Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 24 augustus

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 24 augustus
Foto credits uitmarkt.nl. Plattegrond Uitmarkt

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 24 augustus

We hebben weer een leuk lijstje voor u gemaakt voor als u het even niet meer weet. Doe er u voordeel mee en nog een fijne dag!

13:00 uur OOG Amsterdam 

Bent u al bij het ‘cadeau van de stad’ geweest? Onlangs brachten wij een bezoekje en deden verslag. Check maar bij ‘meer weten’ hieronder.

Meer weten >>

14:00 uur. Martin Luther Kingpark

De Parade 17 augustus t/m 2 september. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.

Meer weten >>

14:30 uur. Oosterkerk

Vrijdagmiddagconcert door sopraan Baiba Mīlberga & pianist Aarón Ormaza.

Meer weten >>

16:45 en 19:00 uur. De Balie

Documentaire Whitney Houston. Een documentaire over een van de grootste iconen in de popgeschiedenis. Een vocaal power house. Een zwarte superster die de wereld wist en weet te ontroeren: Whitney Houston.

Meer weten >>

17:00 uur. Concerto

Ghost Bag & Tine Fetz – Live in Concerto Recordstore. Het bijzondere album ‘Ghost Bag & Tine Fetz’ is een unieke bundeling van vinylplaat en zine van 40 pagina’s met de bijbehorende tekeningen en teksten.

Meer weten >>

18:00 uur. Oosterdok en Marineterrein

De Uitmarkt in Amsterdam kan je gratis kijken naar de hoogtepunten van het aankomende seizoen. En voor dit jaar zijn er al heel veel namen en voorstellingen bekend die te zien zullen zijn.

Meer weten >>

20:00 uur. Appeltjesmarkt

Elk jaar vindt in augustus het Jordaan Festival plaats op de Appeltjesmarkt in Amsterdam, op de kruising de Marnixstraat / Elandsgracht. Hier vieren ze de aloude geschiedenis van de Jordaan met natuurlijk de mooiste levensliederen. Vrijdagavond komt De Bolle Jan Show met live optredens van Pascal Redeker, Jeffrey Tanis en Danny Froger! De avond begint om 20.00 en eindigt om 24.00.

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie

De Spaanse Brabander en andere gelukzoekers . Bredero 400 jaar later. In augustus wordt de 400ste sterfdag van G.A. Bredero herdacht, de bloemrijke Amsterdamse schrijver uit de Gouden Eeuw.

Meer weten >>

21:00 uur. Het Stenen hoofd

PLUK de NACHT – Elke zomer presenteert het Open Air Film Festival Amsterdam een unieke selectie van onuitgegeven onafhankelijke arthouse-cinema, documentaire, animatie en korte films, waarbij zowel filmliefhebbers als professionals worden aangetrokken.

Meer weten >>

21:30 uur. Marie Heinekenplein

Film Liquid Truth. World Cinema Amsterdam in the Open Air Rialto’s zomerfestival World Cinema Amsterdam vertoont GRATIS voorstellingen in de openlucht van de mooiste wereldse films.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

24/7 Tolhuistuin t/m 30 september

MONUMENTS TO THE UNSUNG expositie – Public Art Amsterdam. Amsterdamse kunstinstellingen tonen deze zomer de rijkdom van de publieke ruimte met de eerste editie van de kunstmanifestatie Public Art Amsterdam: Pay Attention Please

Meer weten >>

09:00 uur. Rijksmuseum t/m 16 september

KWAB. Fantasievolle zeewezens, griezelige monstertjes, grillige lichaamsvormen en vloeiende contouren die doen denken aan stroop die traag van een lepel druipt. Dat is kwab: een decoratieve stijl die zijn naam dankt aan de organische, lobbige vormen.

Meer weten >>

09:30 uur. VondelCS t/m 29 augustus

Fotografie expositie Chloé Leenheer ‘Scènes van Chloé in het MediaCafé. De fotoserie is een reeks verstilde scènes, die rechtstreeks uit een film lijken te komen en die de kijker ook even ‘stil’ laten staan.

Meer weten >>

10:00 uur. Het Stedelijk t/m 26 augustus

De tentoonstelling achter de 300 vliegende drones! Het Stedelijk presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe en nog nooit vertoonde werken te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief t/m 2 september 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996 Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
  • Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

10:00 uur. Centrale OBA t/m 16 september

IHLIA-expositie Melange. Een unieke expositie met honderden films, foto’s en verhalen van mensen die leven met hiv en aids. Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). Het is onderdeel van hun doorlopende onderlinge fotografische, archivistische en esthetische dialoog.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal.

Meer weten >>

12:00 uur. Tolhuistuin t/m 23 september

Expositie Wasteland – Kadir van Lohuizen. In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in een stad. Al die mensen produceren een immense hoeveelheid afval, die in veel wereldsteden nu al nauwelijks meer te verwerken is.

Meer weten >>

12:00 uur. Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld.

Meer weten >>

12:00 uur. De Melkweg t/m 26 augustus

Photography Graduates Exhibition – ARTY PARTY. Voor Melkweg Expo is fotografie de drijvende kracht in de kunsten. Daarom zal de fotografie selectie van ARTY PARTY deze keer niet slechts één avond, maar tot 26 augustus in Melkweg Expo te zien zijn. (wo – zo  12:00 – 21:00)

Meer weten >>

12:00 uur. Arti&Amicitiae t/m 26 augustus

Goud onder het ijs. 13 kunstenaars verbeelden reiservaringen en fascinaties voor geologische fenomenen en vraagstukken en hoe de mens verbonden is met het binnenste van de aarde en het steeds veranderende landschap.

Meer weten >>

15:00 uur. Martin Luther Kingpark t/m 2 september

De Parade. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré t/m 2 september

Hans Klok’s House of Horror. Met zijn meest succesvolle, beste en meest bejubelde illusieshow ooit House of Horror, geeft Hans Klok vanaf 15 augustus t/m 2 september zijn laatste voorstellingen ooit in Carré.

Meer weten >>

21:00 uur. Amsterdamse Bostheater t/m 8 september

Het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel brengen op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.