Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 15 september

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 15 september
Huis De Pinto, Sint Antoniesbreestraat 69. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 15 september

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam heeft weer een lijstje voor u gemaakt met leuke activiteiten om te bezoeken in onze mooie hoofdstad.

09:00 uur. Artis 

Hoe lekker is het om in het weekend een bezoekje te brengen aan Artis! HOeven we u vast niet uit te leggen.

Meer weten >>

11:00 uur. SBK KNSM – Galerie 23

Afrikaanse Kunst: Sonya Wilson: Parallel Lives. Tentoonstelling van Sonya Wilson. Het werk van Sonya Wilson komt voort uit zelfexpressie, waarbij het publiek wordt uitgedaagd om het zelf te interpreteren.Het hier getoonde werk maakt deel uit van het lopende project ‘Parallel Lives’: waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe?

Meer weten >>

12:00 uur. Arti

De verzameling kunst van Henk Pothoff – lithograaf – is opgebouwd door zijn werk. Een enkele keer heeft hij werk aangekocht. Zijn werkterrein ligt tussen de kunstenaar en steen- en zeefdrukkerijen zoals die van Bernard Ruygrok. Voor de kunstenaars verzorgde hij lithografie en kleurseparaties voor het drukwerk.

Meer weten >>

13:00 uur. ARCAM Amsterdam

Sluisbuurt studies. Amsterdam is populair. Door de snelle groei en de bouwstagnatie ten tijde van de crisis is een groot tekort aan woningen ontstaan. Om dit op te lossen worden locaties binnen de gemeentegrenzen, in hogere dichtheid ontwikkeld. Eind 2016 zijn alle ogen op het concept voor de Sluisbuurt gericht, een nieuwe woonwijk op de kop van Zeeburgereiland voor 5500 woningen. Een voor Amsterdam nieuwe stedenbouwkundig stijl wordt geïntroduceerd, met gedifferentieerde hoogbouw.

Meer weten >>

14:00 uur. Vondelpark

Vondel ’18 – Pop Trading Company | VANS Skateboard contest in het Vondelpark. Pop Trading Company bundelt de krachten met Vans off the Wall met Vondel ’18, een skateboardwedstrijd in het Vondelpark.

Meer weten >>

16:00 uur. Compagnietheater

BOYS WON’T BE BOYS – Fringe Festival. We hebben lieve jongens nodig. Diegenen die hun mannelijkheid durven te bevragen, zijn wellicht een antwoord op seksisme, homofobie en geweld. Dit openbare onderzoek van een groep diverse, eigenzinnige kunstenaars biedt een vernieuwend en veelzijdig perspectief.

Meer weten >>

17:00 uur. Tolhuistuin

Opening expositie UnAuthorised Medium. De groepstentoonstelling UnAuthorised Medium van FramerFramed brengt werk samen van gerenommeerde en veelbelovende kunstenaars die sterke connecties hebben met Zuidoost Azië, maar tegelijkertijd internationaal werkzaam zijn.

Meer weten >>

18:00 uur. Compagnietheater

For the time being. Nederlands Theater Festival We zijn hier tijdelijk. De aarde draait steeds langzamer, maar onze wereld draait steeds sneller. De tijd is opgejaagd wild. Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder.

Meer weten >>

18:30 uur. Pllek

Fringe Festival -Plus. Juicy en Sascha spelen een dialoog/conversatie/onderhoud/voorbeeld. Twee wezens in een ruimte voeren een gesprek/onderzoeken de grenzen van woorden. Een poging tot betekenen/verbinden.

’Mijn kamer zit in mij. Jij zit in mijn kamer. 
Ik zit in jouw wang. Dus jij zit in mij in jou. 
Is dat het dan, wat je bedoelt?’

Meer weten >>

19:30 uur. Handbal eredivisie dames: OTTO Work Force/VOC – JuRo Unirek/VZV. VOC speelt thuis in sporthal Elsenhagen tegen JuRo Unirek/VZV uit In ‘t Veld (Hollands Kroon

Meer weten >>

20:00 uur. Badhuis Theater

Dansen In Oost: ” Alive and Kicking”. Alive and Kicking is al een paar jaar dé dansavond voor alle leeftijden in Amsterdam Oost. De formule: een gezellige sfeer, een steengoede live band en een DJ die lekkere nummers draait om op te dansen.

