Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 20 juli

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 20 juli
Gevelsteen "Pool" Kerkstraat 322. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 20 juli

Hierbij ons dagelijkse lijstje met leuke dingen om te doen in Amsterdam en wel voor vrijdag 20 juli 2018.

11:00 uur Joods Cultureel Kwartier 

Tot en met 2 september 2018 is in het Joods Historisch Museum een tentoonstelling te zien over de bekende Amsterdams-joodse fotograaf Maria Austria (1915-1975). Hierin wordt voor het eerst haar omvangrijke en veelzijdige oeuvre uit de jaren 1930-1975 in onderlinge samenhang getoond.

Meer weten –> https://jck.nl/nl/tentoonstelling/maria-austria

14:30 uur. Oosterkerk

Vrijdagmiddagconcert door gitaristen Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis. Op het programma muziek van E. Gismonti, Pixinguinha, I. Daskalakis, D. Scarlatti, A. Piazzolla & P.M. Davies.

Meer weten >>

15:00 uur. Buurt Zomerfeest

Muziek, hapjes en drankjes… En natuurlijk muziek!

Meer weten >>

17:00 uur. Over het IJ Festival Amsterdam

10 dagen lang avontuurlijk theater op bijzondere plekken in de stad. Over het IJ Festival is het locatietheaterfestival dat Amsterdam als inspiratiebron én podium gebruikt.

Meer weten >>

17:00 uur. Gerard Douplein

Weleens een drankje gedaan op het Gerard Douplein? Super gezellig, helemaal met dit lekker weer! Ze zitten in de Pijp. Kroegjes zien u graag verschijnen.

17:00 uur. Concerto

HERR ALT – Live in Concerto Recordstore. “Herr Alt fuseert gitaar met synthesizers, organische klanken met modulaire sounds. Wat je dan
krijgt? Singer-synthesizer muziek? Alt-indie?

Meer weten >>

17:00 uur. RAI Amsterdam

3X3 PRO League basketball. De 3X3 PRO League is het strijdtoneel waar de beste Nederlandse (3X3) basketballers het tegen elkaar op zullen nemen.

Meer weten >>

17:00 uur. Café Chris Scholten

Echt ouderwets Amsterdams het weekend inluiden kan bij Café Chris Scholten! Ze hebben ook een lekker terras!

Onlangs schreven we er een artikel over

19:00 uur. Nelson mandela Park

Kwaku Summer Festival is een groot multicultureel festival in Amsterdam. Het festival brengt culturen samen en zorgt voor een kleurrijk geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal.

Meer weten >>

20:00 uur. Tolhuistuin

Klanken van Thuis – Recollected ft. Gerson Main. Na vier uitverkochte optredens in 2016 en 2017 keert recollected terug in de Tolhuistuin.

Meer weten >>

20:30 uur. Vondelpark Openluchttheater

Sherise & Gianine Strang. There is nothing, but there is something. Een duet dat is ontstaan vanuit een relatie tussen twee zussen.

Meer weten >>

21:00 uur NEMO Zomerdak!

Het zomerseizoen bij NEMO is weer volop geopend. Amsterdammers en andere belangstellenden kunnen vanaf 23 juni tot en met 2 september tot 21:00 uur ’s avonds genieten op het dak van NEMO. Om de zomer te vieren is er extra film- en muziekprogrammering op het hoogste stadsplein van Amsterdam in samenwerking met filmhuis Kriterion en het Conservatorium van Amsterdam. NEMO Zomerdak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO.

Meer weten, check ons artikel –>>

22:00 uur. Pakhuis de Zwijger 

Film en BBQ. Van 10 juli tot 20 juli staat bij ons voor op het plein de BBQ de hele avond te roken. Er zijn Koreaanse gerechten, een uitgebreid saladebuffet, en tal van tapas van Amsterdamse bodem. Natuurlijk ook vegetarisch. Voor €17,50 koop je een bord om mee langs de BBQ te lopen!

Check de link -> https://dezwijger.nl/programma/amal

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

10:00 uur. Museum Het Grachtenhuis -> t/m 29 juli 2018

Amsterdam: een andere kijk ‘Een Franse architect brengt de stad in beeld’ Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. Pride Amsterdam 2018 -> t/m 5 augustus 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996 Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

Meer weten >>

10:00 uur. Oscam -> t/m 31 juli 2018

Expositie Bas Kosters. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM. Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum -> t/m 18 augustus 2018

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum -> t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum -> t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

10:00 uur. De Nieuwe kerk -> t/m 22 juli 2018

“World Press Photo 2018: de wereldpremiere van de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. Je ziet ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen.

Meer weten >>

17:00 Bijlmer Parktheater -> t/m 5 augustus 2018

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré -> t/m 5 augustus 2018

Het Pauperparadijs. Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede in Amsterdam en andere steden enorm.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.