Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 16 juli

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 16 juli
Gebouw Astoria aan de Keizersgracht 174-176 met op de achtergrond de Westertoren. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 16 juli

Hierbij ons dagelijkse lijstje met leuke dingen om te doen in Amsterdam en wel voor maandag 16 juli 2018.

10:00 uur. Museum Het Grachtenhuis

Amsterdam: een andere kijk ‘Een Franse architect brengt de stad in beeld’ Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. Pride Amsterdam 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996 Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

Meer weten >>

10:00 uur. Oscam

Expositie Bas Kosters. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM. Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

10:00 uur. De Nieuwe kerk

“World Press Photo 2018: de wereldpremiere van de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. Je ziet ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen.

Meer weten >>

17:00 Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost.

Meer weten >>

17:00 uur. Over het IJ Festival Amsterdam

10 dagen lang avontuurlijk theater op bijzondere plekken in de stad. Over het IJ Festival is het locatietheaterfestival dat Amsterdam als inspiratiebron én podium gebruikt.

Meer weten >>

20:00 uur. Café Thijssen

Pubquiz in Amsterdam Café Thijssen elke maandag / each Monday Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen.

Meer weten >>

20:00 uur. De Bajes

Live Salsa Sessions van Edsel Juliet. Salsa liefhebbers kunnen terecht in het ‘streat art etablissement’ van De Bajes voor swingende nieuwe wekelijkse Salsa Sessions.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré

Het Pauperparadijs. Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede in Amsterdam en andere steden enorm.

Meer weten >>

23:00 uur. Disco Dolly

Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.