Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 13 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – woensdag 13 juni
Sloterpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 13 juni

Het is weer Holland Festival in de stad. We zetten iedere dag het programma voor je op een rijtje.

10:00 uur. Oscam

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Moco Museum

Street art bij het Moco Museum!

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum 

Waar wezen vroeger speelden. Tentoonstelling in het oh zo mooie Amsterdam Museum.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief Amsterdam 

Twee tentoonstellingen die van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog verhalen. Portretten van verdwenen levens uit de Rapenburgerstraat en actuele videoportretten van mensen die de oorlog schijnbaar ongeschonden overleefden. Rapenburgerstraat 1940-1945 laat zien hoe de straat in de oorlogsjaren onherkenbaar veranderde.

Meer weten >>

10:00 uur. De Nieuwe Kerk Amsterdam 

World Press Photo! World Press Photo 2018 in De Nieuwe Kerk Amsterdam: de wereldpremiere van de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. Je ziet ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen. Nederland is dit jaar ruim vertegenwoordigd met foto’s van Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir van Lohuizen. Ook ziet u de winnende producties in de Digital Storytelling Contest.

Meer weten >>

12.30 uur. Het Koninklijk Concertgebouw 

Gratis lunchconcert!

Meer weten >>

12.30 uur. Theater Bellevue 

Lunchtheater bij het Bellevue! Huzarenstuk!

Meer weten >>

15.00 uur. Het bruggehuisje aan de Amstelkade, kindertheater

Duif Dammes van Dam is geboren en getogen op het dak van het Bruggehuisje. Het is zíjn Bruggehuisje, daarover is geen twijfel mogelijk! Totdat onverwachts een vreemde vogel zijn intrede doet op het dak. Ali B. Kuif ziet er anders uit, praat anders en het ergste: hij poept anders. Duif werpt al zijn veren in de strijd om hem weg te krijgen. Wie gaat dit winnen?

Meer weten >> 

19.30 uur. Sugarfactory

Current Swell (CA) + Ocean Tribe

Voor liefhebbers van: The Lumineers, Blitzen Trapper, Jack Johnson. Current Swell maakt pop waarvan de zon gaat schijnen. De vier bevriende muzikanten uit Canada krijgen dat voor elkaar door invloeden van Amerikaanse rootsrock, reggae, ska en pop op verfrissende wijze te combineren. Het laatste album When to Talk and When to Listen werd geproduceerd door Grammy-winnende Jacquire King; hierdoor maakte de band een heel nieuwe ontwikkeling door in de studio. Het resultaat is een zelfverzekerd geluid, met liedjes die verhalen over alle facetten van het menselijk bestaan.

Meer weten >>

19:30 en 21:00 uur. Ostade A’dam

Laatste voorstelling in de Ostadestaat. S03E15. DOCENT DANS 3, Dans (theater) “Forced to put their skills to the test, 15 minds decide it’s finally time to get-together and make history”

Meer weten >>

20.00 uur. Ziggo Dome 

Concert van Pearl Jam.

Meer weten >> 

20:00 uur. Podium Mozaïek

Te Gast Bij – Podium Mozaïek – Enkeltje Holandija. 
’Enkeltje Holandija’. Een waargebeurd vluchtverhaal over de kracht van liefde. Sarajevo 1994. Een stad in oorlog

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati

Bechdeltest | All beauty must die. Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie (ATKA). Bechdeltest een informele test die gebruikt kan worden om fictie te testen op seksisme.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmer Parktheater

Broki. Broki Rhythm & String Septet. Broki Septet is een nieuw project, van Vincent Henar en Robin van Geerke, musici van de internationaal bekende Surinaamse band Fra Fra Sound.

Meer weten >>

20:15 uur. Nationale Opera & Ballet

Tijdloze tragische liefde. De legende van ‘Tristan en Isolde’ is een van de meest invloedrijke middeleeuwse romances die het verhaal van de liefdesdriehoek tussen koning Markus, Isolde en Tristan vertelt.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

Mahler & Kokoschka. Alma Mahler wil aanbeden worden. Ze wil de ultieme muze zijn. In de wanhopig verliefde kunstenaar Oskar Kokoschka vindt ze een gewillig slachtoffer.

Meer weten >>

21.00 uur. Exit

LGBTQ uitgaan in Amsterdam – Het is één keer in de week, op woensdag welteverstaan in de Exit Bar tijd voor Vodka Woensdag. Gewoon lekker de week door midden zagen met in je hand een goedkoop glaasje Vodka.

Meer weten >>

19.00 uur. Vrankrijk

Queer Uitgaan in Amsterdam. VRANKRIJK. Queer Night WTF-avond elke woensdag. Georganiseerd door Drag Queers Amsterdam.

Meer weten >>

23.00 uur. Coco’s Outback

Uitgaan Studenten Amsterdam: Coco’s Outback present International Student Night. Met ISN Amsterdam, ESN VU Amsterdam en ESN DiemenKom organiseren ze bij Coco’s Outback iedere woensdag International Student Night.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

Leuke dingen doen in Amsterdam dinsdag 12 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here