Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 29 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 29 juni
Bootjes varen vanuit de Herengracht de Amstel op. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 29 juni

10:00 uur. Oscam

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater.

Meer weten >>

17:00 uur. Concerto

Heavy Whipped Cream – Live in Concerto Recordstore. Heavy Whipped Cream is een Blues Rock/Folk Rock band afkomstig uit Utrecht.

Meer weten >>

18:30 uur. Bostheater

Boslab Theaterfestival. Bostheater & Jonge Makers. Boslab Theaterfestival presenteert deze zomer elf, energieke, dwarse en poëtische voorstellingen en installaties van de theatermakers van morgen.

Meer weten >>

19:00 uur. Meervaart (Fruittuin van West)

Terug, naar de Kersentuin. Greg Nottrot. Op locatie in een prachtige kersenboomgaard in Amsterdam West, speelt Greg Nottrot zijn versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin.

Meer weten >>

19:30 uur. Bijlmer Parktheater

Welkom in de B . In de voorstelling “Welkom in de B” banen 11 jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool Zuidoost zich een weg door het verleden, heden en de toekomst van de Bijlmer.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré

Roger Hodgson of Supertramp. Roger Hodgson, Legendarische singer-songwriter van voormalig SUPERTRAMP, keert terug naar Koninklijk Theater Carré.

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati

The Well. Frascati Producties / Alexandra Broeder / De Bascule. Regisseur Alexandra Broeder is dit seizoen een verbintenis aangegaan met De Bascule, een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Het resultaat presenteerde zij als onderzoeksvoorstelling tijdens de vorige editie van Frascati Issues.

Meer weten >>

20:00 uur. Nationale Opera

Lessons in Love and Violence. George Benjamin (1960). Na de overweldigende indruk die George Benjamins Written on Skin in 2012 maakte, presenteert De Nationale Opera een nieuwe opera van zijn hand.

Meer weten >>

20:30 uur. Vondelpark openluchttheater

In the Future. Junior Company – Het Nationale Ballet. De Junior Company, het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet, viert dit seizoen het 5-jarig bestaan met het feestelijke en gevarieerde programma In the Future.

Meer weten >>

20:30 uur. Cinetol

Esther Von Haze. Geïnspireerd door Kate Bush, St. Vincent, Regina Spektor en de jaren tachtig sound debuteert Esther Von Haze (Turnhout, 1991) met haar titelloze debuutalbum.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg Amsterdam

Tiefer Schweb. Holland Festival. Het is 2046. Aan de oevers van het Bodenmeer vindt een ‘tiefer Schweb’ (‘diepe duik’) plaats. Zo noemt men daar de raadselachtige gebeurtenissen die met steeds grotere regelmaat plaatsvinden.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.