Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 4 oktober

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 4 oktober
Binnenplaats van het Amsterdam Museum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 4 oktober

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam heeft weer een lijstje voor u gemaakt met leuke activiteiten om te bezoeken in onze mooie hoofdstad.

12:00 uur. Oosterkerk – Expositie Kunstenaarsvereniging St. Lucas. De Stier is Los. Kunstenaarsvereniging Sint Lucas is in 1880 opgericht vanuit de Rijksacademie. Het is de oudste, inmiddels landelijke kunstenaarsvereniging.

Meer weten >>

14:00 uur. Amsterdam Museum – New Narratives rondleiding. Onze geschiedenis? Welke geschiedenis is dat dan? De New Narratives rondleidingen van het Amsterdam Museum zetten je aan het denken.

Meer weten >>

19:30 uur. NDSM – Ferrotopia avondexpeditie #3: een avond over bestialiteit. Ferrotopia Avondexpedities Ferrotopia is een kunstinstallatie op de Amsterdamse NDSM-werf, ‘gesamtskunstwerk’ en pop-up museum inéén.

Meer weten >>

20:00 uur. Paradiso – Amsterdamse Popprijs 2018 Halve Finale I. In haar drieëntwintigjarige bestaan is de ‘Popprijs’ een instituut geworden. Amsterdamse bands krijgen de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

Meer weten >>

20:00 uur. De Krakeling – Martin Luther King. Het Krakeling Festival. Een muzikale familievoorstelling over een jonge man in een wereld vol ongelijkheid.

Meer weten >>

20:00 uur. De Balie – 10 misverstanden over het puberbrein. In het kader van de opening van Weekend van de Wetenschap gaan we in gesprek met Eveline Crone over misverstanden van het puberbrein.

Meer weten >>

20:00 uur. De Hortus – Nachtcollege: De stadsecoloog. De Nachtcollegereeks van 2018 staat in het teken van stad en natuur. Daarom maken we in dit eerste college kennis met de stadecologen van Amsterdam, Geert Timmermans en Anneke Blokker.

Meer weten >>

20:30- uur. Apollofirtst Theater * IN GEL*L KAN JE NIET WONEN. Al sinds de mens zijn eerste grot uitkoos is er geen dag voorbij gegaan of we hebben het erover: Wonen.

Meer weten >>

20:30- uur. CC Amstel – Een Kersentuin. Een radicale tragikomische muziektheaterbewerking van de toneelklassieker van Anton Tsjechov. In Een Kersentuin zien we Ljubov (Juul Vrijdag) in de laatste hallucinante momenten voor haar dood.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

12:00 uur Arti et Amicitiae t/m 19 oktober

De verzameling kunst van Henk Pothoff – lithograaf – is opgebouwd door zijn werk. Een enkele keer heeft hij werk aangekocht. Zijn werkterrein ligt tussen de kunstenaar en steen- en zeefdrukkerijen zoals die van Bernard Ruygrok.

Meer weten >>

17:00 uur. De Brakke Grond t/m 13 oktober

Jim Campers. Van 15 september t/m 13 oktober 2018 staat de eerste solopresentatie van fotograaf Jim Campers (Antwerpen, °1990) in Amsterdam. Tegenculturen uit de jaren ‘60 en ‘70 vormen het uitgangspunt voor zijn fotoseries.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke dag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!

Gerelateerd artikel:

Blog leuke dingen doen in Amsterdam woensdag 3 oktober 2018