Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 15 december

Amsterdam - Leuke dingen doen – zaterdag 15 december
Lama in het Amstelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 15 december

Wat is zaterdag toch een fijne dag, zeg. Vele mensen hebben op deze dag een vast ritueel. Zo staat de één bijvoorbeeld al twintig jaar op rij, ieder weekend gesterkt met een boodschappenkrat om negen uur ’s ochtends bij de supermarkt om boodschappen voor de hele week te doen. De ander heeft het zoals bijna ieder weekend weer eens veel te laat gemaakt en heeft de mazzel dat zijn vrienden al toeterend voor de deur staan zodat ze net genoeg tijd hebben, om twee minuten voor de aftrap het hobbelige voetbalveld van een Amsterdamse amateurclub op te rennen. Een ander zet weer het beste beentje voor in de kantine van de hockeyclub…. Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan, maar dat doen we niet, want speciaal voor de mensen die er graag op uittrekken op zaterdag hebben we weer een aantal tips op een rijtje gezet.

10:00 uur. Sissy-Boy. Ho ho ho, het is zaterdag tijd voor de sissy-boy kerstmarkt! Er staan op deze dag een hele hoop leuke activiteiten op het programma in Amsterdam-Noord!

Meer weten >>

11:00 uur. De Hallen – The Maker Market. The Maker Market is een markt gewijd aan lokale makers, ontwerpers en merken. Hier ontdek je de nieuwste en mooiste lokaal geproduceerde en ontworpen producten en bijbehorende verhalen.

Meer weten –>

11:00 uur. Museumplein. Lekker schaatsen op het museumplein onder de rook van beroemde musea zoals het Rijksmuseum en het Vincent van Gogh museum.

Meer weten >>

12:00 uur. Ruigoord – Ruige Kerstmarkt. De Culturele Vrijhaven Ruigoord pakt zoals vanouds weer eens uit tijdens de aanstaande kerst in Amsterdam 2018. Het vroeger gekraakte kunstenaarsdorp, dat bijna dertig jaar heeft gestreden voor behoud van het omringende natuurgebied, organiseert twee dagen die in het teken van de kerst staan.

Meer weten –>

12:00 uur. Jungle – Duurzaamheidsmarkt Oost. Geef eens een duurzaam kado aan je geliefde deze Kerst. Een adviesrapport hoe je huis te verduurzamen, een set zonnepanelen, een balkontuin of daktuin, of een groene muur voor in huis.

Meer weten –>

12:00 uur. Bijlmerplein. Op 15 december staat de tweede dag van een super gezellig kerstevent in de Amsterdamse Poort op het programma. Op het Groot Bijlmerplein (nabij de Lidl, KFC en Kruidvat) is het een en al entertainment wat de klok slaat. Er staan diverse kramen en houten huisjes van waaruit leuke artikelen verkocht worden. Ook kan er heerlijk eten gekocht worden en delen ze gratis hapjes uit. Vanuit de basisscholen in de omgeving van het winkelcentrum komen er kinderen optreden. Er worden kerstshows weggegeven en de Gospelkoren komen optreden. Het kan niet anders dan dat dit een gezellig samenzijn gaat worden in Amsterdam Zuid-Oost! En u kunt er gratis bij zijn!

Meer weten >>

13:30 uur. Vondelpark. Ren of wandel vrolijkste 5 km in lelijke kersttrui. Zaterdagmiddag 15 december staat de Ugly Sweater Run weer op het programma. Deelnemers worden geacht ‘de vrolijkste’ 5 km van het jaar te rennen of wandelen in een foutste kersttrui en de organisatie zorgt samen met de toeschouwers voor een ultieme kerstsfeer in het Amsterdamse Vondelpark.

Meer weten >>

14:00 uur. Tolhuistuin. Help de Amsterdamse ‘bij’ het voorjaar door! Dat is komende zaterdag bij Tolhuistuin in Amsterdam het motto. Om goed te leven hebben bestuivers, zoals bijen en vlinders voldoende, gevarieerd en gifvrij voedsel nodig en zijn nestelplekken belangrijk. Daarom planten ze aanstaande zaterdag samen met The Pollinators wel 1000 bollen.

Meer weten >>

19:00 uur. Belcampo. Belcampo is het leescafé van OBA De Hallen, de vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam in de oude tramremise De Hallen Amsterdam. Het café is genoemd naar de beroemde Nederlandse schrijver die voor een periode in Amsterdam Oud-West woonde. De Café Belcampo ruimtes zijn de café en entresol, en de Belcampo Loft. Op zaterdag 15 december wordt het genieten van een heus kerstconcert!

Meer weten >>

19:00 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Ibsen huis. Na zijn ensceneringen van een geheel eigentijdse Medea en Husbands and wives van Woody Allen grijpt Simon Stone terug naar Ibsen.

Meer weten –>

19:30 uur. Handbal eredivisie dames: OTTO Work Force/VOC – Foreholte. VOC speelt thuis in sporthal Elzenhagen tegen Venlo uit het Zuid-Hollandse Voorhout.

Meer weten –>

20:00 uur. Cinetol – Kitty Hawk Band. De ‘Lines of Flight’ EP werd afgelopen april opgenomen in een intens, inspirerend en enigszins erotisch weekend in de Amsterdam Recording Company met de legendarische producer Igor Wouters.

Meer weten –>

20:00 uur. Zonnehuis – Muziek – Scotch & Soda. Het Australische Scotch & Soda is een show met de ‘vibe’ van een ruige whiskybar in de setting en sfeer van reizende circussen, welke ‘straight up’ wordt geserveerd.

Meer weten –>

20:15 uur. Comedy Cafe – Stand-up Comedy Show (NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Meer weten –>

20:15 uur. Het Amsterdams Theaterhuis – Troost speelt ‘Vals verlangen’. ‘Vals Verlangen’ is een zeer moderne bewerking van Les Liaisons Dangereuses (oorspronkelijk een Franse briefroman uit de 18e eeuw). Regisseur Vincent de Lusenet haalt het stuk naar de moderne tijd en laat zijn eigen visie erop los.

Meer weten –>

20:30 uur. De Meervaart – Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest. Overal ter wereld eindigen de optredens van Amsterdam Klezmer Band in dampende dansfeesten. Ze begonnen ruim twintig jaar geleden als straatmuzikanten.

Meer weten –>

20:30 uur. Internationaal Theater Amsterdam – Husbands and wives. Husbands and wives, gebaseerd op de film van meesterpessimist en -humorist Woody Allen, ging tijdens Holland Festival 2016 in wereldpremière. Het was de tweede regie (na Medea) van het Australische regietalent Simon Stone bij Toneelgroep Amsterdam.

Meer weten –>

20:30 uur. Torpedo theater – ONNO’S GITAARBORDEEL – MELANCHOLIE EN HARDE PIJN. Onno Voorhoeve speelt en zingt, bijgestaan door gitaarlegende Chris Koenen (zelden of nooit in Amsterdam te bewonderen, dus mis het niet!), Bart Landstra (mondharmonica) en Paul Hofmeister (bas).

Meer weten –>

20:30 uur. Theater Bellevue – AKF Sonneveldprijs – 3e voorronde. Tijdens de eerste, tweede en derde ronde van de AKF Sonneveldprijs wagen jonge/frisse, veelal energieke, dikwijls dappere, wellicht muzikale en absoluut ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars de stap naar het podium van Klein Bellevue.

Meer weten –>

20:45 uur. Handbal eredivisie heren: Aristos – Quintus 2. Def-Fire Aristos speelt op zaterdag 15 december 2018 thuis om 20:45 uur. Ze hebben het zwaar dit jaar maar als de Aristos Ultra’s er achter gaan staan kan het spoken in de Aristoshal!

Meer weten –>

23:00 uur. Paradiso – Xtra Light. Onder het motto ‘A wonderland of light & beats’ en in het kader van het Amsterdam Light Festival organiseren Paradiso, Veejays.com, Vision Impossible en Creative Hub op zaterdag 15 december de speciale avond: PXL. We schreven er een artikel over. Mocht je het artikel willen lezen klik hieronder dan op meer weten.

Meer weten –>

23:00 uur. AIR Amsterdam. HipHop & R&B wat de klok slaat bij AIR zaterdagavond! Met in de line-up Iamaisha (live), Tabitha (live), Offwhite, Chai, Levy, Gynamo, Jake Tarry. Hosted By: Ashi Farao.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl