Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 20 oktober

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 20 oktober
BlackCoffee_RADION Foto credits: Tim Buiting

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 20 oktober

De hoofdstad staat vanaf 17 oktober 2018 tot en met 21 oktober 2018 in het teken van het Amsterdam Dance Event. We stelde een lijstje op met tips van leuke ADE activiteiten om te bezoeken.

Maar, de redactie van Vrije Tijd Amsterdam zou de redactie van Vrije Tijd Amsterdam niet zijn als ze niet weer een lijstje hebben gemaakt van leuke dingen in de stad op zaterdag 20 oktober.

14:00 uur. Noorderkerk – Vespucci Kwartet. Sinds hun debuut in 2009 is het Vespucci Kwartet niet meer uit kwartetland weg te denken.

Meer weten >>

16:00 uur. Bintangs – Live in Concerto Recordstore. Een gloednieuw Bintangs album. Bintangs maakte dit jaar een nieuwe start, back to basics. Daarom begint dit album met 3 gloednieuwe tracks met de huidige formatie; ‘It’s a nightmare’, ‘Outskirts of town’, ‘Kick kick kick’.

Meer weten >>

19:30 uur. Podium Mozaïek – Volgens mij ben ik een Jood. Soufiane Moussouli. Gedeelde Geschiedenis – Storytelling. Het groeiend antisemitisme staat hoog op de agenda in grote Nederlandse steden en daarbij wordt vaak gekeken naar de jonge Moslimbevolking.

Meer weten >>

20:00 uur. Eredivisie volleybal dames: Regio Zwolle Volleybal DS 1 – Pharmafilter US DS 1. US speelt uit in Zwolle provincie: Overrijssel.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Uit het leven van marionetten. Ogenschijnlijk is alles onder controle in het leven van de geslaagde zakenman Peter Egerman. Maar tijdens een bezoek aan een bordeel gaat hij opeens door het lint: hij vermoordt en verkracht een prostituee.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmerpark Theater – Papapa. In de muzikale performance Papapa clashen vijf performers met hun pa, ieder op zijn of haar eigen manier. Gezamenlijk omhelzen ze hun pa, duwen hem weg, bewieroken hem of zetten hem te kijk.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Oer Schubert. Na het succesvolle muziektheaterprogramma “Lytse Fryske Winterreis” ,gebaseerd op Schuberts liederencyclus Winterreisse, presenteren Henk Zwart en Herman Peenstra hun nieuwe programma “ OER SCHUBERT “.

Meer weten >>

20:45 uur. Voetbal eredivisie heren: sc Heerenveen – AFC AJAX. Ajax speelt uit tegen sc Heerenveen.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november 2018

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke dag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!