Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 15 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 15 juni
Gebouw Astoria, Keizersgracht 174. Foto vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 15 juni

Blijf iedere dag op de hoogte van het programma van het Holland Festival. Ook het programma van vrijdag 15 juni staat weer voor u online.

10:00 Bijlmer Parktheater

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Open Tuinen Dagen Amsterdam 2018.

Meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen openen hun deuren weer voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘tuinontwerpen’.

Meer weten >>

15:00 uur. NDSM

Veggie Festival Amsterdam. Op 15,16 en 17 juni vindt het allereerste Veggie Festival Amsterdam plaats in de Scheepsbouwloods en een deel van het NDSM-werf.

Meer weten >>

15:00 uur. Veggie Festival 

Een lekker happie en drankie doen op het Veggie Festival in Amsterdam.

Meer weten >> 

17:00 uur. Concerto

The Looks – Live in Concerto Recordstore. Vanuit de Kop van Noord-Holland is de jonge en energieke band ‘The Looks’ bezig met het veroveren van de grote Nederlandse muziek industrie.

Meer weten >>

17.30 uur. Betty Asfalt Complex 

Revueartiest Schakels (Frank Sanders) reisde met zijn eigen gezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde onder de 21 jaar bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met de lesbische artieste Marie, samen kregen ze een dochter, Tosca. Te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Meer weten >>

18:00 uur. Carré

Romeinse Tragedies. Toneelgroep Amsterdam. Juichende recensies in de wereldpers, een sterrencast met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Hans Kesting, Maria Kraakman, Marieke Heebink, Eelco Smits en Chris Nietvelt.

Meer weten >>

20:00 uur. Podium Mozaïek

Te Gast Bij – Podium Mozaïek – Enkeltje Holandija. 
’Enkeltje Holandija’. Een waargebeurd vluchtverhaal over de kracht van liefde. Sarajevo 1994. Een stad in oorlog. Onophoudelijk bestookt.

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati

Bechdeltest | All beauty must die. Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie (ATKA). Bechdeltest een informele test die gebruikt kan worden om fictie te testen op seksisme.

Meer weten >>

20:00 uur. CREA

CREA theaterproductie: moeder – hoer – kwezel. Drie oer-Hollandse stukken op één avond (Op Hoop Van Zegen, Rooie Sien en Verlos Ons Van Den Boze), elk samengebald tot een versie van een half uur, waarin de plot onder hoogspanning komt te staan.

Meer weten >>

20:00 uur. LAB111

Als het kwartje valt. ‘MDMA is zo Nederlands als hagelslag.’ Dit voorjaar kopten kranten dat Nederland begint te lijken op een narcostaat á la Mexico.

Meer weten >>

20.00 uur. Mezrab

Storytelling night bij Mezrab!

Meer weten >>

20.15 uur. Vondelpark 

Skaters kunnen meedoen aan Friday Night Skate, een gratis skatetocht die in de zomer iedere vrijdagavond om 20.15 uur voor het voormalig Filmmuseum in het Vondelpark vertrekt. De route is elke week anders waardoor je op een leuke manier verschillende delen van de stad ziet. Er zijn ook speciale workshops en thema skateavonden, zoals de ‘Midsummer Skate’, Halloween ‘Fright Night Skate’ (liefst in kostuum!) en de ‘Santa Skate’.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

Mahler & Kokoschka. Alma Mahler wil aanbeden worden. Ze wil de ultieme muze zijn. In de wanhopig verliefde kunstenaar Oskar Kokoschka vindt ze een gewillig slachtoffer.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop

Friese liedjes & Argentijnse tango. De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries. Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen.

Meer weten >>

20:30 uur. Vondelpark Openluchttheater

Conny Janssen Danst | Korzo | Antonin Comestaz. Vanuit de gedachte dat in de natuur de meeste levende wezens hun eerste jaren spelend doorbrengen..

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

Leuke dingen doen in Amsterdam donderdag 14 juni.