Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 2 juli

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 2 juli
Beeld Rembrandt in de tuin van de Hermitage. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam Leuke dingen doen – maandag 2 juli

We stelden weer een nieuwe lijstje ‘Leuke dingen doen Amsterdam’ voor u samen en het is nog steeds Holland Festival in de stad en u kunt nog steeds een mooie voorstelling bezoeken. Onlangs zette wij het programma voor de laatste dagen voor u op en rijtje.

Amsterdam Leuke dingen doen 

09:00 uur. Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het prachtige gebouw gelegen op het Museumplein in Amsterdam is iedere dag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 2 juli

Meer weten, check: https://www.rijksmuseum.nl/

09:00 uur. Bodyworlds

Ontdek de geheimen van het geluk en de effecten op het lichaam. Een absolute must-see met échte menselijke lichamen! Iedere dag geopend vanaf 09:00 en gaat dicht om 20:00 uur. Met uitzondering van zaterdag, dan zijn ze open tot 22:00 uur.

Meer weten, check: https://www.bodyworlds.nl/nl

10:00 uur. Tassenmuseum Hendrikje

Elke tas vertelt zijn eigen verhaal. Zo levert ieder exemplaar informatie op over de mode, kunst, technieken en gewoontes in een bepaalde periode. In Tassenmuseum Hendrikje ontdek je de rijke geschiedenis van dit alledaagse voorwerp. In een schitterend 17e-eeuws grachtenpand, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed grachtengordel Amsterdam, ontdek je de ontwikkeling van de tas van de Middeleeuwen tot nu.

Meer weten, check: https://tassenmuseum.nl/

10:00 uur. Museum Willet-Holthuysen

Het grachtenhuis is het hele jaar door toegankelijk. U kunt een kijkje nemen in de prachtige 18de- en 19de-eeuwse stijlkamers. De indrukwekkende balzaal, de tuinkamer en de eetkamer laten zien hoe rijk het echtpaar Willet-Holthuysen was. De keuken en bijkeuken in het souterrain geven een beeld van de dagelijkse werkzaamheden van het personeel. Aan de achterzijde van het bijzondere dubbele grachtenhuis bevindt zich een formele symmetrische Franse stijltuin. De reconstructie van de tuin dateert uit 1972. Museum Willet-Holthuysen is gelegen aan de Amsterdamse Herengracht. De Amsterdamse grachtengordel behoort officieel tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Meer weten, check: https://www.willetholthuysen.nl/

10:00 uur Verzetmuseum

Verzetsmuseum Amsterdam vertelt het verhaal van vervolging, collaboratie en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedere werkdag om 10:00 uur geopend en in de weekenden vanaf 11:00 uur te bezoeken. Het museum gaat dicht om 17:00 uur.

Meer weten, check: https://verzetsmuseum.org

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling. Waar wezen vroeger speelden.

Meer weten, check: https://amsterdammuseum.nl

10:00 uur Koninklijk Paleis

Tentoonstelling Verhalen uit het Stadspaleis. Onlangs geopend door onze voormalige Koningin Beatrix.

Meer weten, check: https://www.paleisamsterdam.nl/

10:00 uur. Museum Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis is een voormalig woonhuis in de Jodenbreestraat, in het centrum van Amsterdam, waarin thans het Museum Het Rembrandthuis is gevestigd. Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Iedere dag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Meer weten >> https://rembrandthuis.nl

10:00 uur. De Nieuwe Kerk, Amsterdam

Tentoonstelling World Press Photo. Erg de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze imponerende tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten, check: https://www.nieuwekerk.nl/

10:00 uur Het Moco museum

Het Moco museum is een echt Boutique Museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst die wij tentoonstellen aan het grote publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars: Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye openers. Door deze behoeftevervulling spreekt Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

Meer weten, check: https://mocomuseum.nl

10:00 uur OSCAM

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 2 juli

12:00 uur. Westergasfabriek

AMCAT. AMCAT is het eerste festival in Amsterdam voor fashion, music en lifestyle. Bezoekers worden bijgepraat over ontwikkelingen op het gebied van streetwear, straatcultuur, kunst, muziek en sport.

Meer weten >>

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater.

Meer weten >>

17:30 uur. De Kleine Komedie, op een rondvaartboot

Bij deze voorstelling is geen wachtlijstprocedure van toepassing aangezien de voorstelling niet in ons gebouw plaatsvindt en onze kassa gesloten is. De voorstelling van radio- en theatermaker Chris Bajema, bekend van de podcast Man met de microfoon, is het best te omschrijven als een persiflage op een thriller in de Amsterdamse grachten. Met acteurs op de meest onverwachte plekken, Bajema zelf als charmante gastheer en de meest fantastische geluiden op de koptelefoons die iedereen op krijgt. Daarmee creëert hij een compleet nieuwe wereld.

Meer weten, check: https://dekleinekomedie.nl

18:30 uur Melkweg Amsterdam

Drie activiteiten bij de Melkweg in Amsterdam vandaag. Cheeky Monday, Ervaringshonger (Lotte van Uittert) en Dancing (onderdeel van festival Julidans).

Meer weten, check: https://melkweg.nl/programma

19:00 uur. Melkweg

NEXT: Dancing. Julidans. De nieuwe voorstelling van de Vlaamse choreograaf Koen De Preter is een zoektocht naar vrijheid. Hij ziet het theater als een groot onbeschilderd canvas waar alle vormen van beweging toegestaan zijn.

Meer weten >>

19:30 uur. Sugarfactory

Concert van AJJ (US) + Emperor X (US). In een onkarakteristieke nostalgische bui, viert Arizona’s AJJ (voorheen Andrew Jackson Jihad) het tienjarig bestaan van hun chaotische, folky album People Who Can Eat People Are The Luckiest People On Earth met een drie weken durende tour door Europa en de UK. In de originele line-up met Sean Bonnette op de akoestische gitaar en Ben Gallaty op de stand-up bass.

En in de Sugarfactory is het vanaf elf uur ’s avonds weer tijd voor KUMA. Gratis entree tot 00:00 uur.

Elke maandag wordt Sugarfactory omgezet naar een speeltuin voor enthousiaste DJ’s die de grenzen tussen house en disco herdefiniëren. Kuma neemt je mee op een muzikale reis in een gebied waar je je absolute zelf kan zijn op de intieme en knusse dansvloer. Verwacht lange sets, waar grenzen verdwijnen en je zeker verrast zal zijn.

Meer weten, check: https://www.sugarfactory.nl/

20:00 uur. Concertgebouw Amsterdam

Groot Omroepkoor in Amerikaanse koorwerken: Bernstein & Whitacre.Groot Omroepkoor, Eric Whitacre, David Allsopp (countertenor). Copland, Traditioneel, Whitacre, in de grote zaal.

Meer weten, check: https://concertgebouw.nl

20:00 uur. AFAS LIVE in Amsterdam

2 juli komt Jack White naar AFAS Live. Na vier jaar heeft Jack White nieuwe muziek uitgebracht, 23 maart verscheen zijn derde soloalbum ‘Boarding House Reach’. Het nieuwe album vol onvervalste rock, electro, hard funk, proto punk, hiphop, gospel blues en zelfs country is door White zelf geproduceerd.

Meer weten, check: https://afaslive.nl

20:00 uur. Café Thijssen

Pubquiz in Amsterdam Café Thijssen. Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen.

Meer weten >>

20:00 De Bajes

Live Salsa Sessions van Edsel Juliet. Salsa liefhebbers kunnen terecht in het ‘streat art etablissement’ van De Bajes voor swingende nieuwe wekelijkse Salsa Sessions.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg

The Sea Within. Julidans. Eerst was ze de muze van de illustere Jan Fabre en danste ze ook bij onder meer Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui.

Meer weten >>

23:00 uur. Disco Dolly

Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

Zwemmen in Amsterdam

Zwemmen is lekker en het is nog goed voor je lichaam ook. Wist je dat je in Amsterdam buiten een duik kunt nemen in de volgende zwembaden? Het Flevoparkbad, Sloterparkbad, Mirandabad, Brediusbad, Sportplaza mercator of het Noorderparkbad. Trouwens, aan de Weesperzijde plonsen ze tegenwoordig met lekker weer ook zo de Amstel in….

Een bootje of een terras

Springt u met dit weer liever lekker in een bootje of zit u liever heerlijk op een Amsterdams terras dan begrijpen wij dit ook hoor. Maak er in ieder geval een ontzettend mooie dag van allemaal.

Pluk de dag. Tik een eitje.

Groetjes,

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam – Leuke dingen doen – zondag 1 juli

Amsterdam – Leuke dingen doen – zaterdag 30 juni 

Amsterdam – Leuke dingen doen – vrijdag 29 juni 

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 28 juni 

Amsterdam – Leuke dingen doen – woensdag 27 juni