Meer weten >>

20:00 uur. Dansmakers Podium

Emotional Porn Exhibition of the Self / Keren Rosenberg & Tony Markus Sacharias. In de wereld waarin we nu leven is het gebruik van foto’s, beelden en hoe we ons daarmee positioneren nog nooit zo bepalend geweest.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmer Parktheater

WO-MAN. Theatergroep Golden Palace. Ritzah Statia en Dionne Verwey hebben last van gender-stress. Ze weten niet hoe ze zich als vrouw moeten gedragen, want diep in hun binnenste sluimert een ontembare mannelijke kracht. Dat schept de nodige verwarring over rolpatronen.

Meer weten >>

20:15 uur. De Kleine Komedie

Muzikale Helden. We presenteren met trots, dit jaar voor de tiende keer, Muzikale Helden. Vier avonden lang liefde voor muziek. Alleen in De Kleine Komedie. Artiesten met uiteenlopende achtergronden en carrières komen samen.

Meer weten >>

20:15 uur. Comedy Café

Stand-up Comedy Show(NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Meer weten >>

20:30 uur. Betty Asfalt 

Twee seizoenen trok Marjolijn samen met Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’. Met een bezettingsgraad van 82% werd de voorstelling ongelooflijk goed bezocht. Marjolijn heeft met haar psychiatrisch cabaret een heel nieuwe doelgroep aangeboord. In ‘Ik zie de bui al hangen’ gaat Marjolijn verder met waar ze met ‘Geen paniek’ gebleven is. Ook deze voorstelling was vorig seizoen bijna overal uitverkocht. Marjolijn vertelt op hilarische wijze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval.

Meer weten >>

20:30 uur. Bimhuis

Majestueus concert gebaseerd op een verhaal van Enne Koens over het leven, verteld door actrice Lotte Dunselman en gescoord door een groot orkest onder leiding van Thomas Welvaadt.

Meer weten >>

20:45 uur. Voetbal eredivisie heren: AFC AJAX – FC Groningen

Meer weten >>

20:45 uur. Aristoshal

Onder het motto de eerste klap is een daalder waard neemt het eerste team van Aristos Amsterdam het zaterdagavond op tegen de mannen van Tachos.

Meer weten >>

22:00 uur. Amsterdam Roest

“Vinyl komt terug, zoals het hoort!Tijdens Zwarte Liefde staat vinyl dan ook centraal. DJ’s draaien een fijne selectie van hip hop, rnb, disco, funk en soul. We gaan even helemaal terug naar het ambacht en de charme van kraken en overslaan! Crate diggers zijn welkom en kunnen snuffelen in kratten vol zwart goud voor weinig. Kom een cocktail drinken, plaat scoren of gewoon een dansje doen bij Zwarte Liefde”, aldus de organisatie van dit feest!

Meer weten >>

23:00 uur. Club AIR Amsterdam

Hip Hop, RnB en Future muziek feest Colorful in Club Air in de Amstelstraat met in de line-up Drivah, SMP, Colorful SS, Darren Deandre, Eileen, Levy.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

24/7 Tolhuistuin t/m 30 september

MONUMENTS TO THE UNSUNG expositie – Public Art Amsterdam. Amsterdamse kunstinstellingen tonen deze zomer de rijkdom van de publieke ruimte met de eerste editie van de kunstmanifestatie Public Art Amsterdam: Pay Attention Please

Meer weten >>

Diverse tijden OOG Amsterdam

  • A Lab Amsterdam-Noord t/m 16 september
  • Pakhuis de Zwijger 24 september t/m 21 oktober

Bent u al bij het ‘cadeau van de stad‘ geweest? Onlangs brachten wij een bezoekje en deden verslag. Check maar bij ‘meer weten’ hieronder.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument.

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn.

Meer weten >> 

09:00 uur Rijksmuseum t/m 23 september

Bent u in Amsterdam weleens in de Rijksmuseumtuinen geweest? Nou, we kunnen u verklappen, het is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken! Op dit moment is een negen metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) in de Rijksmuseumtuin te zien!

