Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 26 juli

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 26 juli
Rembrandt bij molen aan de Amstel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 26 juli

Hierbij ons dagelijkse lijstje met leuke dingen om te doen in Amsterdam en wel voor donderdag 26 juli 2018.

10:00 uur. Beurs van Berlage

My Name Is Prince. Na een succesvolle looptijd in de Londense O2, wordt de tentoonstelling My Name Is Prince door Brand New Expo naar Nederland gebracht!

Meer weten >>

14:00 uur. Ruigoord

Landjuweel 2018. Samen vieren wij ons bestaan en brengen het Landjuweel wederom naar een hoogtepunt. Laat je fantasie tot verbeelding spreken, we geven onze creativiteit de vrije loop.

Meer weten >>

18:30 uur. Vondelpark

Spring maar achterop – Tour d’amour. Ik (Hannelore Ezeilo) ga geld ophalen voor de aidsbestrijding, op de fiets! In het Vondelpark! Met Kayo achterop! Hoe Nederlands 🙂 Doe je mee?

Meer weten >>

22:00 uur. Tolhuistuin

Sunset Cinema #3: I ♥ My Muslim Film kijken onder de blote sterrenhemel voor een op en top zomerse ervaring, dat kan ook deze zomer weer bij de Tolhuistuin.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

10:00 uur. Museum Het Grachtenhuis -> t/m 29 juli 2018

Amsterdam: een andere kijk ‘Een Franse architect brengt de stad in beeld’ Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief -> t/m 2 september 2018

Aids in Amsterdam 1981 – 1996 Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving.

Meer weten >>

10:00 uur. Oscam -> t/m 31 juli 2018

Expositie Bas Kosters. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM. Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum -> t/m 18 augustus 2018

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum -> t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum -> t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam -> 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal.

Meer weten >>

17:00 Bijlmer Parktheater -> t/m 5 augustus 2018

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost.

Meer weten >>

20:00 uur. Carré -> t/m 5 augustus 2018

Het Pauperparadijs. Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede in Amsterdam en andere steden enorm.

Meer weten >>

21:00 uur. Amsterdamse Bostheater -> t/m 8 september

Het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel brengen op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam.