Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 3 december

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 3 december

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 3 december

19:30 uur. Tolhuistuin – LostWords #12: LOST X-MAS. De maand van de feestdagen staat voor de deur en dat betekent gezelligheid. Kerst, Sinterklaas, Chanoeka, Oud en nieuw noem maar op!

Meer weten >>

19:45 uur. Bitterzoet – Skegss. Er zijn drie belangrijke elementen in het leven van de bandleden van Skegss: surfen, skaten en muziek maken. De verbindende factor is keihard feest vieren, zoals ze dat alleen in Australië kunnen.

Meer weten >>

20:00 uur. Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen.

Meer weten >>

20:00 uur. Paradiso Noord – Calpurnia + Jerry Williams. ‘Living a dream’: die woorden gaan zeker op voor de vier vijftienjarige bandleden van Calpurnia. De alternatieve rockband werd opgericht toen frontman Finn Wolfhard, die je natuurlijk kent als Mike Wheeler in Stranger Things of Richie Tozier in It, drummer Malcolm Craig ontmoette op de set van een muziekvideo.

Meer weten >>

20:00 uur. De Nieuwe Liefde – UP! Talkshow: Moeilijke gesprekken. Ouder worden. Wie kent het niet, de spanning tijdens een moeilijk gesprek. Zo vlak voor het kerstdiner zitten we allemaal in de gevarenzone. Ieder van ons weet dat ingewikkelde thema’s – hoe risicovol voor sfeer ook – soms toch besproken moeten worden.

Meer weten >>

20:15 uur. De Kleine Komedie – PETER VAN ROOIJEN. Liefde, dood & zwaartekracht. Een liedjesprogramma? Jazeker: een liedjesprogramma! En dan niet zomaar een liedjesprogramma. Nee, een grappig, keelgrijpend, ontroerend, ziek goed liedjesprogramma.

Meer weten >>

20:15 uur. De Meervaart – Troost & Zonen. Opa vult zijn pensioengat als Schnabbelsinterklaas. Zijn zoon draagt stiekem jurken. En de kleinzonen? Die zitten knel in hun carrières en hun liefdes.

Meer weten >>

20:30 uur. Vondelkerk – Tom Baxter. Met de release van het album ‘The Other Side of Blue’ keert singer-songwriter Tom Baxter terug naar Amsterdam. Eindelijk, mag je wel zeggen, want het album heeft tien jaar op zich laten wachten.

Meer weten >>

20:30 uur. De Balie – De Republiek. Sinds 1992! Wat u vorig seizoen in de Republiek kon horen en zien: interviews, gedichten, nieuw vertaalde scènes, filosofische fragmenten, briefwisselingen. Wat er deze Eerste-maandag-van-de-maand Republiek avond gebeurt, wordt pas op de avond zelf beslist.

Meer weten >>

20:30 uur. Podium Mozaïek – Het Labyrint World Opera Lab. Een productie van WorldOperaLab over bureaucratie, met muziek en dans van over de hele wereld en buurbewoners uit Amsterdam-West. Is de bureaucratie in Amsterdam net een doolhof?

Meer weten >>

23:00 uur. Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl