Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 6 december

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 6 december
De Oude Kerk in Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 6 december

12:30 uur. Theater Bellevue – BREAKING FAKE NEWS. George & Eran Producties. Een theatrale netflix thriller. Deze voorstelling over veranderende werkelijkheden is een mengeling van satire en bittere ernst, een wervelende zoektocht naar houvast.

Meer weten >>

17:30 uur. Theater Bellevue – De Joodse Raad. Mugmetdegoudentand. Twee jonge acteurs in gesprek over David en Virrie Cohen, en over zichzelf. Over toen en nu.

Meer weten >>

19:30 uur. CREA – Jij & Grenzen aangeven. Hoe zorg je voor jezelf als student. Herken je dat: je zegt “ja” tegen iets of iemand terwijl je eigenlijk een “nee” voelt? Je eigen grenzen aangeven en daarmee je eigen behoeftes respecteren, is niet altijd even makkelijk.

Meer weten >>

20:00 uur. Internationaal Theater Amsterdam – De stille kracht. De stille kracht (1900) is een visionaire roman die zich afspeelt in Nederlands-Indië en de westerse kolonisator tegenover de ‘stille kracht’ van de Indische cultuur plaatst.

Meer weten >>

20:00 uur. Zonnehuis – Scotch & Soda. Het Australische Scotch & Soda is een show met de ‘vibe’ van een ruige whiskybar in de setting en sfeer van reizende circussen, welke ‘straight up’ wordt geserveerd.

Meer weten >>

20:00 uur. Cinetol – Will Knox. De Britse singer-songwriter Will Knox heeft de gave om je binnen een paar seconden mee te nemen in een verhaal. Verhalen over het veranderende leven in de stad, familie, vriendschap en liefde.

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie – IQMF: The Sexual Objectification of Refugees and Migrant People of Colour. Vluchtelingen en migranten mensen van kleur worden regelmatig als ‘exotisch’ seksobject benaderd terwijl ze er geen persoonlijke contacten aan overhouden.

Meer weten >>

20:00 uur. Pllek – Pllek live stage | NUBIYAN TWIST. Pllek Live Stage is het concept van pllek voor avontuurlijke muziekliefhebbers met twee opvallende live acts en een DJ-set. Eigenwijze artiesten die een brug slaan tussen niet-westerse genres en (live) elektronica.

Meer weten >>

20:15 uur. Badhuis Theater – Allo Allo. Synopsis. 
Het is 1942. In het op een bestaand Frans dorp gebaseerde plaatsje Nouvion woont René Artois . Hij is de eigenaar van het plaatselijke café samen met zijn vrouw Edith.

Meer weten >>

20:15 uur. De Meervaart – Inside the Staircase. David Rudolf komt, bekend van de Netflixserie ‘The Staircase’, voor een interactieve sessie naar De Meervaart.

Meer weten >>

20:30 uur. De Hortus – Nachtcollege: Evolutie in de stad. In de toekomst leeft driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Ruimte die eigenlijk van de natuur is.

Meer weten >>

20:30 uur. Podium Mozaïek – Funda stelt zich aan. Stelt u zich wel eens aan? Nee toch, u doet normaal. U weet precies wie u diep van binnen bent. U hoeft niet op zoek naar uw roots. Maar Funda wel!

Meer weten >>

21:00 uur. Melkweg – Mallu Magalhães. De Braziliaanse Mallu Magalhães is een jonge bossa nova-zangeres met vele fans in haar thuisland en in Portugal. Met invloeden uit pop en indie en teksten in het Portugees en Engels laat de singer/songwriter uit São Paulo een frisse wind waaien door de scene.

Meer weten >>

00:00 uur. Westergasfabriek (Pacific Parc) – Your Local Idiots Live. Je drinkt een lokaal gebrouwen biertje, je haalt je vis 
uit het IJ met een Kesbeke augurkje erbij en je fiets koop je ook op een
brug in de buurt. Geef mij maar Amsterdam zeg maar.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl