Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 5 oktober

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 5 oktober

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 5 oktober

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam heeft weer een lijstje voor u gemaakt met leuke activiteiten om te bezoeken in onze mooie hoofdstad. Fijn weekend allemaal!

12:00 uur. Oosterkerk – Expositie Kunstenaarsvereniging St. Lucas. De Stier is Los. Kunstenaarsvereniging Sint Lucas is in 1880 opgericht vanuit de Rijksacademie. Het is de oudste, inmiddels landelijke kunstenaarsvereniging.

Meer weten >>

16:00 uur. Toneelmakerij – Nadia. Met Nadia maakt Van Klaveren opnieuw een voorstelling over radicalisering, dit keer vanuit het oogpunt van een meisje. Nadia reconstrueert de dagen uit het leven van een meisje die voorafgaan aan haar vertrek naar het kalifaat.

Meer weten >>

19:00 uur. Tolhuistuin – Afrovibes Festival 2018. Afrovibes festival viert dit jaar z’n 15e editie en brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland.

Meer weten >>

19:30 uur. Dansmakers – You better Move #6. Met dit terugkerend eendaags dansfestival is Dansmakers Podium een platform voor nieuwe makers. Hier ontmoeten zij elkaar en hun publiek. Elke editie wordt samengesteld door een maker uit Amsterdam.

Meer weten >>

20:00 uur. De Krakeling – Martin Luther. Het Krakeling Festival. Een muzikale familievoorstelling over een jonge man in een wereld vol ongelijkheid. Hoe ver ga jij voor je dromen?

Meer weten >>

20:00 uur. Spui25 – De dertigjarige oorlog. De Dertigjarige Oorlog (1618-1648) was eigenlijk de allereerste wereldoorlog, stelt de Zweedse historicus Dick Harrison. Bijna 12 miljoen slachtoffers vielen er tijdens een oorlog die uiteindelijk het machtsevenwicht in Europa en de koloniën veranderde.

Meer weten >>

20:15 uur. De Kleine Komedie – Ton Kas KAKMAKER (Reprise). Hij schudt buiken. Hij kletst dijen. Hij tapt moppen. Hij maakt kak. Ton Kas doet het allemaal. Alsof het niets kost. Bij Eerste Klootviool lag zijn publiek al dubbel en in KAKMAKER gaat hij onverstoorbaar door.

Meer weten >>

20:30 uur. De meervaart – Baghdad Tales & Concert Farida Mohammed Ali en Latif Obaidi | Ud Festival | première. We trappen het Ud Festival af met een tweedelig avondprogramma over Bagdad: een stad waar de ud een lange traditie kent, maar ook een stad met een turbulente geschiedenis.

Meer weten >>

20:30 uur. CC Amstel – Black Angels 5 oktober. In een tijd waarin oorlog en de dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving presenteren Ragazze Quartet en videocollectief 33 1/3 het concertprogramma Black Angels.

Meer weten >>

20:30 uur. Compagnietheater – Black Tie – Missionary Position 5 oktober Afrovibes. De Zuid-Afrikaanse ontwerper Lesiba Mabitsela maakte speciaal voor Afrovibes een nieuwe versie van zijn mode-performance Black Tie – Missionary Position.

Meer weten >>

21:30 uur. LAB111 CLASSICS: LOST IN TRANSLATION + KARAOKE PARTY “It’s Suntory time!” Deze oktober is het 15 jaar geleden dat regisseuse Sofia Coppola definitief doorbrak met haar bitterzoete film over twee verloren zielen in Tokio.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

12:00 uur Arti et Amicitiae t/m 19 oktober

De verzameling kunst van Henk Pothoff – lithograaf – is opgebouwd door zijn werk. Een enkele keer heeft hij werk aangekocht. Zijn werkterrein ligt tussen de kunstenaar en steen- en zeefdrukkerijen zoals die van Bernard Ruygrok.

Meer weten >>

13:00 uur. Architectuurcentrum Amsterdam

Architectuurcentrum Amsterdam toont dit najaar hoe de Sluisbuurt eruit kan zien.

Meer weten >>

17:00 uur. De Brakke Grond t/m 13 oktober

Jim Campers. Van 15 september t/m 13 oktober 2018 staat de eerste solopresentatie van fotograaf Jim Campers (Antwerpen, °1990) in Amsterdam. Tegenculturen uit de jaren ‘60 en ‘70 vormen het uitgangspunt voor zijn fotoseries.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke dag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!

Gerelateerd artikel:

Blog leuke dingen doen in Amsterdam donderdag 4 oktober 2018