Amsterdam - Leuke dingen doen – Hemelvaartsdag 10 mei
Vondelpark met kunstwerk. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – Hemelvaartsdag

Hieronder las u de tips voor Hemelvaartsdag 2018. Voor onze tips van Hemelvaartsdag 2019 bekijkje je de volgende link.

11:00 uur. NDSM werf

Hemeltjelief! is een kleurrijk en vrolijk festival dat jaarlijks op Hemelvaartsdag wordt gehouden op de NDSM werf, Amsterdam. Er is voor alle leeftijden van alles te doen.

Meer weten >>

12:00 uur. Arti et Amicitiae

Who are we again. Al is ‘zien en gezien worden’ van alle tijden, het is bijzonder van toepassing op onze eigen tijd. Kunstenaars in deze tentoonstelling nemen ons veranderende mensbeeld onder de loep: hoe kijken we naar onszelf en naar de ander?

Meer weten >>

13:00 uur. Westergasfabriek

Rollende Keukens. Het Weekend van de Rollende Keukens bestaat 11 jaar! De Westergasfabriek is van 9 t/m 13 mei weer omgetoverd tot een groot foodlovers locatie. 
Tientallen mobiele eetgelegenheden zullen tot één groot openluchtrestaurant verenigen.

Meer weten >>

13:00 uur. Ruigoord

Natural High Hemelvaart ‘The Art of Bliss’. Hemelvaart 10 mei wordt net als vorig jaar weer een heerlijke NATURAL HIGH dag in en om de kerk van Ruigoord met actvities to get Sky High.. but on your own Supply! Dit keer is het thema THE ART OF BLISS…

Meer weten >>

17:00 uur. NDSM

Opening tenstoonstelling van Atelier Van Lieshout: End of Everything / Beginning of Everything. End of Everything is zowel de titel van het oeuvre als de titel van de expositie waarin recent en vroeg werk uit deze serie getoond wordt.

Meer weten >>

20:00 uur. Cinetol

Zhaoze & Animal Hierarchy. Zhaozeeen post- en progressive rockband uit Guangzhou, China. Deze stad kent ongeveer evenveel inwoners als Nederland en ligt tegen Hong Kong aan, misschien een extra reden dat verschillende invloeden sneller samen smelten.

Meer weten >>

20:15 uur. NDSM loods

Musical: The Color Purple. Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pullitzer Price. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen.

Meer weten >>

20:30 uur. Ostade Amsterdam

Since I see myself over there. De voorstelling Since I see myself over there onderzoekt aan de hand van documentaireverhalen identiteit in een wereld waarin de mens steeds maakbaarder wordt.

Meer weten >>

20:30 uur. De Roode Bioscoop

Rembrandt Frerichs | Roode Rembrandt Reeks. Pianist Rembrandt Frerichs heeft natuurlijk prachtige kleuren op zijn pallet en hij speelde al met vele artiesten samen.

Meer weten >>

20:30 uur. Stadsschouwburg

Sign of the Times: postkoloniale identiteit. Hoe bepaalt koloniale geschiedenis onze huidige identiteit? Koloniale geschiedenis is actueler dan ooit en onderwerp van hevig debat over helden en schurken, daders en slachtoffers.

Meer weten >>

21:00 uur. Exit Café

LGBTQ uitgaan / nightlife in Amsterdam. Jawel, iedere donderdag is het bij het gay Exit Café in Amsterdam tijd voor Tequilla Thursday. Lekker een tequilla wegslammen voor een spotgoedkoop prijsje.

Meer weten >>vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

Leuke dingen te doen in Amsterdam op woensdag 9 mei 2018