Muziekliefhebbers kunnen zich zaterdag waarschijnlijk uitstekend vermaken in de Noorderkerk in Amsterdam.

Meer weten >>

16:00 uur. De Krakeling

“De knettergekke wereld achter het raam. Een tegendraadse voorstelling over grote en kleine verschillen. De Toneelmakerij en Trouble Man maken met DE KNETTERGEKKE WERELD ACHTER HET RAAM een kleurrijke voorstelling over kleine verschillen met grote gevolgen”, aldus de organisatie van het event bij Krakeling.

Meer weten >>

16:00 uur. Concerto

Jan Rot – Live in Concerto Recordstore. Zaterdag is Jan Rot, met gitaar en viltstift in Concerto, de zaak waar hij als muziekverliefde tiener in 1974 voor het eerst met kloppend hart over de drempel stapte. Jeetje, wat is Concerto toch een heerlijke zaak voor de muziekliefhebber. Ruime keuze aan muziek en accessoires en vaak zat een optreden wat gratis te bekijken is. Hulde voor concerto!

Meer weten >>

20:00 uur. Club Dauphine

The Sound of Sérgio Mendes. A tribute by Jeroen Vrolijk & band. Drummer Jeroen Vrolijk brengt met band en o.a. Eva Kieboom (Sensual) een eerbetoon aan de bossanova legende die je natuurlijk kent van de wereldhit ‘Mas Que Nada’! Een tijdje terug bezochten we Dauphine trouwens eens op een zaterdagavond wellicht vindt u dit artikel leuk om te lezen. Wij hebben in ieder geval onze best gedaan.

Meer weten >>

20:15 uur. Comedy Café

Stand-up Comedy Show (NL) “Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort”, aldus de organisatie van deze lekkere komedie avond!

Meer weten >>

20:30 uur. De Meervaart

Dag van de Vrede. Samen met alle Amsterdammers gaat het Nederlands Blazers Ensemble de Dag van de Vrede vieren. Een voorstelling met en door buurtbewoners en de vier cultuurhuizen in Amsterdam: Podium Mozaïek, het Tolhuistuin, Theater de Meervaart en het Bijlmerparktheater. We kunnen een bezoekje van harte aanraden.

Meer weten >>

20:30 uur. Podium Mozaïek

“MOZAÏEK VAN START: Imposters Vlerk & Zijlstra Mozaïek van Start Cabarettoneel over het gevoel dat je ieder moment door de mand kan vallen. Stel je voor dat er op een dag een man voor je deur staat”, aldus de organisatie van deze avond bij Podium Mozaïek.

Meer weten >>

23:30 uur. Paradiso

Latin District. Latin District is de nieuwe grote latin & R&B clubavond in de Paradiso. De lekkerste hits van nu, schudden op latin, reggaeton en dancehall, losgaan op de beste R&B en hiphop en voor de liefhebbers is er salsa en bachata in de kelder. Nou, dames en heren, wij weten niet hoe het met u zit, maar wij gaan een heerlijk dansje wagen in deze prachtige Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

09:00 uur Rijksmuseum t/m 23 september

Bent u in Amsterdam weleens in de Rijksmuseumtuinen geweest? Nou, we kunnen u verklappen, het is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken! Op dit moment is een negen metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) in de Rijksmuseumtuin te zien! Als u er langs loopt kunt u al door de hekken kijken hoe leuk het er allemaal uitziet. Toppertje om te bezoeken, hoor!

Meer weten >>

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

12:00 uur. De Hallen / De Passage t/m 30 september

Foto Expositie over tien jongvolwassen vluchtelingen uit Afghanistan, Eritrea, Oeganda, Sierra Leone en Syrië. Jong en alleen in dat onbekende Amsterdam. Ver van familie. Doet u eens een rondje en beleef wat deze mensen beleefd hebben.

Meer weten >>

12:00 uur. Arti et Amicitiae t/m 30 september

FLAM Encounter. FLAM’s cruise-tuin bestaat uit ‘performatieve installaties’: de werken komen voort uit een performance of maken de toeschouwer tot performer. De cruise-tuin vormt een kritisch terrein binnen onze normatieve samenleving.

Meer weten >>

12:00 uur Arti et Amicitiae t/m 19 oktober

De verzameling kunst van Henk Pothoff – lithograaf – is opgebouwd door zijn werk. Een enkele keer heeft hij werk aangekocht. Zijn werkterrein ligt tussen de kunstenaar en steen- en zeefdrukkerijen zoals die van Bernard Ruygrok.

Meer weten >>

12:00 uur. Tolhuistuin t/m 23 september

Expositie Wasteland – Kadir van Lohuizen. In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in een stad. Al die mensen produceren een immense hoeveelheid afval, die in veel wereldsteden nu al nauwelijks meer te verwerken is.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke zaterdag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!

Gerelateerd artikel:

Blog leuke dingen doen in Amsterdam 21 september 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here