Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 18 januari

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 1 januari
Haarlemmerpoort

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 18 januari

15:00 & 17:00 & 19:00 & 21:00 uur. Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted. ‘Eerder theater dan film’, noemt Tsai Ming-liang zijn allereerste VR-productie, een elliptische vertelling over een man die herstelt van een ziekte in een vervallen appartement in de bergen.

Voor meer details zie evenement Eye Filmmuseum – Xtended: The Deserted.

19:00 uur. Stadsschouwburg – The Fountainhead. Ayn Rand schreef The Fountainhead – ideeënroman en meeslepend portret van de jonge, briljante architect Howard Roark – in 1943. The Fountainhead is het verslag van de strijd van de eigenzinnige architect Howard Roark met de wereld om hem heen.

Voor meer details zie evenement Stadsschouwburg – The Fountainhead.

19:00 uur. Posthoornkerk – Het L&B Whisky Weekend Amsterdam. Beleef de whiskycultuur in de Posthoornkerk. De Posthoornkerk is weer omgebouwd tot het Whisky Walhalla van Amsterdam.

Voor meer details zie evenement Posthoornkerk – Het L&B Whisky Weekend Amsterdam.

19:30 uur. CC Amstel – Zus van Mozart. Een sprankelende muzikale voorstelling over een leven in en naast de spotlights. Zus van Mozart is een sprankelende muzikale voorstelling over een leven in en naast de spotlights.

Voor meer details zie evenement CC Amstel – Zus van Mozart.

20:00 uur. Rauwe vitrage Bijlmer Parktheater – Zeil (première). De storm die leven heet. Een jonge vrouw zeilt weg. Weg van het alledaagse leven, de regels, de routines, politiek en zorgen. Met de boot als haar enige bezit vertrekt ze naar een weidse blauwe wereld vol schoonheid.

Voor meer details zie evenement Rauwe vitrage Bijlmer Parktheater – Zeil (première).

20:00 uur. Frascati – WERELD ÉÉN. WERELD ÉÉN is een fysieke, speelse voorstelling over de evolutie van de mens en de aarde. Het publiek wordt mee op reis genomen in een tijdelijke wereld van live muziek, tekst, fysiek spel, licht en vormgeving.

Voor meer details zie evenement Frascati – WERELD ÉÉN.

20:15 uur. De Kleine Komedie – Opslaan Als (Reprise). Eva Crutzen. Zelden is er iemand zo overdonderend door het theaterlandschap gedenderd als zij. Nee. Ze is met niemand te vergelijken. Eva Crutzen is uniek.

Voor meer details zie evenement De Kleine Komedie – Opslaan Als (Reprise).

20:15 uur. Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL). Knallende line-up show met pro comedians en een scherpzinnige MC. We sluiten de shows altijd spetterend af met een bekende headliner die tot de top van de Nederlandse stand-up behoort.

Voor meer details zie evenement Comedy Café – Stand-up Comedy Show(NL).

20:30 uur. Frascati – People, Places & Things. What a thing to be alive . We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen.

Voor meer details zie evenement Frascati – People, Places & Things.

20:30 uur. Betty Asfalt Complex – Rauwe Kust een Kikker. Rauwe vitrage . Een geïmproviseerd sprookje door Rauwe Vitrage. Sprookjes bestaan niet. Of toch wel? En als ze bestaan, bestaan ze dan ook nu? De thema’s zijn immer tijdloos.

Voor meer details zie evenement Betty Asfalt Complex – Rauwe Kust een Kikker.

20:30 uur. De Roode Bioscoop – Peggy Verzett. Kom zoals je bent, we brengen je naar Elders. Recording in Kytopia Kob.

Voor meer details zie evenement De Roode Bioscoop – Peggy Verzett.

20:30 uur. Torpedo Theater – PROFESSOR EITJE. Huize Linda presenteert Professor EITJE naar Johnny van Doorn alias Professor Eitje. Professor Eitje raast vanaf de fifties langs de sixties met veel muziek van Frank Zappa door zijn levensverhaal.

Voor meer details zie evenement Torpedo Theater – PROFESSOR EITJE.

21:00 uur. Frascati – L’Amour Duras. ‘De geheimzinnige dood te sterven van minnaars zonder liefde’. Wat spreekt meer tot de verbeelding en wat is ongrijpbaarder dan De Liefde?

Voor meer details zie evenement Frascati – L’Amour Duras.

vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 17 januari.

Lees ook: Klein fruit snoeien met Wil bij fruittuin van West