Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 14 juni

Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 14 juni
De Amstelsluizen met op de achtegrond de Magere Brug en Nationale Opera & Ballet. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 14 juni

In Amsterdam is het Holland Festival 2018 weer volop gaande. Benieuwd naar het programma? Wij hebben het programma van het Holland Festival 2018 voor donderdag 14 juni voor je op een rijtje gezet.

10:00 uur. Oscam

Expositie Bas Kosters in Oscam. Bas Kosters presenteert wandkleden en tekeningen in OSCAM Met deze expositie haalt OSCAM wederom een toonaangevende kunstenaar naar de Bijlmer.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum 

Waar wezen vroeger speelden. Tentoonstelling in het oh zo mooie Amsterdam Museum.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief Amsterdam 

Twee tentoonstellingen die van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog verhalen. Portretten van verdwenen levens uit de Rapenburgerstraat en actuele videoportretten van mensen die de oorlog schijnbaar ongeschonden overleefden. Rapenburgerstraat 1940-1945 laat zien hoe de straat in de oorlogsjaren onherkenbaar veranderde.

Meer weten >>

10:00 uur. De Nieuwe Kerk Amsterdam 

World Press Photo! World Press Photo 2018 in De Nieuwe Kerk Amsterdam: de wereldpremiere van de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. Je ziet ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen. Nederland is dit jaar ruim vertegenwoordigd met foto’s van Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir van Lohuizen. Ook ziet u de winnende producties in de Digital Storytelling Contest.

Meer weten >>

14:00 uur. Spui25 in OBA

Film Symposium: Before and After the Gulag. In dit programma vertonen en bespreken we twee films over Rusland: ‘The Right to Remember. Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam

Meer weten >>

PLLEK

PLLEK LIVE STAGE presents:
A Night of Discovery
.
Pllek Live Stage is het concept van pllek voor avontuurlijke muziekliefhebbers met twee opvallende live acts en een DJ-set. Eigenwijze artiesten die een brug slaan tussen niet-westerse genres en (live) elektronica.

Meer weten >>

De hallen

Ter ere van het WK introduceren wij Foodballen 2018. Tijdens het gehele WK kunnen bezoekers genieten van alle wedstrijden van het WK. Foodballen zal vanaf de openingswedstrijd op 14 juni van start gaan.

Meer weten >>

20:00 uur. Podium Mozaïek

Enkeltje Holandija. ‘Enkeltje Holandija’ . Een waargebeurd vluchtverhaal over de kracht van liefde. Sarajevo 1994. Een stad in oorlog. Onophoudelijk bestookt.

Meer weten >>

20:00 uur. Frascati

Bechdeltest | All beauty must die. Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie (ATKA). Bechdeltest een informele test die gebruikt kan worden om fictie te testen op seksisme.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmer Parktheater

FIGHT OR FLIGHT. Vijf dansers nemen je mee in een ondergronds feestje. Wat zich ontwikkelt tot een tijdloos ritueel. Waarin alle zorgen mogen verdwijnen.

Meer weten >>

20:00 uur. Cinetol

Yip Roc + Ballarat Bandit. Mix van alternatieve rock met een flinke scheut garage, punk en dreamy indierock

Meer weten >>

20:00 uur. Van Eesteren Museum

Thema-avond. Het Buitengebied. Jaarboek 2017/2018 beschrijft de redactie de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur momenteel beïnvloeden, zoals de herontdekking van de periferie van steden.

Meer weten >>

20:00 uur. Torpedo Theater

Podcastclub aflevering 6: De Kostgangers. Podcastclub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een boekenclub, maar dan voor podcasts.

Meer weten >>

20:15 uur. Nationale Opera & Ballet

Tijdloze tragische liefde. De legende van ‘Tristan en Isolde’ is een van de meest invloedrijke middeleeuwse romances die het verhaal van de liefdesdriehoek tussen koning Markus, Isolde en Tristan vertelt.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue

Mahler & Kokoschka. Alma Mahler wil aanbeden worden. Ze wil de ultieme muze zijn. In de wanhopig verliefde kunstenaar Oskar Kokoschka vindt ze een gewillig slachtoffer.

Meer weten >>

21:00 uur. Exit Café

Jawel, iedere donderdag is het bij het gay Exit Café in Amsterdam tijd voor Tequilla Thursday. Lekker een tequilla wegslammen voor een spotgoedkoop prijsje.

Meer weten >>

23:30 uur. Paradiso

Noodlanding! Deze editie van Noodlanding : extra on-board entertainment! Donderdag 14 juni organiseert Noodlanding samen met VjAcademy een beeldbattle. Dat betekent dat 10 jonge VJ’s (video artiesten) dope live projecties maken bij de tracks. Dus nog meer club- en festival sfeer deze editie! Winnaars van eerdere edities performen nu over de hele wereld!

Meer weten >> 

23:59 uur. Sugarfactory

Gedonder, met lekkere DJ’s in de Sugarfactory.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam

Leuke dingen doen in Amsterdam woensdag 13 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here