Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 11 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 11 juni
Het Stenen Hoofd. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 11 juni

Het Holland Festival duurt tot en met 1 juli 2018. Het evenement is het grootste internationale podiumkunsten festival van Nederland.

Wij hebben voor jou het programma van het Holland Festival op maandag 11 juni 2018 op een rijtje gezet. Want beste Amsterdammers, zo zijn we bij VTA dan ook wel weer!

09:00 uur. BODY WORLDS: The Happiness Project

Het Damrak 66, in het centrum van Amsterdam, is de permanente basis geworden van BODY WORLDS. ‘BODY WORLDS: The Happiness Project’, is een nieuw hoofdstuk aan de reeks indrukwekkende anatomietentoonstellingen.

Meer weten >>

10:00 uur. Oscam

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Het Amsterdam Museum – Waar wezen vroeger speelden

Tentoonstelling in het Amsterdam Museum: Waar wezen vroeger speelden!

Meer weten >> 

10:00 uur. Museum Willet-Holthuysen – Vaste collectie

Museum Willet-Holthuysen wordt beheerd door het Amsterdam Museum.
In 2010 besloten de huidige museumdirecteur Judikje Kiers en voormalige directeur Paul Spies een ambitieuze samenwerking aan te gaan. Onder de naam Amsterdam Heritage Museums werd een partnerschap gerealiseerd en trekken de musea (het Amsterdam Museum/Museum Willet-Holthuysen, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en het Bijbels Museum) voortaan gezamenlijk op.

Meer weten >> 

10.00 uur. Banksy: Laugh Now – Moco Museum

De Banksy tentoonstelling ‘Laugh now’ stelt 50 originele werken tentoon. Het Moco Museum heeft al zijn iconische werken zoals, Laugh Now, Barcode, Girl with Balloon, Kids on Guns, Pulp Fiction, Flower Thrower, Monkey Queen, Kate Moss, Soup Can en nog meer in de collectie.

Meer weten >> 

19:00 uur. Bijlmer Parktheater

Urban Heroes: Roots. School Dance Festival is een jaarlijks terugkerende voorstelling waarin verschillende scholen vanuit heel Amsterdam samenwerken naar een dansvoorstelling.

Meer weten >>

19:00 uur. Tolhuistuin

Rootstock #9: Tropical. Vier de verschillende elementen van hiphop! Rootstock is een maandelijks terugkerende relaxte avond in de Tuin. Iedereen is welkom om iets te delen, te jammen, geïnspireerd te raken of te chillen.

Meer weten >>

19:30 uur. VondelCS

Future LAB. Wat kunnen robotica en muziek voor elkaar betekenen in de (nabije) toekomst? Future LAB toont een blik op de toekomst. Tijdens het avondprogramma komen meerdere fascinerende sprekers op het podium.

Meer weten >>

19:30 uur. De Melkweg – James Bay

De Engelse singer-songwriter James Bay is terug met nieuwe muziek, een korter kapsel en zonder hoed! Bay werd bekend met monsterhits als ‘Let It Go’ en ‘Hold Back The River’ en tourde in 2015 onder andere met Taylor Swift en Hozier.

Meer weten >> 

20:00 uur. Café Thijssen

Pubquiz in Amsterdam Café Thijssen. Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen.

Meer weten >>

20:00 uur. De Bajes

Live Salsa Sessions van Edsel Juliet. Salsa liefhebbers kunnen terecht in het ‘streat art etablissement’ van De Bajes voor swingende nieuwe wekelijkse Salsa Sessions.

Meer weten >>

20:00 Spui25

Overspannen democratie. Hoge verwachtingen, paradoxale gevolgen. Het boek ‘Overspannen democratie’ is aanleiding voor een discussie over de toekomst van de democratie.

Meer weten >>

20:00 uur. Torpedo Theater

Salon des Chansons met Frédéric DORFMANN en Christophe CHAPLET. Torpedo’s maandelijkse chansonprogramma, met deze keer: La Victoire en chantant.

Meer weten >>

21.00 uur. Paradiso – Glamour Forever

Een avond over mode georganiseerd door het mode tijdschrift.

Meer weten >> 

23:00 uur. Disco Dolly

Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.

Leuke dingen doen in Amsterdam zondag 10 juni.