Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 21 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 21 juni
Het Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 21 juni

Als we diverse weerbronnen mogen geloven dan gaan we vandaag een wisselvallige dag tegemoet. Bewolking, kans op een bui, windkracht die matig tot stevig is en toch ook een klein beetje ruimte voor een zonnetje. Op deze wisselvallige donderdag hebben wij weer een hoop leuke activiteiten, die u kunt gaan doen in Amsterdam op een rijtje gezet. Hopelijk heeft u er veel plezier van!

Jawel, we beginnen met het Holland Festival dat momenteel gaande is in de stad. Het programma van het Holland Festival staat in ons dagelijkse programma blog voor dit culturele festival.

Hieronder treft u een hoop leuke andere activiteiten die er vandaag te doen zijn.

10:00 uur. Amsterdam Museum

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Meer weten >>

10:00 uur. Oscam

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

14:15 uur. Cromhouthuis

Afternoon Tea met de conservator. De tentoonstelling Wild. Tekeningen naar het leven presenteert prachtige dierstudies van onder anderen Paulus Potter, Albert Cuyp, Samuel van Hoogstraten, Hendrick Goltzius en Cornelis Saftleven.

Meer weten >>

17:00 uur. Oude Kerk

Symposium: the resurrection of the lost image. De Oude Kerk werd in 1566 overmeesterd door de beeldenstorm. De afwezigheid van beelden is vandaag nog steeds zichtbaar.

Meer weten >>

17:00 uur. Bijlmer Parktheater

Fotoroute Bijlmer: Cityscapes + Birdmen. Stadsgezichten uit Paramaribo en portretten van Surinaamse vogelmannen in Amsterdam Zuidoost. Een fotoroute en expositie in en om het Bijlmer Parktheater.

Meer weten >>

18:00 uur. Carré

Romeinse Tragedies – Toneelgroep Amsterdam. Juichende recensies in de wereldpers, een sterrencast met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Hans Kesting, Maria Kraakman, Marieke Heebink, Eelco Smits en Chris Nietvelt. Deze voorstelling van bijna zes uur verveelt geen moment: je beweegt je vrij door Carré.

Meer weten >>

18:00 uur. NDSM Werf

Ferrotopia: Crypotofood – manifestatie door atelier van Lieshout. Verandering van spijs doet eten! De mensheid is de natuur gaan overheersen op het moment dat ze haar voedsel ging bereiden.

Meer weten >>

19:00 uur. OBA

Modemuze@OBA – Meet Up: Uitvindingen in de Mode. Onopvallend en onmisbaar Uitvindingen in de mode. Een paar uitvindingen die de mode voorgoed veranderden: nylon, plastic en machinaal gewoven ondergoed.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmer Parktheater

Drie vrouwen . Over slavernij en vrijheid
. Een film van Ida Does. Voor haar nieuwe documentaire ‘Drie vrouwen’ filmde regisseur Ida Does erfgoeddeskundige Valika Smeulders, winti priesteres Marian Markelo en onderzoekster Ellen-Rose Kambel.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

Double bill: De Retro Vlogs / Close To You – De Carpenters in therapie, live! Twee festival-try-outs op één avond!

Meer weten >>

21:00 uur. Exit Café

Jawel, iedere donderdag is het bij het gay Exit Café in Amsterdam tijd voor Tequilla Thursday. Lekker een tequilla wegslammen voor een spotgoedkoop prijsje.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here