Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 30 november

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 30 november
Het Johnny Jordaanplein, op de Elandsgracht in Amsterdam, met de bekendste Amsterdamse volkszangers. Foto: vrijetijdamsterdm.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 30 november

Hallo Amsterdam, wij hebben voor u speciaal voor deze vrijdag weer een mooi lijstje gemaakt met activiteiten die super leuk zijn om te bezoeken.

12:00 uur. Westergasfabriek – Meesterlijk. Meesterlijk is een combinatie van design, mode, eten, ambacht en hedendaagse kunst. Dit komt samen in een inspirerend event voor liefhebbers van mode, design en culinaire hoogstandjes.

Meer weten ->>

18:00 uur. Hotel Arena. Weleens bij de borrel van FRITS geweest? Populair onder de nieuwe generatie Amsterdammers. Het gezellige festijn vindt plaats van zes uur tot twaalf uur en de locatie is Hotel Arena in Oost.

Meer weten >>

18:15 uur. Bijlmerpark Theater – NASHA. Keyon gaskin | If I Can’t Dance. Hoe kun je je minder eenzaam voelen als je onderweg bent? keyon gaskin en vrienden diepen dit vraagstuk uit in een avondvullende dansvoorstelling.

Meer weten ->>

19:30 uur. Voetbal eredivisie vrouwen: Ajax – FC Twente. Ajax speelt thuis op sportcomplex de Toekomst tegen FC Twente.

Meer weten ->>

19:30 uur. CC Amstel – Go!Go!Go! Friday. Go!Go!Go! Friday in CC Amstel i.s.m. Poldertheater is een avond vol jong Amsterdams talent. Een avondvullend programma waarin jong theater- en muziektalent zich presenteert aan het publiek en aan elkaar.

Meer weten ->>

20:00 uur. Frascati – Fraslab november 2018. Frascati zet aanstormend talent in de etalage. Vier keer per jaar worden, in een double bill, twee korte voorstelling getoond aan een (professioneel) publiek. In Fraslab presenteren de makers een eerste proeve na zo’n drie weken werk.

Meer weten ->>

20:00 uur. AFAS Live. ‘4U: A Symphonic Celebration of Prince’, het eerste en enige door The Prince Estate goedkeurde symfonische concert, is een ode aan het pop-icoon. Voor het eerst brengt een volledig orkest het unieke en omvangrijke oeuvre van Prince ten gehore. Samen met live band, bestaande uit musici en zangers van wereldniveau, zullen deze avond zowel de grote hits, als de minder bekende pareltjes worden uitgevoerd. De muzikale arrangementen zijn tot stand gekomen in samenwerking met groot Prince-fan en drummer van The Roots, Questlove.

Meer weten >>

20:00 uur. Paradiso Noord – DeVotchKa. Samen met artiesten als Gogol Bordello en Calexico verrijkt DeVotchKa vanaf begin jaren ’00 de indiemuziek met een globaal tintje. De band uit Colorado startte als backingband van burlesqueshows, maar kwam in 2000 met hun eerste album ‘Supermelodrama’.

Meer weten ->>

20:00 uur. Cinetol – De band Wet uit Brooklyn. De band Wet uit Brooklyn is weer terug van weggeweest; met een nieuw geluid en een nieuwe samenstelling. Singer-songwriter Kelly Zutrau heeft het stuur gegrepen en chauffeurt de band naar nieuwe plekken.

Meer weten ->>

20:00 uur. Bijlmerpark Theater – De Aluku’s. De stam Aluku is onderdeel van ons gedeelde verleden. Toch is erg weinig bekend over de vrijheidstrijders, naar wie de Aluku is vernoemd.

Meer weten ->>

20:00 uur. Brakkegrond – Faces on TV + Jo Marches. Een resonerende kalebas, een vrouwenkoor, een dwarse panfluit, een skelet dat in zijn handen klapt, een triphopbeat uit het Verre Oosten of de Far West en bezwerende vocalen komen allemaal samen in de muziek van Faces on TV: de one-man synthpop band die Jasper Maekelberg is.

Meer weten ->>

20:15 uur. De Kleine Komedie – Louise Korthals – Alles is er. Ze schuurt langs rafelranden, scheert langs schaduwkanten en jaagt een zaag door de zonovergoten momenten van de onbeperkte mateloosheid. Want wat moet je nog als alles er al is?

Meer weten ->>

20:15 uur. Comedy Cafe – Stand-up Comedy (NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Meer weten ->>

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Theatergroep Flint | Lucebert. Alles van waarde is weerloos Literair muziektheater. De muziektheatervoorstelling LUCEBERT is gebaseerd op het werk van één van Neerlands grootste dichters van de 20ste eeuw.

Meer weten ->>

20:30 uur. Theater Bellevue – Kill All Kids. In Kill All Kids nemen Iona en Rineke het publiek mee de toekomst in en onderzoeken de rol die onze soort, de mens, daarin speelt.

Meer weten ->>

20:30 uur. Frascati -De zaak Shell. 1# De Proloog. Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit zijn een langdurige samenwerking aangegaan met Milieudefensie in het kader van een lopende rechtszaak tegen Shell.

Meer weten ->>

vrijetijdamsterdam.nl