Meer weten >>

09:00 uur. Rijksmuseum t/m 16 september

KWAB. Fantasievolle zeewezens, griezelige monstertjes, grillige lichaamsvormen en vloeiende contouren die doen denken aan stroop die traag van een lepel druipt. Dat is kwab: een decoratieve stijl die zijn naam dankt aan de organische, lobbige vormen.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 25 september

Vandaag start bij de Hortus ‘The Conscious Club x The Hortus ๑ Summer Sessions’Deze zomer bundelt de Hortus haar krachten met The Conscious Club. Samen presenteren we een bijzonder en exclusief programma voor lichaam en geest. Beoefen yoga of doe mee aan de begeleide meditatiesessie en geniet nog meer van de Hortus!’

Meer weten >>

10:00 uur. Hortus Botanicus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie.

Meer weten >>

10:00 uur. Tropenmuseum doorlopende tentoonstelling

Things That Matter. Een tentoonstelling die ertoe doet. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels?

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

10:00 uur. Centrale OBA t/m 16 september

IHLIA-expositie Melange. Een unieke expositie met honderden films, foto’s en verhalen van mensen die leven met hiv en aids. Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). Het is onderdeel van hun doorlopende onderlinge fotografische, archivistische en esthetische dialoog.

Meer weten >>

11:00 uur. SBK KNSM – Galerie 23 t/m 30 september

Afrikaanse Kunst: Sonya Wilson: Parallel Lives. Tentoonstelling van Sonya Wilson. Het werk van Sonya Wilson komt voort uit zelfexpressie, waarbij het publiek wordt uitgedaagd om het zelf te interpreteren.Het hier getoonde werk maakt deel uit van het lopende project ‘Parallel Lives’: waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe?

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans?

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal.

Meer weten >>

11:00 uur. Museum Jan van der Togt (Amstelveen) t/m 7 oktober

Museum Jan van der Togt toont expositie ‘Frans & Marja de Boer Lichtveld – Een beeld van 45 jaar samen werken’. Voor het eerst wordt een omvangrijke overzichtstentoonstelling gewijd aan dit Amstelveense kunstenaarsduo.

Meer weten >>

11:00 uur. SBK KNSM – Galerie t/m 30 september

Afrikaanse Kunst: Sonya Wilson: Parallel Lives 02-09-2018 / 30-09-2018. Het werk van Sonya Wilson komt voort uit zelfexpressie, waarbij het publiek wordt uitgedaagd om het zelf te interpreteren.Het hier getoonde werk maakt deel uit van het lopende project ‘Parallel Lives’: waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe?

Meer weten >>

12:00 uur. De Hallen / De Passage t/m 30 september

Foto Expositie over tien jongvolwassen vluchtelingen uit Afghanistan, Eritrea, Oeganda, Sierra Leone en Syrië. Jong en alleen in dat onbekende Amsterdam. Ver van familie.

Meer weten >>

12:00 uur. Arti et Amicitiae t/m 30 september

FLAM Encounter. FLAM’s cruise-tuin bestaat uit ‘performatieve installaties’: de werken komen voort uit een performance of maken de toeschouwer tot performer. De cruise-tuin vormt een kritisch terrein binnen onze normatieve samenleving.

Meer weten >>

12:00 uur Arti et Amicitiae t/m 19 oktober

De verzameling kunst van Henk Pothoff – lithograaf – is opgebouwd door zijn werk. Een enkele keer heeft hij werk aangekocht. Zijn werkterrein ligt tussen de kunstenaar en steen- en zeefdrukkerijen zoals die van Bernard Ruygrok.

Meer weten >>

12:00 uur. Tolhuistuin t/m 23 september

Expositie Wasteland – Kadir van Lohuizen. In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in een stad. Al die mensen produceren een immense hoeveelheid afval, die in veel wereldsteden nu al nauwelijks meer te verwerken is.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam en … wordt supporter van Vrije Tijd Amsterdam

Gerelateerd artikel:

Blog leuke dingen doen in Amsterdam 14 september 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here