Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 12 oktober

Amsterdam - Leuke dingen doen – vrijdag 12 oktober
Eerdere ADE editie. Gashouder_Awakenings_MaxKneefel

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 12 oktober

De hoofdstad staat vanaf 17 oktober 2018 tot en met 21 oktober 2018 in het teken van het Amsterdam Dance Event. We stelde een lijstje op met tips van leuke ADE activiteiten om te bezoeken.

Maar, de redactie van Vrije Tijd Amsterdam zou de redactie van Vrije Tijd Amsterdam niet zijn als ze niet weer een lijstje hebben gemaakt van leuke dingen in de stad op vrijdag 12 oktober.

11:00 uur. Nieuw Dakota. Amsterdam Dance Event 2018 – To The Beat Of My Own Drum. Van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 21 oktober presenteren New Dakota, Het Vijfde Seizoen en Gray Men in samenwerking met curator Mette Samkalden de tentoonstelling To The Beat of My Own Drum.

Meer weten >>

13:00 uur. De Duif – Lunchen met Pianoduo Amacord. Pianoduo Amacord: Ivana Alkovic & Maarten den Hengst
.

Meer weten >>

13:30 uur. Van Eesteren Museum – Fietstocht: Kunst om Sloterplas. Ga met het Van Eesteren Museum mee op fietsexcursie rondom de Sloterplas, het blauwe hart van de Westelijke Tuinsteden.

Meer weten >>

16:30 uur. Emma Peel – Live in Concerto Recordstore. De vierde plaat van de band Emma Peel wordt gepresenteerd op het podium van Concerto!

Meer weten >>

19:00 uur. Amstelkerk – DuoDinerConcert. Pianoduo Scholtes & Janssens
Rachmaninoff Six morceaux, Ravel Ma mère l’oye. Het dinerconcert is terug! Culinaire en muzikale hoogtepunten in een tot een magische dinerzaal omgetoverde Amstelkerk.

Meer weten >>

19:”00 uur. Van Eesteren Museum – Nomadic Picnic. Nomadic Picnic is een interactieve voorstelling van DAY collective, waarbij de deelnemers in stilte kunnen genieten van bijzondere gerechten en de begrippen tijd en ruimte op een andere manier ervaren.

Meer weten >>

19:30 uur. Voetbal eredivisie vrouwen: sc Heerenveen – Ajax Vrouwen. Ajax speelt uit tegen sc Heerenveen in Heerenveen.

Meer weten >>

19:40 uur. Bijlmerpark Theater – Afrovibes Festival 2018. Perry Gits & Back & P. J. Sabhagha / Forgotten Angle Collective (Zuid-Afrika). Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland.

Meer weten >>

20:00 uur. Huis De Pinto – Nadja Filtzer zingt – ‘Mijn zwervend hart’. Nadja Filtzer neemt ons, met Leo Bouwmeester op piano, mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten, van de Oekraïne, via Le Havre, New York en Mexico.

Meer weten >>

20:00 uur. CREA – improv royale / K-GAMES . Easylaughs. Easylaughs is een internationaal geïmproviseerde comedy-groep gevestigd in CREA. Elke vrijdagavond om 21.00 uur zetten ze een volledig geïmproviseerde show in het Engels op in de CREA Muziekzaal.

Meer weten >>

20:00 uur. De Nieuwe Anita – NOZEMNACHT #8. Dat belooft in elk geval weer een smeerboel te worden. Gastheer en dj Bone presenteert de filthtones

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg – Chekhov’s First Play (Platonov). Iedere toeschouwer krijgt een koptelefoon en Moukarzel begeleidt ons met zijn commentaar door het stuk. Ondertussen dwalen de personages over het toneel, eeuwig wachtend op Platonov, alsof ze in dat ene stuk van Beckett zitten.

Meer weten >>

21:00 uur. Podium Mozaïek – DENGAR. Fiona Pearl Kelatow & Joenoes Polnaija. Een aangrijpende voorstelling over een Molukse familie waarin de verborgen daden uit het verleden van de vader aan het licht komen.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november 2018

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

12:00 uur Arti et Amicitiae t/m 19 oktober

De verzameling kunst van Henk Pothoff – lithograaf – is opgebouwd door zijn werk. Een enkele keer heeft hij werk aangekocht. Zijn werkterrein ligt tussen de kunstenaar en steen- en zeefdrukkerijen zoals die van Bernard Ruygrok.

Meer weten >>

17:00 uur. De Brakke Grond t/m 13 oktober

Jim Campers. Van 15 september t/m 13 oktober 2018 staat de eerste solopresentatie van fotograaf Jim Campers (Antwerpen, °1990) in Amsterdam. Tegenculturen uit de jaren ‘60 en ‘70 vormen het uitgangspunt voor zijn fotoseries.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke dag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!

Gerelateerd artikel:

Blog leuke dingen doen in Amsterdam donderdag 11 oktober 2018

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here